به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیین نکوداشت رضا داوری اردکانی با عنوان "پرسشگر دردمند روزگار ما" 16 تیرماه در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.
بر پایه این گزارش، آیتالله مصطفی محقق داماد، استاد فلسفه و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از این فرهنگستان با عنوان "دکتر داوری و فرهنگستان علوم" به سخنرانی پرداخت.
وی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: از حکمت و فلسفه داوری سخنان بسیاری گفته شده است، اما آنچه که برای من از وی جالب است این است که به شخصه عالم، فیلسوف، ادیب، اصولی زیاد دیده اما کسی که بین این دانش ها، اخلاق و ادب را هم جمع کند کم دیده ام و گزاف نمی گویم که آنچه که از داوری برای من جالب بود همین قرین سازی دانش، علم و حکمت با اخلاق و ادب است.
آیت الله محقق داماد همچنن با اشاره به سیر تحولات و موارد مرتبط با فرهنگستان علوم در طول دوره ریاست رضا داوری اردکانی افزود: در دوره داوری، فرهنگستان با یک مشت کوینده آهنین روبه رو شد و من از همین جا می خواهم از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گله کنم که شما که دانشگاهی هستید چرا چنین رویکردی داشتید چراکه از روحانیان عضو در شورا انتظاری نمی رود و گله ای نیست چراکه شاید اطلاعی از وضع آکادمی علوم نداشته باشد اما شما به عنوان دانشگاهی باید داشته باشید چراکه هویت فرهنگستان علوم جایی است که اعضایش بر اساس استقلال کامل انتخاب شوند و منصوب از جایی نیستند.
وی در این راستا تصریح کرد: سوال آن است که چرا در سال 88 دور هم نشستید و در پشت درهای بسته این امتیاز را از فرهنگستان گرفتید، تاریخ درباره شما قضاوت می کند، داوری در آن شرایط تمام تلاش خود را گذاشت تا افراد به وسیله ابلاغیه در فرهنگستان منصوب نشوند و تا امروز هم فرهنگستان موفق شده است که هویت و استقلال خود را حفظ کند که در این مجال از داوری اردکانی به این جهت سپاسگزاری می کنم.
آیت الله محقق داماد با اشاره به سخنان چند روز قبل دکتر محمود احمدی نژاد در رسانه ملی عنوان کرد: کاش اجازه می دادند که یک طلبه دلسوز هم می آمد و رو به رویشان بنشیند و این سخنان یک جانبه نباشد، چراکه دوره سخنان یک جانبه و خطابه تمام شده است و دوران گفت و گوی دوجانبه است.
عضو فرهنگستان علوم در ادامه از رئیس جمهور به علت پذیرفتن درخواست دکتر داوری اردکانی سپاسگزاری کرده و تصریح کرد: خوشحالیم که این ویرانی در دوران شما و به نام شما به وجود نیامد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم رئیس جمهور آینده که فردی درد آشنای فرهنگ و فرزند حوزه و دانشگاه است درد ما را بشنود از جمله این که ما باید این درد بیدردمان را به کجا ببریم که آکادمی علوم ایران با آکادمی حتی کشورهای شرقی برابری نمیکند.
پایان پیام/
نظر شما