تجلیل از اهل ادب در واقع تجلیل از والاترین هنرهاست

خبرگزاری شبستان: رییس فرهنگستان زبان فارسی گفت: نویسندگان و ادیبان والاترین کار هنری را دارند، چون لطیف‌ترین حقیقت این عالم را موضوع کار هنری قرار می‌دهند و تجلیل از اهل ادب در واقع تجلیل از والاترین هنرهاست.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «غلامعلی حدادعادل» رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نماینده مجلس شورای اسلامی که برای اولین بار در مراسم بزرگداشت روز قلم شرکت می‌کرد، در این مراسم طی سخنانی گفت: از جانب فرهنگستان زبان فارسی روز قلم را تبریک می گویم. اما در مورد جنبه‌‌های هنری زبان باید نکته ای را متذکر شوم؛ ادبیات جنبه هنری زبان است، فرق یک اثر ادبی با یک اثری که ادبی نباشد این است که زبان خالی وقتی آراسته به هنر شود ادبیات نام می‌گیرد.

 

وی هنر را امری متغیر قلمداد کرد و افزود: هنر بر حسب موضوع شکل‌های مختلف پیدا می‌کند و بسته به اینکه موضوع هنر چه باشد با انواع هنرها سروکار داریم. برای مثال هنگامی که سنگ‌تراشی پیکرتراشی می‌کند اثری هنری خلق می‌شود.

 

حداد عادل با اشاره به اینکه شاید کمتر موضوعی در عالم باشد که روی آن کار هنری صورت نگرفته باشد، توضیح داد: سوال این است که شرافت این کار هنری اگر به موضوعش باشد و اگر اهمیت موضوع در والایی هنر تأثیر دارد، اما موضوع کار ادبیات چیست؟ فردی که در عالم زبان ادبیات ایجاد می‌کند بر چه مطلبی کار هنری می‌کند؟ زبان، فکر، اندیشه، ادراک که عالی‌ترین موضوع این دنیا است یعنی اگر موضوع کار ادبیات را با انواع هنرها مقایسه کنیم، می‌بینیم هنرمندی که ادبیات از زیر دست او خارج می‌شود با احوالات عمیق و لطیف انسانی سروکار دارد به همین دلیل، نویسندگان و ادیبان والاترین کار هنری را انجام می‌دهند، چون لطیف‌ترین حقیقت این عالم را موضوع کار هنری قرار می‌دهند و تجلیل از اهل ادب در واقع تجلیل از والاترین هنرها است.

 

پایان پیام/

کد خبر 270388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha