به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، کامران لشگری معاون برنامه ریزی و توسعه فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین، پیش از ظهر امروز (17 تیر) در همایش نیروگاه های برق تولید پراکنده که در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: آنچه برای کشور مسئله مهمی است و در برنامه های دولت نیز وجود دارد، توسعه واقعی بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: با توجه به همین امر، نیروگاه های تولید پراکنده مورد توجه دولت است و این نوع نیروگاه ها دارای مزیت هایی هستند که مقیاس کوچک، امنیت صنعت برق در برابر خرابکاری و حملات نظامی، کاهش تملک زمین برای توسعه شبکه، کاهش تبعات مالی اجتماعی و زیست محیطی، اشتغالزایی و گسترش دانش فنی و مهندسی در سطح صنایع، شهرها و روستاها از جمله این مزیت ها است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فناوری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اضافه کرد: کاهش هزینه بهره برداری استفاده از منابع متنوع سوخت، کاهش زمان نصب و ظرفیت های جدید نسبت به نیروگاه های بزرگ و وجود گاز طبیعی در کشور و همچنین حمایت دولت از دیگر مزایای احداث نیروگاه های پراکنده است.
در ادامه مدیر برق نیروگاه شرکت نفیس نخ قزوین اظهار کرد: در چند سال گذشته بازار کسب و کار و تجارت در ایران روی بازار رقابتی بوده و به طور طبیعی وقتی صاحب سرمایه بخواهد صنعتی را آغاز کند، رقیب هایش را پایش کرده و برای ماندگار شدن در آن صنعت، روش های متفاوتی را اعمال می کند تا در این بازار کسب و کار رقابت کند.
محمدرضا عابدینی تصریح کرد: بحثی که در چند سال گذشته وارد بازار کار شده است، استراتژی "اقیانوس آبی" است، در سال 2005 کتابی تحت عنوان "استراتژی اقیانوس آبی" نوشته شد که در آن بازار کسب و کار به اقیانوس آبی و قرمز تقسیم بندی شد.
وی توضیح داد: بر این اساس اقیانوس قرمز مجموعه صنایعی هستند که در حال تولید و رقابت بوده و در واقع بازارهای شناخته شده موجود در صنعت هستند و اقیانوس آبی صنایعی است که در حال حاضر وجود ندارد و در واقع فضای ناشناخته بازار است و رقابت در این اقیانوس بی معنا است، زیرا قوانین بازی هنوز تنظیم و تدوین نشده است و صنعت برق و نیروگاه می تواند جزو اقیانوس آبی باشد.
مدیر برق نیروگاه شرکت نفیس نخ قزوین با اشاره به مزایای احداث نیروگاه پراکنده اعلام کرد: هر صنعتی که بخواهد احداث شود معایب و محاسنی دارد؛ کشور به 40 هزار مگاوات برق نیاز دارد سرمایه گذاری در تولید برق با توجه به این نیاز کشور، مطلوب است.
وی گفت: در صنعت برق و نیروگاه در مقایسه با صنایع دیگر، دلالی وجود ندارد و در مقایسه با صنایع دیگر این سیستم نیاز به انبار ندارد که فضایی را اشغال کند و همچنین در این صنعت، با توجه به حجم سرمایه گذاری، تعداد نیروی انسانی به مراتب کمتر نیاز است و با توجه به تحریم نیز این صنعت مورد اهمیت است.
عابدینی تأکید کرد: در نیروگاه های بزرگ حجم سرمایه گذاری و زمان احداث بالا است و هزینه بالایی نیز برای دولت در پی دارد در حالی که در نیروگاه های پراکنده اینگونه نیست.
وی ادامه داد: روند رو به رشد مصرف برق در کشور در سال 93 به 60 هزار و 157 مگاوات خواهد رسید و بار سیستم برق از سال 85 تاکنون 8.6 درصد افزایش یافته است، یعنی رشد سالانه مصرف برق در ایران به حدود 8.6 درصد رسیده و برای این بازار است که دولت مشوق برای احداث نیروگاه های مقیاس کوچک درست کرده است.
مدیر برق نیروگاه شرکت نفیس نخ قزوین خاطر نشان کرد: نیروگاه زیر 25 مگاوات را نیروگاه مقیاس کوچک می گویند و نیروگاه هایی هستند که قابلیت اتصال به شبکه توزیع را دارند و توسعه واقعی بخش خصوصی در صنعت برق به دلیل کوچک بودن واحدها، امنیت صنعت برق در مقابل خرابکاری و حملات نظامی، اشتغالزایی و گسترش دانش فنی و مهندسی، بهبود ضریب بار شبکه سراسری و غیره از مزایای نیرگاه های تولید پراکنده در مقیاس کوچک است.
پایان پیام/
نظر شما