به گزارش خبرنگار شبستان نشست خبری یازدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) امروز (دوشنبه 17 تیرماه) در دبیرخانه دائمی این بنیاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: ترویج فرهنگ رضوی با الهام ازعلوم و معارف رضوی، اشاعه آثار فرهنگی مرتبط با فرهنگ رضوی در جامعه و شناسایی پدید آوردندگان آثار مرتبط با امام امام رضا (ع) از جمله فرهیختگان، اندیشمندان، عالمان و هنرمندان که در طول سال فعالیت میکنند از اهداف مهم جشنواره فرهگی و هنری امام رضا می باشد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، تصریح کرد: زمان برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در دهه کرامت است که همزمان با تولد حضرت معصومه (س) آغاز و در یازدهم همین ماه با میلاد با سعادت امام رضا(ع) پایان خواهد یافت، همچنین ششم ذیالقعده نیز که مصادف با ولادت حضرت شاهچراغ(ع) است، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز بزرگداشت امامزادگان نامگذاری شده است.
جعفری در ادامه خاطر نشان کرد:شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در هشت بخش ما را مکلف کرده که حوزه فعالیتهای خویش را پیگیری کنیم؛ بخش اول شامل برنامههای تخصصی جشنواره است که در 70 موضوع، در 31 استان کشور و با مشارکت یکصد دستگاه اجرایی، فرهنگی و پژوهشی در داخل کشور با عنوان برنامههای ملی انجام خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: نفرات اول تا سوم برگزیدگان این جشنواره در ایام برگزاری یازدهمین جشنواره در مشهد مقدس حضور خواهند یافت.
جعفری یادآور شد: مجمع جهانی اهل بیت(ع) و جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به عنوان اعضای اصلی و 15 نهاد هم به بخش بینالملل نیز کمک خواهند کرد که پیشبینی شده در 200 نقطه از جهان مراسم دهه کرامت برگزار شود همچنین شورای هماهنگی جشنهای دهه کرامت با مشارکت 30 دستگاه، بیش از 300 هزار جشن مردمی را برنامهریزی کرده است.
در ادامه این نشست خبری مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: اجرای برنامههای مرتبط با بزرگداشت قدمگاههای امام رضا (ع) را از دیگر دستاوردهای جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) است و تاکنون 16 قدمگاه به صورت مستند مشخص شدهاند که همه ساله مردم به مناسبت یادروز ورود امام رضا(ع) به آن قدمگاهها برنامههای ویژهای را اجرا میکنند.
وی افزود: همچنین برپایی بزرگداشت امامزادگان در پنجم ذیالقعده در تقویم فرهنگی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت می گیرد که متولی انجام آن سازمان اوقاف و امور خیریه است و برنامههای روز بزرگداشت احمد بن موسی(ع) نیز در ششم ذیالقعده با برگزاری کنگره سومین حرم اهل بیت در شیراز همزمان خواهد بود.
سپس جعفری خاطر نشان کرد:برگزاری هفتههای فرهنگ رضوی به عنوان یکی از دستاوردهای جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) است و برای توسعهبخشی به جشنهای دهه کرامت در طول سال، هفتههای فرهنگ رضوی را اختصاص دادهایم چرا که ترویج فرهنگ رضوی نباید به دهه کرامت اختصاص یابد بلکه شورای سیاستگذاری این جشنواره به وسیله برگزاری هفتههای فرهنگ رضوی ما را مکلف به انجام برنامههای رضوی در طول سال کرده است که از 28 استان کشور تاکنون پنج استان این برنامهها را اجرا کردهاند.
وی درباره برنامهریزیهای افتتاحیه و اختتامیه جشنهای دهه کرامت نیز اضافه کرد: افتتاحیه جشنهای دهه کرامت با حضور مراجع، علما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حرم حضرت معصومه (ع) دروز شانزدهم برگزار و اختتامیه آن در 25 شهریور ماه خواهد بود که پیگیر آن هستیم که رئیس جمهور منتخب دکتر روحانی نیز در مراسم اختتامیه حضور داشته باشند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: پوشش همزمان 31 استان کشور از برنامههای جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) با موضوعات علمی، پژوهشی، فرهنگی، مطبوعاتی، هنری، سینمایی در زمینه سیره و سبک زندگی رضوی با نگاه به نیازهای روز جامعه و شعار سال انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: توسعه جشنهای رضوی در دهه کرامت به صورت گسترده در شهرها و روستاها با همکاری اصناف و بازاریان، مساجد، پایگاههای مقاومت بسیج و نهادهای فرهنگی برپا، همچنین تشکیل ستاد راهبردی قدمگاههای امام رضا (ع) به ریاست استانداران استانهای واقع شده در مسیر جاده ولایت که 5 استان در این مسیر قرار گرفتهاند، صورت می گیرد.
وی در تکمیل این مطلب اظهار کرد:همچنین مشارکت ائمه جمعه هر استان، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان اوقاف و امور خیریه، میراث فرهنگی و سایر دستگاههای ذیربط برای راهبری کلیه امور مرتبط با قدمگاهها به لحاظ برگزار ی مناسک و عمران و آبادانی و بهسازی این مراکز حضور خواهند داشت.
جعفری گفت: یکی دیگر از برنامههای ما در دهه کرامت برگزاری مراسم ویژه یادمان سالروز ورود امام رضا (ع) به شلمچه است که همراه با بزرگداشت شهدای هشت سال دفاع مقدس خواهد بود و ما چند روز قبل از آغاز دهه کرامت به استقبال جشنواره کرامت میرویم و در شلمچه مراسم ویژهای را همراه با کاروانی نمادین خواهیم داشت.
وی با اشاره به تشکیل کمیته تولید آثار سینمایی با مضامین رضوی نیز تصریح کرد: یکی از جاذبههای بسیار جدی، مقوله فیلم و سینماست و بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری، شانس ماندگاری مفاهیم و آموزههای فرهنگی و معنوی از طریق هنر بیشتر است به همین دلیل ما کمیته تولید آثار رضوی را در حوزه سینمایی وزارت ارشاد راهاندازی کردهایم که تولیدات فرهنگ رضوی را پیگیری میکند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) خاطر نشان کرد:پیشبینی رونمایی از کتابخانه تخصصی دیجیتالی امام رضا (ع) با همکاری مؤسسه تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در قم، پیشبینی پنج عنوان ترجمه کتاب رضوی به پنج زبان دنیا، ترجمه صحیفه رضویه به سه زبان زنده دنیا، اجرای پنج همایش علمی - پژوهشی توسط دانشگاهها و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت ملی و با موضوع سبک زندگی رضوی، برگزاری جشنوارههای شعر رضوی به زبان عربی، ترکی آذری و کردی به صورت بینالمللی، ثبت معنوی مراسم نمادین قدمگاههای امام رضا و حدیث سلسلةالذهب، انتخاب و معرفی هشت چهره برجسته از دیگر برنامههای ما است.
وی اضافه کرد: تجلیل از هشت چهره برجسته در زمینه فرهنگی از مهمانان جشنواره امام رضا در خارج از کشور که در نهایت 16 نفر از چهرههای شاخص در حوزههای علمی، فرهنگی و هنری که خدمات ماندگاری را داشتهاند در مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) از دیگر برنامه های پیش بینی شده ما می باشد.
جعفری یاد آور شد:بیش از 18 فیلم بلند، کوتاه، مستند و انیمیشن با موضوع فرهنگ رضوی با زیرنویس انگلیسی به خارج از کشور نیز ارسال خواهد شد و امسال 13 استان با موضوعات پژوهشی و فرهنگی، 11 استان با برنامههای هنری، دو استان با برنامههای مطبوعاتی و دیجیتالی، پنج استان برنامههای سینمایی، 10 استان موضوعات علمی به طور مشخص توسط دانشگاهها و 16 استان نیز موضوعات مرتبط با کودکان و نوجوانان در جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) شرکت خواهند کرد.
وی در پایان با بیان اینکه برنامهها به صورت ملی است ، عنوان کرد :یکی از دغدغههای دستاندرکاران و شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) کیفیت بخشی به آثار جشنواره است از این رو حضور اقشار مختلف به صورت کمی در این جشنواره کم نظیر است اما به لحاظ کیفی کماکان این دغدغه وجود دارد که کیفیت فدای کمیت نشود و بنابراین 8 کارگروه تخصصی بر تولیدات و محتوای این جشنواره نظارت دارند.
پایان پیام/
نظر شما