حجت الاسلام علی رمضانی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: دین اسلام از ما می خواهد فرصتی را برای تعالی از دست ندهیم و اگر از کار مهمی فارغ شدیم، بلافاصله به کار مهم دیگری بپردازیم.
وی ادامه داد: بنابراین ما بر اساس فرهنگ دینی، حق نداریم حتی لحظه ای از عمر خود را به بطالت بگذرانیم زیرا از جمله مواردی که باید در روز حساب پاسخگو باشیم، چگونگی گذراندن عمر و سپری کردن جوانی است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: البته در این زمینه روایات بسیاری از ائمه اطهار (ع) وجود دارد به طوری که حتی یکی از شاخصه های دین داری و ایمان، داشتن برنامه ریزی برای اوقات فراغت محسوب می شود.
وی عنوان کرد: هر انسانی متناسب با سن و موقعیت اجتماعی که دارد، نیازمند اوقاتی برای تفریح و سرگرمی است تا زندگی وی از حالت یکنواختی خارج شده و تجدید انرژی و نیرو داشته باشد و از این رو به مسافرت و گردشگری، دیدار با خویشاوندان، انجام ورزش هایی نظیر شنا کردن، اسب سواری، تیراندازی، مسافرت و انجام عبادت هایی به ویژه برای حسابرسی به نفس در روایات برای گذران اوقات فراغت توصیه شده است.
حجت الاسلام رمضانی توضیح داد: رفع خستگی از کارهای روزمره، بالا بردن بازدهی کار، جلوگیری از افسردگی روحی و خستگی های جسمی، کمک به بهبود روابط اجتماعی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، رونق اقتصادی و تقویت ایمان و عبادت بیشتر از جمله کارکردهای اوقات فراغت است.
وی با اشاره به برنامه های کانون های مساجد استان در راستای غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان اظهار کرد: استان قزوین دارای 200 کانون فرهنگی هنری مساجد است و این کانون ها بهترین مراکز برای غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان هستند، البته این امر در صورتی تحقق می یابد که برنامه ریزی خوبی در این راستا توسط مسئولان کانون ها صورت گیرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تصریح کرد: با توجه به لزوم کیفی سازی برنامه های اوقات فراغت، برنامه های قرآنی، هنری، آموزشی، ورزشی، تربیتی و اعتقادی در سطح کانون های مساجد اجرا می شود.
وی خاطر نشان کرد: برنامه های قرآنی کانون های مساجد شامل طرح قرآنی 1447 با محوریت حفظ جز 29 قرآن، تفسیر کوتاه جز دو همراه با مسابقه، اهدای تفسیر همراه ویژه ماه رمضان، ختم قرآن به صورت جمع خوانی و جز خوانی، ختم قران به صورت پیامکی و غیرحضوری، برگزاری محافل شبی با قرآن و روخوانی و روان خوانی قرآن می شود.
حجت الاسلام رمضانی اعلام کرد: برگزاری کلاس های نقاشی، خطاطی، کلاس های آموزش زبان، ریاضی، عربی، برنامه های ورزشی، کوهنوردی، اردو، آموزش و خانواده، مهدویت و نهج البلاغه از دیگر برنامه هایی است که در کانون های مساجد استان قزوین در ایام تابستان برگزار می شود.
وی از نظارت بر فعالیت کانون های مساجد خبر داد و تأکید کرد: در راستای نظارت هرچه بیشتر بر فعالیت کانون های مساجد در حوزه اوقات فراغت و با توجه به گستره کانون ها در استان، تقسیم بندی کانون ها به صورت منطقه ای صورت گرفته است به طوری که پنج شهرستان استان به پنج منطقه تقسیم شده است و قزوین نیز با توجه به تعداد کانون هایی که دارد به پنج منطقه تقسیم بندی شده که بازرسان نظارت خود را در این مناطق انجام می دهند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین یادآور شد: در بازرسی بازرسان شناسنامه فرهنگی روستا، احصا کلاس های اوقات فراغت بر اساس سن افراد شرکت کننده، فرم کتابخانه و اموال کانون ها لحاظ شده و مورد توجه قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم بهره گیری از ماه رمضان برای غنی سازی اوقات فراغت گفت: ماه رمضان فرصت خوبی است تا متولیان امور فرهنگی در مساجد در بُعد پرورش روحی و معنوی جوانان اقدام کنند چراکه توجه به این بخش امری ضروری است.
حجت الاسلام رمضانی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم تا با پیگیری مجموعه کانون های مساجد و گردآوری جوانان در این مراکز، برنامه های مختلفی در راستای تقویت بُعد معنوی و دینی جوانان اجرا کنیم و برنامه های محتوایی را بر اساس نظرسنجی اعضای کانون ها داشته باشیم که نتایج برنامه های اوقات فرغت نیز بعد از بازرسی هایی که صورت خواهد گرفت، اعلام می شود.
پایان پیام/
نظر شما