حجت الاسلام محمد صالح نجف، رییس ستاد استهلال مرکز پژوهش های فلکی و نجومی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم درخصوص وضعیت هلال رمضان 1434 گفت: بر اساس پیش بینی های اعلام شده این هلال در روز سه شنبه، 18 تیر در بخش هایی از کشور قابل رویت است.
وی ادامه داد: با توجه به مشخصاتی که برای روز دوشنبه، 17 تیر محاسبه شده، امکان رویت این هلال با چشم غیر مسلح در این روز در هیچ نقطه از دنیا وجود ندارد.
رییس ستاد استهلال مرکز پژوهش های فلکی و نجومی افزود: البته برخی کارشناسان نظراتی مبنی بر قابل مشاهده بودن این هلال با استفاده از دوربین های قوی در جنوب قاره آمریکای جنوبی دارند که البته از نظر ما این مسئله دور از انتظار است.
وی با اشاره به دلیل این ادعا خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضردر قاره آمریکای جنوبی تقریبا زمستان است، وضعیت جوی امکان دیدن این هلال را حتی با ابزار مدرن هم ضعیف می کند.
حجت الاسلام نجف ادامه داد: همانگونه که گفته شد، هلال نوی رمضان امسال در روز دوشنبه با چشم غیر مسلح اصلا قابل رویت نیست و در خصوص امکان رویت آن در قاره آمریکای جنوبی هم نتیجه این است که با توجه به وضعیت جوی موجود در این منطقه حتی با ابزار پیشرفته هم این امکان بعید است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت جوی در ایران نیز گفت: هلال رمضان امسال در پهنای جغرافیایی کشورمان نیز به علت وجود غبار و ارتفاع پایین ماه به راحتی قابل رویت نیست.
وی تصریح کرد: البته پیش بینی هایی مبنی بر اینکه در شمال کشور این امکان با استفاده از تلسکوپ وجود داشته باشد، هست و شانس دیده شدن ماه نو با حرکت به سمت جنوب بیشتر شده و در روز سه شنبه امکان دیده شدن این هلال با چشم غیر مسلح وجود دارد.
رییس ستاد استهلال مرکز پژوهش های فلکی و نجومی با اشاره به علت های این رویت سخت خاطرنشان کرد: ارتفاع پایین و مدت مکث کوتاه هلال نو این شرایط سخت را برای رویت هلال رمضان امسال به وجود می آورد.
وی افزود: مختصات این هلال در قم با 50 درجه ارتفاع و 31 دقیقه مکث است و نور مناسبی را در اختیار رویتگران در روز سه شنبه قرار می دهد که البته اینها مشخصات محاسبه شده برای هلال رمضان است که با وجود مسائل بیان شده باید بدانیم که برای این هلال رصد راحتی نخواهیم داشت.
حجت الاسلام نجف در ادامه با اشاره به برنامه های رصدی مرکز پژوهش های فلکی و نجومی اضافه کرد: این مرکز برای هر 2 روز 17 و 18 تیر گروه های رصدی اعزام خواهد کرد.
وی گفت: این گروه ها در 2 قالب رصد گران عمومی و رصد گران متخصص می باشند که گروه عمومی در ارتفاعات بوستان علوی مستقر می شوند و امکانات جهت استفاده این رصد گران فراهم است.
رییس ستاد استهلال مرکز پژوهش های فلکی و نجومی افزود: با توجه به ویژگی هایی که برای هلال رمضان امسال ذکر شد، احتمالا رصد جذابی در روز سه شنبه خواهیم داشت که نیازمند دقت بالایی است.
وی ادامه داد: 2 گروه رصدگر هم به صورت تخصصی در دیگر مکان های مناسب استان در این 2روز مستقر می شوند تا رصد علمی تر و مجهزتری داشته باشند و در ادامه ضمن تبادل اطلاعات با ستادها و گروه های رصدگر دیگر، نظرات جمع آوری شده و در سریع ترین زمان روی سایت قرا می گیرد تا در ادامه با در نظر گرفتن این گزارش ها از سراسر کشور، دفتر مقام معظم رهبری نسبت به اعلام آغاز ماه مبارک رمضان اقدام کند.
پایان پیام/
نظر شما