به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیین نکوداشت دکتر رضا داوری اردکانی، فیلسوف فرهنگ، با عنوان "پرسشگر دردمند روزگارما"، یکشنبه، 16 تیرماه در محل فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.
بر پایه این گزارش، محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: اردکان به دلیل وجود تعدد حکما و علما و فلاسفه به یونان کوچک معروف است؛ محقق داماد و استاد اردکانی از جمله این مشاهیر هستند که نام شهر ما را پُر آوازه کرده اند.
وی با بیان اینکه استاد داوری اردکانی از خانواده ای اهل علم، ادب و دانش و اخلاق و از نوادگان خواجه نصیرالدین طوسی است، ادامه داد: سخن گفتن از این شخصیت هم سهل است و هم ممتنع؛ سهل از آن جهت که که منبع خوبی است و ذکر خوبی ها آسان است و مشکل از آن روی که در شخصیت وی چنان ظرافت هایی نهفته که بیان آن دشوار است.
وی افزود: استاد عالمی است با ادب که نسبت به اساتید خاضع و فروتن بوده و در زندگی خویش همه چیز را وقف خانواده و علم و دانش و پیشرفت کرده و در این عرصه مقام والایی دارد و استاد چند نسل از دانشجویانی است که برخی از آنها صاحب منصب و مقامی شده اند.
تابش شخصیت داوری اردکانی را عاطفی دانست و بیان کرد: اما آنچه که داوری را داوری می کند، هویت منطقه ای و شناسنامه ای او نیست بلکه او در سلف دیندارانی است که هویت جامعه را حفظ کرده و در مقابل غرب زدگی ایستاد؛ او هم حکمت اسلامی را می داند و هم فلسفه غرب را؛ تجلیل از این شخصیت به واسطه نقشی است که در پاسداری از مسلمانان در برابر غرب داشته است.
وی تصریح کرد: استاد انسانی تک بُعدی نیست و با تکیه بر اخلاق، عرفان و فلسفه از هویت انسانی شرقی مسلمانان و دینداران دفاع کرده است. او فیلسوفی است که اگرچه در زمره روشنفکران دیندار است اما مهمترین دغدغه اش حفظ هویت انسانی است.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استاد داوری اردکانی را را از آن روی به درستی فیلسوف فرهنگ نام گرفت که در فلسفه نماند و در فرهنگ نیز ورود پیدا کرد، یادآور شد: اگرچه استاد در حوزه فرهنگ به دین باوری توجه خاصی دارد اما در حوزه ملی نیز اثرگذار بوده و هیچ گاه زادگاه خود را فراموش نکرد، روحیه فکری و عملی استاد زمینه تاثیرگذاری افکار وی را در حوزه اندیشه بارور کرد.
همچنین، محمدرضا سعیدآبادی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکوی ایران، طی سخنانی با بیان اینکه تلاش های مستمر و پیگیر داوری اردکانی در این چند دهه، میراثی سترگ و پرارج برای اصحاب علم و دانش ایران زمین به ارمغان آورده است، تصریح کرد: آنچه که موجب افتخار و احتشام شخص من می شود آن است که وی در طول تاریخ آهنگ حیات علمی و فرهنگی خویش، از بنیان گذاران کمیسیون ملی یونسکوی ایران بعد از انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود.
وی گفت: داوری اردکانی فیلسوفی است که آموخته های فلسفی خویش را در خدمت تحلیل و مساله شناسی معضلات پیش روی فرهنگ و زندگی ما ایرانیان به کار گرفته است و چه شوق انگیز است فیلسوف فرهنگ و زندگی بودن، هنگامی که او در کتاب «فلسفه در دادگاه ایدئولوژی» می پرسد: می خواهم بدانم در کجای تاریخ قرار داریم و در کدام راهیم و به کجا می رویم و از خطرهای راه و مقصد چه خبر داریم.
سعیدآبادی با اشاره به اینکه داوری اردکانی در طول حیات خویش همواره بین دو موهبت الهی عقل و عشق در وجد و سماع بوده است، عنوان کرد: او گاهی دستی به جام باده برده است و گاهی دستی به زلف یار، زمانی بر مرکب عقل دوراندیش نشسته و ایامی بر توسن خنیاگر عشق و زهی سعادت که لذت بخش ترین لمحات حیات آدمی نقد چنین ایامی است که بر این مدار می گردد چنانچه جامی می فرماید:
نقد اوقات را محاسبه کن سر مقصود را مطالبه کن
باش در هر لحظه ز اهل شعور که به غفلت گذشته است یا به حضور
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکوی ایران در پایان یادآور شد: چه زیبا فیسوف و حکیم اسپانیایی جرج سانتیانا از امتزاج عقل و ایمان می گوید که چنین وصف زیبنده داوری اردکانی است، او به تعبیری به سان درختی کهنسال و تناور با ریشه های خرد و عقلانیت است.
پایان پیام/
نظر شما