به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، آیت الله محسن مجتهد شبستری، شب گذشته (22 اسفند) در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک گردشگری در آذربایجان شرقی به تشریح ملزمات بانکداری اسلامی پرداخت.
وی با بیان اینکه سیستم بانکداری در جهان بر اساس ربا و بهره است، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران و پس از پیروزی انقلاب شیوه جدیدی از بانکداری با رعایت موازین اسلامی شکل گرفت و بانک ها با این شرایط اجازه فعالیت یافتند.
امام جمعه تبریز، با اشاره به تاریخچه بانکداری در جهان، یادآور شد: نخستین بانک های جهان در اروپا شکل گرفت و در ایران نیز نخستین بانک ها توسط صرافان و بر اساس شیوه ربوی شکل گرفت.
وی یادآور شد: گشایش شعبه های بانک های خارجی در ایران از زمان قاجاریه آغاز شد و از زمان مشروطیت این بانک ها فعالیت بیشتری یافت.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: تمام بانک های که قبل از انقلاب تاسیس شد، ربوی بوده و مسائل اسلامی را رعایت نمی کردند ولی از همان ابتدای انقلاب تاسیس بانک بر مبنای اسلامی مورد تاکید امام راحل قرار گرفت.
وی تاکید کرد: شورای انقلاب به فرمان امام خمینی (ره) ماموریت یافت تا مقدمات بانکداری اسلامی فراهم شود و متولیان امر به جای بهره، کارمزد تضمینی را انتخاب کردند که مورد اعتراض برخی فقها قرار گرفت.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: قانون اسلامی شدن بانک ها در دور اول مجلس شورای اسلامی تصویب شد و نمایندگان تلاش زیادی کردند تا سیستم بانکی کشور به صورت بانکداری اسلامی فعالیت کند.
وی یادآور شد: در بانکداری اسلامی بانک ها وکیل سرمایه مردم هستند تا وجوه نقدی مردم را در عقود بانکی صرف کنند و سپرده گذار باید به این مسئله توجه کنند.
امام جمعه تبریز یادآور شد: سود پرداختی به سپرده گذار از طرف بانک باید علی الحساب باشد و بانک در آخر سال سود و زیان را بررسی کرده و سود اضافی را به صاحب پول بپردازد.
وی گفت: با رعایت این سه شرط مهم بانکداری بر اساس موازین اسلامی استوار بوده و فعالیت بانک مشروع خواهد بود و متولیان بانک های خصوصی و مردم باید به این مسئله توجه کنند.
پایان پیام/
نظر شما