فیلم مصاحبه/ نقش لابی آمریکایی در وضعیت کنونی مصر

فرانکلین لامب کارشناس حقوق بین الملل، در گفتگو با شبکه خبری پرس تی وی اعتقاد دارد آمریکایی ها در صدد ایجاد آشوب خیابانی به نفع خودشان هستند.

خبرگزاری شبستان: شبکه خبری پرس تی وی در مصاحبه ای با فرانکلین لامب کارشناس حقوق بین الملل، نظر وی را درباره حادثه روز دوشنبه تیراندازی ارتش مصر به سوی نمازگزاران سوال کرد.

 

برای اولین سوال ارزیابی کلی تان را درباره وضعیت کنونی مصر بگویید؟ به نظر می رسد امروز را می توان روز سرنوشت ساز آینده مصر دانست.  

البته تیراندازی ارتش مصر به نمازگزاران مصری وضعیت این کشور را بیش از پیش بحرانی کرده است و به نظر می رسد بتوان گفت سرنوشت آینده مصر در همین روزها تعیین می شود. بعد از حدود پنج دهه مردم مصر برای اولین بار یک انتخابات سالم برگزار کردند که یک حزب انتخاب شد و حالا به نظر می رسد آمریکا و انگلیس نمی توانند از لفظ کودتا برای حوادث چند روز اخیر مصر استفاده کنند چون منافع آنها ایجاب می کند دولتی عیر از اسلام گراها در راس کار باشد. البته من نمی خواهم از محمد مرسی دفاع کنم ولی حقیقت این است که لابی آمریکایی افراد دیگری را برای نخست وزیری و شاید ریاست جمهوری در نظر دارند. آنها می خواهند کودتای نظامی مصر را به گونه ای توجیه کنند و همه بهانه آنها اشتباهات مرسی بوده است. به هر حال در وضعیت کنونی مصر به نظر می رسد درخواست و رای مردم زیاد برای آمریکایی ها اهمیت ندارد و آنها کمک های خود را در صورتی به این کشور ادامه خواهند داد که کسی روی کار بیاید که منافع آنها تامین کند.

 

آقای لامب، به نظر می رسد اشتباه اساسی ارتش این است که فکر می کند مردم مصر دو دسته شده اند. تیراندازی ارتشی ها به سوی نمازگزاران را همه مردم محکوم کردند و حتی کسانی که مخالف مرسی بودند نیز کشتار مردم را قبول ندارند. حتی محمد البرادعی نیز کشتن طرفداران محمد مرسی را از سوی ارتش محکوم می کند. ارتش می تواند به خواسته های خود در مقابل مردم برسد؟  

به هیچ وجه؛ تجربه حضور نظامیان در کشورهای همسایه مثل لیبی نشان می دهد سلاح هیچ وقت در مقابل خواسته عمومی مردم پیروز نبوده است. بر خلاف کارشناسان صهیونیستی مثل دیوید بروکس در نیویورک تایمز که دموکراسی را در کشورهایی مثل مصر غیر ممکن خطاب می کنند، ارتش مصر با این اقدام هرچند کشور را به سوی یک آشوب و جنگ داخلی کشانده است ولی شاید با این اقدام ارتش احزاب مخالف با یکدیگر به اتفاق نظر برسند و سعی کنند اختلافات خود را حل و فصل کنند. البته هنوز معلوم نیست چگونه این امر با وضعیت موجود ممکن خواهد بود و از چه طریقی به سرانجام خواهد رسید. ولی چیزی که قطعی به نظر می رسد مردم می توانند بر مشکلات خودشان فائق آیند و در این میان دخالت ارتش و آمریکایی ها نمی تواند اثرگذار باشد.
 

کد خبر 271202

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha