کسی به دلیل مخالفت با دولت کنار گذاشته نشد/دخالت درمسائل هسته ای ندارم

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم به ارایه گزارش و آمار از عملکرد دولت دهم پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور امشب پس از اخبار ساعت 21 در یک گفتگوی تلویزیونی به صورت زنده به ارایه گزارش و آمار از عملکرد دولت دهم پرداخت.

بنابراین گزارش وی با بیان اینکه در آخر دوره کار باید گزارش فعالیت‌ها را به ملت عزیزمان ایران تقدیم کنیم، گفت: مردم می‌دانند که ابعاد کار دولت بسیار گسترده است و اگر بخواهیم همه این گزارش‌ها را در یک جلسه بیاوریم امکان دارد حق مردم تضعیف شود.

رئیس دولت با بیان اینکه تشریح گزارش‌ها را در پنج سطح تقسیم بندی کرده‌ایم اظهارداشت: گزارش امشب مربوط به تعهدات سال 84 است و گزارش دوم نیز مربوط به بحث‌های کلان‌تر و جهت گیری‌های دولت و تأثیراتی که حرکت دولت در عرصه‌های بین المللی داشته است خواهد بود.

رئیس قوه مجریه درباره موضوعات دیگر گزارش خود گفت: سطح سوم این گزارش‌ها مربوط به دستاوردهای دولت در مناسبات داخلی و خارجی و آثار آن خواهد بود که این گزارش را یکشنبه آینده در جمع مدیران صدا و سیما تشریح خواهم کرد.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: گزارش‌های بعدی را در جلسه کارگزاران نظام در محضر مقام معظم رهبری که گزارشی تفصیلی در 50 سرفصل خواهد بود و همچنین گزارشی از فهرست اولین اقداماتی که برای اولین بار در تاریخ انقلاب در این دولت انجام شده است را خدمت مردم ارائه خواهیم کرد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه چطور به فکر کاندیداتوری در انتخابات افتادید، گفت: بنده قبل از شهرداری در بخش‌های گوناگون و از ابتدای انقلاب در خدمت مردم بوده‌ام و در سطوح مختلف انقلاب حضور داشتم.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه در بخش‌های مختلف مدیریتی و سیاسی سابقه داشتم افزود: با توجه به مسئولیت‌هایم در طول این مدت با توانمندی‌های کشور از نزدیک آشنا شدم و معتقد بودم ظرفیت‌های انسانی، جغرافیایی و مادی ایران بی‌نظیر است.

وی تأکید کرد: ملت ایران می‌تواند بی‌نظیر و برای دیگر کشورها الگو باشد و بنده باور داشته و دارم مأموریت‌های تاریخی بر دوش ملت ایران برای حرکت به سوی قله‌های کمال انسانی است.

احمدی‌نژاد یاد آور شد: معتقد بوده و هستم که ملتی با این شایستگی می‌تواند بهتر اداره شود و با توجه به سرفصل‌هایی که عنوان کردم احساس تکلیف کرده تصمیم گرفتم و وارد عرصه شدم.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در آن زمان چه مقدار شرایط برای حضور شما در عرصه انتخابات فراهم بود و اینکه جناح‌ها و قدرت‌های سیاسی از شما حمایت می‌کردند یا خیر گفت: این موضوع باید در دو سطح بررسی شود، ابتدا اینکه عده زیادی باور کرده بودند که اداره کشور تنها دست گروه‌های سیاسی است؛ احزاب و جناح‌ها هم رابطه خوبی با من نداشتند و بنده هم با آنها رابطه خوبی نداشتم؛ آنها کاندیداهای خود را داشتند، لذا هیچ گروه و جریانی در انتخابات از من حمایت نکرد.

رئیس دولت تأکید کرد: معتقد بودم رئیس جمهور نباید وامدار هیچ گروه و جناحی باشد، زیرا وامدار بودن به گروه‎ها و جناح‎ها انسان را محدود می‌کند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: آن چیزی که در آن زمان در ملت مشاهده کردیم این بود که ملت خود را محصور در جناح‌های سیاسی نمی‌داند، زیرا ملت یک اقیانوس و جناح‌ها مانند یک ظرف هستند و هیچ ظرفی هرقدر بزرگ، ظرفیت اقیانوس را ندارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وقتی تصمیم جدی برای حضور در انتخابات گرفتید چند درصد مطمئن بودید که رئیس جمهور می‌شوید،تصریح کرد: صد در صد مطمئن بودم و از چند ماه قبل می‌دانستم؛ ولی اعلام نکردم و روز23 اردیبهشت که برای ثبت نام به وزارت کشور رفتم، اعلام کردم و برای آن هم دلیل داشتم.

رئیس جمهور با اشاره به مهمترین قول‌ها و برنامه‌های دولت در سال 84 گفت: ما در آن زمان یک برنامه 5 محوری داشتیم و یک قول به مردم دادیم.

وی افزود: برنامه‌های ما شامل سرفصل‌هایی چون برقراری عدالت، خدمت‌رسانی، توسعه مهرورزی، پیشرفت و تعالی همه جانبه کشور و بازگشت دولت به مردم بود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما در آن زمان تنها یک قول دادیم، یادآورشد: به مردم قول دادیم که دولت تمام توان خود را برای تحقق برنامه‌های عنوان شده به کار می‌گیرد و ملت هم بزرگواری کردند و فرزند کوچک خود را به خادمی خود انتخاب کردند.

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که همه دولت‌ها برای خود عنوان خاصی داشتند و شما نیز عدالت محوری را انتخاب کردید، آیا فکر می‌کنید امروز جامعه عدالت بهتری را به نسبت سال 84 دارد، تصریح کرد: عدالت موضوع بسیار مهمی است و تمام پیامبران الهی برای سعادت انسان آمده بودند که آنان را ابتدا دعوت به توحید می‌کردم و بعد از آن دعوت به عدالت بوده است.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه عدالت یعنی فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد و شکوفایی استعداد انسان افزود: انسان می‌تواند تجلی خدا شود، زیرا تمام این استعدادها همچون حکمت، مهربانی در شرایطی که عدالت باشد شکوفا می‎شود.

وی تصریح کرد: شکوفایی استعداد انسان در بستر عدالت فراهم می‎شود و تا زمانیکه عدالت نباشد فرصتی برای رشد به وجود نمی‌آید.


رئیس جمهور با بیان اینکه حد پرواز انسان همیشه بالاتر از آرزوهایش است، خاطرنشان کرد: مگر چند میلیارد انسان فرصت می‌کنند تا به آرزوهای خود برسند. خدا ما را خلق نکرده که همواره در بدبختی باشیم، بلکه خلق کرده با به خود بایندیشیم و عظمت‌های او را درک کنیم و عشق و محبت، صلح و فداکاری در سایه عدالت میسر می‌شود.


احمدی نژاد افزود: عدالت به معنای این است که فرصت‎ها عادلانه توزیع شود، یک دولت هم منابع و فرصتی دارد برای اینکه نگاه و حتی محبتش را عادلانه توزیع کند و ما در محدوده دولت تلاش کردیم تا به عدالت برسیم.


رئیس جمهور تصریح کرد: تقریبا از همه مناطق برای تصمیم‌گیری در دولت هستند و ما بسیاری از اختیارات را به استان‌ها دادیم که در گام اول عدالت اقتصادی و اجتماعی را برقرار کنیم.


وی اظهار داشت: دولت نهم و دهم در یکی از سخت‌ترین شرایط مستقر شد، عراق و افغانستان در اشغال بود و دولت آمریکا نیز هر روز تهدید می‌‎کرد، بحران اقتصاد جهانی، رشد منفی بسیاری از کشورها، تورم جهانی و شرایط سخت داخلی و فشارهای سنگینی وجود داشت که کار را سخت می‎کرد.


وی با بیان اینکه تحریم‌های ناجوانمردانه و یک طرفه و چگونگی روند هسته‌ای نیز مزید بر علت بود، گفت: البته من مدتی است که در موضوع هسته‌ای دخالتی ندارم، اما تحریم‎ها شرایط سختی را ایجاد کرد.


احمدی‌نژاد بیان داشت: ما معتقد بودیم باید نتیجه کار دولت به مردم برگردد و موجب توانمند کردن مردم از لحاظ رفاهی، علمی و توانمندی‌های شخصی شود، ما برنامه‌های زیادی را برای نزدیک شدن به عدالت انجام دادیم که البته به صورت علمی در صدا و سیما توضیح خواهیم داد، به هر حال با توجه به سیستم‌های سرمایه‌داری و مارکسیستی ما باید تصمیم می‌گرفتیم که چه باید کنیم.


رئیس جمهور افزود: اولین کار، توزیع سهام عدالت بود، قبلا بنگاه‌ها به افراد برخوردارتر واگذار می‌شد، دولت آمد و گفت سهام عدالت از سرمایه‌های ملت است و همه مردم و حتی از آنچه لب مرز است و برداشت شده، باید به همه داده شود.


وی اظهار داشت: سهام عدالت تبدیل به قانون شد و در 6 دهک تقسیم شد که با جمعیت الان 5/40 میلیون نفر سهام به نام آنها شده و 8 میلیون نفر دیگر هم در راه هستند که تا پایان این دولت به آنها داده می‌شود.


رئیس جمهور تصریح کرد: این افراد شامل کارگران روزمزد، حقوق بگیران ثابت، روستاییان، افراد تحت پوشش نهادها، بازنشستگان و غیره هستند.


احمدی‌نژاد تصریح کرد: دو دهک از این 8 دهک که ضعیف‌تر هستند که یک میلیون تومان سهام مجانی به هر عضو خانواده داده شد و بقیه نیز باید آن یک میلیون تومان را به صورت اقساط 10 ساله برگردانند، البته ابتدا قرار بود که این اقساط از سود سهام‌ها کم شود ولی بعد مصوبه‌ای آمد که سود دادن‌ها تا پرداخت کامل اقساط قطع شود، البته به طور کلی 1384 میلیارد تومان سود عمدتا به درآمد دهکی یک و دو اختصاص یافت.


رئیس جمهور افزود: کار بعدی، سهام ترجیحی به کارگران بود که 40 درصد از بنگاه‌های بزرگ و 5 درصد هم سهام ترجیحی کارگران مجموعا 1241 میلیارد تومان به این موضوع اختصاص یافت.


وی اظهار داشت: کار دیگر دولت که در راستای عدالت انجام شد، هدفمندی یارانه‌ها بود که یکی از عوامل تبعیض بود و بسیاری از همین کنار همین یارانه‌ها ثروتمند شده بودند، چرا که انرژی را یارانه‌ای دریافت می‌کردند و به صورت آزاد می‌فروختند؛ هدفمندی یارانه‌ها علاوه بر اصلاح ساختار و بهره‌وری، اجرای عدالت را نیز به دنبال داشت و بین کسی که 5 لیتر و 5 هزار لیتر بنزین مصرف می‌کرد فرق بود و ما گفتیم کسی که مصرف نمی‌کند یارانه آن را بگیرد و این را به طور یکنواخت توزیع کردیم و فکر کردیم به عدالت نزدیک‌تر است.


رئیس جمهور تصریح کرد: کار دیگر این دولت توزیع منابع قرض‌الحسنه بود، طبقات درآمدی پایین در سال 84 9/59 درصد منابع داشتند که به قرض الحسنه بر می‌گشت و الان 96 درصد شده است، 5/4 وام ازدواج گرفتند که بیش از 11 هزار میلیارد تومان شده و بیش از این مقدار نیز قرض الحسنه کارهای ضروری بود و مشاغل خانگی نیز ایجاد شد که 64 هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافت.


وی افزود: کار دیگر، طرح بنگاه‌های کوچک بود که 9 درصد، تسهیلات بانکی داشت تا افراد بتوانند دستگاهی بخرند یا کارگاه کوچکی تاسیس کنند و یا اینکه خودرویی خریداری کرده و در سیستم حمل و نقل فعالیت اقتصادی داشته باشند و 30 هزار میلیارد تومان نیز برای بنگاه‌های کوچک، یارانه‎ای پرداخت شد که یک میلیون و 200 هزار شغل ثابت ایجاد شد.


رئیس جمهور اظهار داشت: همچنین مسکن مهر در شهرها و روستاها ایجاد شد که بیش از 34 هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داد که همه اینها قرض الحسنه و برای طبقات پایین بود، خیلی‌ها آرزو می‌کردند و نمی‌توانستند صاحب خانه شوند اما الان صاحب خانه شده‌اند.

 

احمدی‌نژاد گفت: همچنین الان اکثر استان‌های کشور صنعتی شده‌اند، ما توزیع فولاد، توزیع خودروها و غیره را به اکثر استان‌ها برده‌ایم، امروز استان‌هایی مانند هرمزگان، بوشهر، همدان، کرمانشاه و کردستان صنعتی شده‌اند و حتی استان‌هایی مانند گیلان، مازندران و گلستان که قبلا صنعتی شدن در آنها ممنوع بود، امروز دارای صنایع سازگار با کشاورزی و محیط زیست شدند.


رئیس جمهور اظهار داشت: کار دیگر دولت توسعه مراکز آموزش عالی بود که برای رشد استعدادهاست و الان شهرستانی نداریم که این مراکز را نداشته باشد و تعداد دانشجویان دو برابر شد.


وی افزود: دولت آمایش سرزمینی را به طور عینی انجام داد و در مناطق مختلف به اجرا در آورد، رئیس جمهور و وزرا به شهرستان‌ها و روستاها سفر کردند.


احمدی‌نژاد گفت: در این دولت حقوق بازنشستگان و کارمندان افزایش یافت و درباره کشاورزان نیز که ابتدا گندم آنها خریده می‌شد و پول آن بعدها پرداخت می شد این امر اصلاح شد و پول آنها به موقع پرداخت شد، در این دولت حتی برخی از بدهی‌هایی از سال 72 به کشاورزان داشت را پرداختیم و الان به صورت چند روزه پول خرید گندم را به کشاورزان می‌دهیم.


رئیس جمهور تصریح کرد: رقمی را در بودجه کشور با عنوان توازن آوردیم که خلاء ها را در مناطق محروم پر کند و بیمه همگانی حوادثی چون زلزله‌ها و سیل‌ها در مناطق محروم بیشتر بود و این شاید برای اولین بار بود که ما بعد از حادثه مهاجر نداشتیم و رکورد آن هم در آذربایجان بود که سه ماهه بازسازی شد، البته بعضی‌ها که مطمئن نبودند همچنان در حال بازسازی هستند.


احمدی‌نژاد با اشاره به برقراری سیستم مکاتبات مردمی در دولت اظهار داشت: باید کسی حرف مردم را بشنود، تا به حال 38 میلیون نامه و پیام به نهاد ریاست جمهوری داده شده که به 73 درصد آن پاسخ مثبت داده شده و 7 درصد نیز پاسخ منفی که مشکل قانونی داشته و 11 درصد آنها نیز مشخصات نداشته اند و اسم و آدرس نداشته اند و یک مقدار دیگر هم باقی مانده که در دست بررسی است.


رئیس جمهور افزود: همچنین درباره عمران روستایی ارقام و آمار که در آن بسیار بالاست و تعداد روستاهایی که گاز دارند از 2 هزار به 22 هزار روستا رسیده و همچنین بهسازی روستاها و آسفالت روستایی نیز انجام شد.


وی اظهار داشت: چون فرصتی فراهم شد دولت تمرکززدایی نیز کرد، لذا اختیارات را به استان ها بردیم و منابع را در اختیارشان گذاشتیم تا خودشان بهتر استفاده کنند.


رئیس دولت تصریح کرد: پیگیری معوقات بانکی از دیگر کارهای دولت بود که از آن طرف قرض الحسنه‌ها را که حمایت کردیم از این طرف نیز معوقات بانکی را نیز پیگیری کردیم، البته در بخش مسکن و کشاورزی این معوقات رقمی نمی‌شود اما عمده معوقات به درآمدهای بالا و تولیدکننده ها اختصاص دارد که در بخش تجارت رفته و کالای خود را نیز فروخته‌اند اما وام را برنگرداندند که ما گفتیم باید برگردانید، البته مصوب کرده اند و دست ما را بسته‌اند تا دولت از برگرداندن آنها محدود شود.

رییس جمهور با بیان این‌که در برنامه‌ریزی‌ها خود را جای مردم گذاشته‌ایم، گفت: نمونه این موضوع، هدفمندی است، چون هدفمندی در این دولت هدفمندی شد و قبلا ریاست اقتصادی بود و همه می‌خواستند یارانه‌ها را حذف کنند، اما ما گفتیم چرا طبقات پایین که قبلا تبعیض را تحمل کرده‌اند، حالا باید فشار را تحمل کنند.

 

وی با بیان این‌که طرح ما باید پذیرش اجتماعی داشته باشد، خاطرنشان کرد: برای جبران فشارها به مردم جبرانی گذاشتیم، اما خیلی‌ها مخالفت کردند و فشار آوردند و می‌خواهند تمام مشکلات اقتصادی جهان و تاریخ و تحریم را گردن پولی بیندازند که به مردم می‌دهیم.

 

احمدی‌نژاد با تاکید بر این‌که دولت در تمام تصمیمات خود را جای مردم گذاشته است، گفت: دولت سعی می‌کند، بررسی کند تصمیمات چه آثاری در زندگی مردم دارد. پس اگر اثر آن منفی است پس انجام نشود چون ما آمده‌ایم به مردم کمک کنیم نه این‌که آنها را له کنیم.


رییس جمهور با بیان این‌که دولت قسم خورده است که از حقوق ملت دفاع کند و ما سعی کرده‌ایم تمام توان خود را در این مسیر به کار ببندیم، تصریح کرد: البته ممکن است در درون دولت و لایه‌های آن تصمیم اشتباهی بگیرند، اما نیت‌ها به خصوص در خود دولت و کابینه، اینطور نبوده است.


وی با طرح این پرسش که تعداد روزنامه‌های مخالف دولت چند برابر است؟ گفت: هیچ‌وقت تلاش نکردیم روزنامه‌های طرفدار دولت راه بیندازیم و اتفاقا روزنامه‌های مخالف پول بیشتری می‌گیرند و یکی از روزنامه‌ها که تندترین اتهامات را به ما می‌زند، بیشترین کمک‌ها را می‌گیرد.


احمدی‌نژاد افزود: زمانی مسافرت خارج از کشور بودیم و یکی از روزنامه‌ها را بستند، پس وقتی برگشتم، وزیر را توبیخ کردم که چرا رای به بستن این روزنامه داده‌ای، چون طبیعی است که یک روزنامه انتقادی کند، شعر، طنز یا کاریکاتوری بسازد، باید به آن تذکر داد، البته مخالف من بود و برای من این کار را کرده بود. حالا بهانه‌اش من بودم، جای دیگر چیزی گفته بودند و می‌خواستند به نام احمدی‌نژاد تمامش کنند.


رییس جمهور با تاکید بر این‌که بدون محبت مسائل کشور حل نمی‌شود، خاطرنشان کرد: بعضی‌ها وقتی راجع به امام زمان(عج) صحبت می‌کنند حرف صهیونیست‌ها را می‌زنند و می‌گویند امام زمان(عج) با شمشیر می‌آید و همه را نابود می‌کند که این حرف شیطان است چون امام با محبت دنیا را فتح خواهد کرد همانطور که پیامبرمان با محبت دنیا را فتح کرد.


احمدی‌نژاد با بیان این‌که از ایرانیان خارج از کشور به طور مطلق حمایت حقوقی و سیاسی کردیم، اظهار کرد: طرح آتیه مهر را در این دولت داشتیم، همچنین ساعت کار پرستاران را کم کردیم و مرخصی زایمان را به 9 ماه رساندیم و همچنین برای همسران آنها دو هفته مرخصی قرار دادیم چون به خانواده اهمیت می‌دهیم و از این قبیل کارها بسیار انجام شده است.


وی با بیان این‌که ما همه را دوست داریم و تنها دولتی هستیم که به راحتی و بدون دغدغه در تمام اجتماعات مردم وارد می‌شویم، گفت: من راحت وسط مردم می‌روم و مثل یک ماهی که وارد اقیانوس می‌شود، کیف می‌کنم، وقتی در مردم هستم و همه را دوست داریم و نمی‌توانیم که دوست نداشته باشیم و من فکر می‌کنم این فرهنگ در کشور ما دوباره احیا شده است چون فرهنگ ایرانیان است که یکدیگر را دوست داشته‌اند.


رییس جمهور با بیان این‌که انسانیت ما در گرو همبستگی است، خاطرنشان کرد: کوچک‌ترین فاصله بین دولت و ملت و بی‌اعتمادی بین این دو خطرناک است، چون افراد را مایوس می‌کند.

احمدی‌نژاد گفت: نامه‌هایی به ما می‌رسد و افرادی تصمیم به اقدامات خطرناکی دارند، اما با یک نامه و ملاقات محبت‌آمیز تمام می‌شود.
 

رییس‌جمهور در بخش پایانی صحبتهای خود نیز گفت: برخی افراد وقتی می‌خواهند عملکرد دولت را ارزیابی کنند، آن عملکرد را با آرزوهای خود مقایسه می‌کنند در حالیکه عملکرد دولت را باید با واقعیات موجود و عملکرد دولت‌های قبلی مقایسه کرد. ما کشور را در شرایط بسیار سخت اداره کردیم و من هنوز ابعاد تحرکات دشمن را بیان نکردم.


وی با اشاره به اینکه "دشمن مطمئن بود با فشارهایش و بعضی فشارهای داخلی نظام اقتصادی ما از هم متلاشی می‌شود"، تصریح کرد: الان آنها حداکثر می‌توانند بگویند تورم افزایش یافته و رشد اقتصادی کمتر شده که البته این آمارها غلط است چون برخی بداخلاقی‌ها موجب شد که نماینده صندوق بین‌المللی پول نتواند وارد کشور شود و گزارش درستی را تهیه کند.


احمدی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: ما معتقدیم در شرایط سخت‌تر از این هم می‌توان کشور را اداره کرد؛ البته نمی‌گوییم که باید برای کشور سختی فراهم کرد. ما خود را برای اداره کردن کشور در شرایط سخت‌تر هم آماده کرده‌ بودیم.
پایان پیام/

کد خبر 269759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha