به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، اسماعیل جانعلیپور، مدیر کتابخانههای استان گیلان، امروز(12 تیر) در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان که به ریاست استاندار در سالن اجتماعات شهید انصاری استانداری برگزار شد، طی گزارشی از عملکرد کتابخانههای عمومی استان به طرحهای شاخص این نهاد اشاره کرد و گفت: "طرح بزرگ و ملی ایستگاه مطالعه" را در 31 ایستگاه در استان ایجاد می کنیم.
وی با بیان اینکه تا کنون 5 مکان برای استقرار این ایستگاهها در نظر گرفته شده و دو مکان دیگر هم در دست اقدام است، اضافه کرد: 75 هزار جلد کتاب تخصصی با 30 عنوان در این ایستگاهها ارایه شده و 24ایستگاه دیگر نیز باید در شهرستانها راه اندازی شود.
جانعلی پور تصریح کرد: با ایجاد 14 بخش مجهز به کتابخانه کودک، فضایی با مجموع 500 متر مربع برای این امر اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: 68 کتابخانه مجهز به نرم فزارهای کتابخانهای در استان وجود دارد.
جانعلی پور در ادامه یکی دیگر از شاخصهای این نهاد را طرح"کتاب من" عنوان کرد.
وی گفت: پیش از این در بحث فرهنگی رتبه 29 کشوری را داشتیم که با اجرای برنامههای جدید در شهرستان لاهیجان و املش، گیلان توانست رتبه برتر کشوری را کسب کرده و به رتبه 12 ارتقاء یابد.
وی به مصوبات سفر هیات دولت نیز در بخش کتابخانهها اشاره کرد و افزود: متاسفانه تحقق اعتبارات مصوب شده در این زمینه هنوز صورت نگرفته است.
محسن نصرپور، مدیر کل صدا و سیمای گیلان نیز در این نشست، داشتن کتابخانه تخصصی مفاخر گیلان را که کلیه آثار این بزرگان را به عنوان مرجع داشته باشد در استان لازم و ضروری دانست و افزود: به عنوان دغدغه، نقدی که بر زیر ساختهای پروژه مسکن مهر داشتیم، این بود که در این پروژه تعریفی برای پروژه فرهنگی کتابخانه ای صورت نگرفته است.
علی اسماعیلی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با اشاره به دو اتفاق مهم در دولت نهم و دهم، اظهار کرد: ایران با تیراژ 68هزار عنوان کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در منطقه خاورمیانه رتبه اول و در جهان رتبه دهم را کسب کرد و همچنین توانست سرانه مطالعه کتاب را از 8 دقیقه به 18:07 افزایش دهد.
وی اضافه کرد: گیلان 490 کانون فرهنگی و هنری مساجد دارد که بالغ بر 260 کانونی که در روستاها فعال هستند می توانند برای فعالیت کتابخانهها، از آنها استفاده کرد.
حجت الاسلام یاری، مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی گیلان نیز در این نشست گفت: ما مکانهایی همچون مساجد و مدارس را داریم که می توانیم برای تاسیس کتابخانهها از آنها بهره بگیریم.
وی به بخشی از عدم استقبال مردم به کتاب اشاره کرد و افزود: شاید دلیل این امر این است که ما نتوانستیم تا کنون کتابهای مورد نیاز نسل امروز را در اختیارشان قرار دهیم چون اکثر کتابهایی که امروز در مساجد موجودند، کتابهای مرجعای هستند که برای عموم مردم مورد استفاده نیست.
وی با تاکید بر پالایش یک سری از کتابها در کتابخانههای عمومی، خاطر نشان کرد: ما به شدت نیازمند فراهم کردن کتابخانه تخصصی در حوزه مهدویت هستیم.
پایان پیام/
نظر شما