به گزارش خبرگزاری شبستان میدان ها و خیابان های قاهره و دیگر شهرهای مصر هم اکنون آرام است زیرا معمولا تجمعات بعد از ظهر به تدریج آغاز می شود و تا نخستین ساعات بامداد ادامه پیدا می کند. شمار اندکی از تحصن کنندگان در مقابل کاخ ریاست جمهوری مصر در منطقه الاتحادیه حضور دارند. در میدان رابعه العدویه نیز وضع همین گونه است. شماری از کسانی که روز گذشته در این میدان تظاهرات کردند از شهرهای دیگر به قاهره آمده بودند و امروز به شهرهایشان بازگشتند. جبهه «سی ام ژوئیه» مردم را به شرکت در تظاهراتی گسترده و میلیونی فردا ( یکشنبه ) دعوت می کند. این جبهه مداخله آمریکا را در امور مصر و بازگشت رئیس جمهور معزول به سمتش را رد کرده است».
اما نکته ای که در این میان شاید نباید فراموش کرد آن است که « محمد البرادعی » خود را آرام آرام به قدرت نزدیک می کند و گفتگو های وی به همراه نیروهای حامی اش با سران ارتش گوی نتیجه های مثبتی را به دنبال خود داشته است . اطلاعات به دست آمده نشان می دهد عدلی منصور رئیس جمهور مصر امروز ( شنبه ) با شماری از جوانان جنبش تمرد و شماری از جوانان جبهه «سی ام ژوئیه» دیدار کرد و قرار است این گونه رایزنی ها ادامه پیدا کند. همه گروه های انقلابی شامل جبهه نجات ملی و جنبش تمرد درباره معرفی محمد البرادعی به عنوان نخست وزیر دوره انتقالی که شش ماه پیش بینی شده است به توافق رسیده اند. اسامی افراد دیگری مانند فاروق العقده و هشام رامز نیز مطرح است. آنچه اکنون مشخص است این است که کابینه آینده مصر کابینه ای ائتلافی و تکنوکرات خواهد بود و قرار نیست وابسته به احزاب سیاسی باشد. مسئولیت این کابینه، مدیریت مسائل اقتصادی، سیاسی و امنیتی در دوره انتقالی است. توافق شده است که اداره مسائل امنیتی به نیروهای امنیتی و پلیس واگذار شود و نخست وزیر آینده نیز اداره پرونده اقتصادی را بر عهده بگیرد و بخش مربوط به قانونگذاری نیز در اختیار دادگاه قانون اساسی باشد».
آنچه برخی از گروه های مصری بر آن تاکید می کنند آن است که رویدادی که روز جمعه منجر به کشته شدن 14 مصری شد از سوی جریان های افراطی هدایت شده است . در همین حال افرادی که خود را حامیان مرسی معرفی می کنند از روستاها و شهر های اطراف قاهره به پایتخت آمده بودند و اکنون با تدابیر پلیس و ارتش تمام گذرگاه های قاهره تحت نظارت شدید قرار داد. اما آنچه باید در مورد آن تامل کرد آینده نخستین و شاید آخرین رئیس جمهور اخوانی مصر باشد ، سرنوشت مرسی کماکان در هاله ای از ابهام است به طوری که اخبار مبنی بر پناهندگی رئیس جمهور برکنار شده به دامان اردوغان نیز رد می شود. با توجه به جاری بودن دادگاه حسنی مبارک حتی احتمال آن می رود که « مرسی » به دامان عدالت سپرده شود و به جای سواحل ترکیه در زندان های قاهره و زیر زمین های اداره امنیت مصر به سوالات بازجوها پاسخ دهد. در همین حال ظاهرا ارتش مصر با رهبران گروه های اسلام گرا توافق کرده بود که از اقدامات و سخنرانی های تحریک آمیز پرهیز کنند و در مقابل، ارتش آنها را بازداشت نخواهد کرد. اما محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین مصر در سخنرانی غیرمنتظره خود در میدان رابعه العدویه این توافق را زیرپا گذاشت و سخنانی تحریک آمیز بیان کرد و در نتیجه آن شماری از رهبران ارشد اخوان المسلمین و دیگر گروه های اسلامی مانند خیرت الشاطر و شیخ حازم ابوصلاح از رهبران سلفی بازداشت شدند. شرایط در مصر وارد مرحله ای تازه شده است به طوری که دوره شش ماهه حضور البرادعی نیز نمی تواند آسمان ابری اتمسفر سیاسی این کشور را چنان روشن کند.
خبرگزاری شبستان : ارتش مصر و جنبش تمرد و جبهه نجات ملی درباره معرفی محمد البرادعی به عنوان نخست وزیر دولت انتقالی به توافق رسیده اند ولی اسامی افراد دیگری هم برای تصدی این سمت مطرح است.
کد خبر 270328
نظر شما