به گزارش خبرنگارشبستان ، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم رونمایی از خاطرات محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه با عنوان «کالکهای خاکی» که در حوزه هنری برگزار شده بود گفت: انقلاب اسلامی پدیده عصر حاضر در جهان است، عدهای میخواستند انقلاب را به یک روند سیاسی محدود کنند اما در واقع انقلاب بحث عقیدتی و صحبت با همه انسانها بود. با وجود این نگذاشتند ما بهراحتی این انقلاب را با کمک رهبری امام پیش ببریم. همچنان که پیش از این نگذاشتند پیام وحی بهراحتی به مردم برسد. آن زمان بهاقتضای خودش این نوع مسایل بود امروز هم بهاقتضای زمان حاضر این مسائل وجود دارد.
وی ادامه داد: یادم هست هنوز انقلاب پیروز نشده بود که دشمنان موضوع قومیتها و مذاهب را در ایران راهاندازی کردند، گروهکها شکل دادند و خواستند که کشور را از این منظر آسیبپذیر کنند. وقتی فرماندهی جانانه امام را دیدند حرکت بعدی را شروع کردند و با کمک یک دشمن خارجی به کشور حمله کردند. ما در این زمان برای این نقشه پیچیدهای که برایمان کشیده بودند با کمک همین نیروهای بسیج و سپاه و ارتش به مقابله با آنها پرداختیم. خاطرات آن روزها آنقدر برایم سخت است که نمیتوانم بگویم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به کتاب کالکهای خاکی اشاره کرد و افزود: بعد از جنگ ماجرای توسعه خارجی را پیش کشیدند، اتفاقاتی را که در این ایام افتاده بهشکل وسیعتری میتوانیم در کتاب خاطرات سردار جعفری بخوانیم کسی که از طبقه متوسط جامعه حرکت میکند و میخواهد برای ادامه تحصیل به تهران بیاید، وقتی از شهر خودش دور میشود در وهله اول به تظاهرات انقلاب برمیخورد و کمکم خودش را به جبهه میرساند.
خاموشی در ادامه با بیان "متأسفانه ما بهاندازه رزمندگان نویسنده نداشتیم که خاطرات را ثبت کنیم" یادآور شد: بچههای ما جانانه جنگیدند و امروز لازم است که این تلاش را در تاریخ ثبت کنیم. جبهه باطل آدمهایش را از دست داده است اما جبهه حق میتواند آنچه را به سرش رفته بیان کند. هنوز خیلی مانده است که بگوییم تمام خاطرات جنگ را نوشتهایم یا قسمت اعظم آن را انجام دادهایم.
وی افزود: کالکهای خاکی فقط به روایت خاطرات نمیپردازد بلکه نقشه راهی است برای نسل امروز؛ اینکه بدانند چگونه این جنگ شکل گرفت و چطور بچههای ما با رهبری امام در این جنگ پیروز شدند. در ابتدای این کتاب راوی به ما می"گوید که چطور ما در مرحله اول جنگ با خودباوری و کار سنگین جهانی توانستیم با کمک فرمایشات امام از این مرحله پیروز بیرون بیاییم. این کتاب میگوید که این نقشه راه بهسادگی به دست نیامده است.
خاموشی درادامه با بیان ما هنوز از تجاوز و تعدی دشمنان مصون نیستیم فگفت: این کتاب میتواند نقشه راهی برای نسل آینده بهمنظور حفظ کیان مملکت باشد و باید بگویم که با نوشتن خاطرات سردار جعفری یکی دیگر از هدفهای دفاع مقدس را کشف کردیم. آنچه در نقل خاطرات دفاع مقدس اهمیت دارد بررسی یک موضوع از زوایای مختلف است. هرچقدر کمتر سراغ خاطرات برویم و آنها را ناقصتر بیان کنیم تاریخ جنگ را ناقص کردهایم.
ساعت شنی عمر بچهها دارد تمام میشود در حالی که هر رزمنده یک دنیا خاطره از جنگ دارد
در ادامه این مراسم حسین یکتا فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء با اشاره به خاطرات شهدا و تاثیر آن بر نسل جوان امروز گفت: بعضی از کتابهای خاطره خوردنی است نه خواندنی. من که سالها در حوزه روایتگری دفاع مقدس فعالیت میکنم بارها احساس کردهام که اجازه خود شهدا باعث میشود تا خاطرهای از آنها بر دیگران تاثیر بگذارد و مصداق بارز «ومارمیت ارزرمیت» شود.
وی ادامه داد: ما در میدان عملیات روایتگری هستیم. خیلیها بارها گفتهاند که یک خاطره از شهدا مسیر زندگی آنها را تغییر داده است. همین فتحالفتوح شهدا خودش روایت جدیدی را میطلبد. ادبیات جدیدی باید این تاثیرات را ثبت کند. تمامی کتابهای خاطره حتی همین کتاب خاطرات آقاعزیز نیاز بچهها و جوانهای ماست. هر چقدر هم در این حوزه کار میکنیم به اهمیت آن بیشتر پی میبریم.
یکتا در ادامه به تاثیرات خاطرات شهدا در دیگر مسلمانان کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: در سفری که به کشمیر پاکستان داشتم دیدم عدهای از جوانها با خواندن کتابی گریه میکنند. اول فکر کردم که این کتاب است که در قالب مقتل امام حسین (ع) نوشته شده اما بعدا متوجه شدم که این خاطرات و وصیتنامه شهدا بوده است.
وی در ادامه این مطلب عنوان کرد:کشمیریها در حالی خاطرات شهدا را میخواندند و برای آن گریه میکردند که تا به حال ایران را ندیده بودند. در سفر دیگری که به لبنان داشتیم هم این اتفاق افتاد. بچههای حزبالله میگفتند در بهبه جنگ ما کتاب «خاکهای نرم کوشک »را میخواندیم تا ببنیم شهید برونسی در موقعیتهای حساس جنگ به چه کسی توکل میکرد. حوادث اینچنینی بسیار اتفاق افتاده است.
یکتا سپس گفت: وقتی کسی مانند آقاعزیز خالصانه خاطرات خود را بیان میکند باید انتظار تاثیرگذاری آن را در آن طرف آبها هم داشته باشیم.
وی ادامه داد: وقتی شیپور جنگ نواخته میشود مرد از نامرد جدا میشود الان هم شیپور جنگ نرم نواخته شده و بارها رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند؛ حالا امروز هم آقاعزیز با همان اخلاصش در میدان جنگ نرم ایستاده و با بیان خاطراتش کار فرهنگی میکند.
وی با بیان اینکه امروز جوانان همه فعالیتهای ما را رصد میکنند بر نگارش خاطرات جنگ تاکید کرد و اظهار داشت: ساعت شنی عمر بچهها دارد تمام میشود در حالی که هر رزمنده یک دنیا خاطره از جنگ دارد. باید تمام همت و توان خود را بگذاریم و خاطرات همه بچهها که گمنام ایستادند و جنگ کردند را ثبت کنیم. ما در فرماندهان سطح بالا کسی را نداریم که خاطراتش را با این دقت نظر و ریزبینی بیان کرده باشد.
وی در پایان سخنانش افزود: امروز جوانان ما نیازمند تبیین سبک زندگی خاطرات شهدا هستند ما باید ضمن ثبت این خاطرات سبک زندگی شهدا را نیز به سبک زندگی امروز مطابق با همان آرمانهای انقلاب تبدیل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما