به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (khamenei.ir) به بازخوانی بیانات حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص "افول جایگاه آمریکا در صحنه بینالملل" پرداخته است.
امریکا امروز آن قوّت و قدرت ده سال، پانزده سال قبل را هم ندارد
رهبرمعظم انقلاب در خطبه های نمازجمعه 1376/10/26 در این زمینه فرمودهاند:
ما یک روز در حال جنگ بودیم. قبل از آن، اوقاتى بود که حکومت ما از لحاظ امکانات، حکومتى بسیار ضعیف بود. آن روز نتوانستند با ما کارى انجام دهند. آن روز نتوانستند ضرر اساسى وارد کنند. امروز بحمد اللّه دولت ایران، دولتى عزیز و مقتدر است و در سطح جهانى به عنوان یک کشور مقتدر و عزیز شناخته شده است؛ رئیس کنفرانس اسلامى است. در بسیارى از کنفرانسهاى جهانى، به عنوان یک عضو محترم شناخته شده است؛ دولتها برایش احترام قائلند، ملتها برایش احترام قائلند. امروز ما از چه بترسیم؟ چرا بترسیم؟ چرا خیال کنیم که اگر با همین وضعى که در این نوزده سال داشتیم، ادامه دهیم، چنین و چنان خواهد شد؟امریکا احتیاج دارد. امریکا امروز آن قوّت و قدرت ده سال، پانزده سال قبل را هم ندارد. روزى بود که حرف دولت امریکا در اروپا و جاهاى دیگر، با احترام تلقّى مىشد و با آن با احترام رفتار مىشد؛ امروز آنطور هم نیست. امروز آمریکاییها از لحاظ دیپلماسى و سیاست خارجى، در موضع ضعفند؛ در موضع قدرت نیستند. مىخواهند در حال ضعفشان، همان هیبت ابرقدرتى را علیه ما و در مقابل ملت ایران به کار ببرند!
آمریکاییها در قضیه «کمپدیوید» شکست فضاحتبارى خوردند
همچنین ایشان در دیدار جمع کثیرى از جوانان استان اردبیل در 5/ 5/1379 اشاره کردند:
امروز حتّى قدرتى مثل قدرت امریکا که البته از لحاظ اقتصادى، از لحاظ ثروت ملى، از لحاظ پیشرفت علمى و نظامى در سطح بالاست به شدّت آسیبپذیر است و از درون تهدید مىشود. در تظاهرات امریکایى این را نمىشود دید؛ ما که از بیرون نگاه مىکنیم، نمىتوانیم این را درست ببینیم؛ اما اندیشمندان و فیلسوفان سیاسى خودِ امریکا این هشدار را مىدهند و در کتابهاى متعدّد نوشتهاند.امروز را در امریکا تشبیه مىکنند به دههى 60 امریکا از 1960 تا 1970؛ دههى جنگ ویتنام و معتقدند دههى 1960، دههى تزلزل امریکا بود؛ دورانى که جنگ ویتنام بود و دانشگاههاى امریکا، خیابانهاى امریکا و محیطهاى مردمى آمریکا در یک چالش دائمى با دولت بود. جنگ تمام شد، آن آتش هم تا حدودى فرونشست؛ چون مظهرى نداشت.
امروز و در دههى اوّلِ هزارهى سوّم، مىگویند شرایط براى آنها، شرایط دههى 60 است؛ منتها ویرانى از درون است ویرانى اخلاقى است، ویرانى ایمانى است نقطهى تمرکز ایمان براى مردم و جوانها نیست. علم پیشرفت مىکند، آزمایشگاهها کار مىکنند، ساختوساز علمى و صنعتى و اتمى و غیره پیش مىرود؛ اما روز به روز هویّت ملى ضعیفتر مىشود. این را آنها مىگویند؛ این آسیبپذیرىِ مهمى است. انتظار نیست که ما این را در ژستهاى رئیسجمهور امریکا مشاهده کنیم، یا در حرفهاى آنها اقرار به آن را بشنویم؛ اما واقعیتى است. اگر بخواهیم مظهر این ضعف را در دنیاى بیرونى مشاهده کنیم، ضعف نفوذ امریکا در دنیا یکى از مظاهر آن است. تحریمهاى امریکا در دنیا با عکسالعمل شدید مواجه مىشود. تصمیمهاى امریکا در زمینهى مسائل جمعى، با امتناع دولتهاى دیگر در اروپا و غیر اروپا مواجه مىشود. انتخابهاى اقتصادى امریکا در مسائل جهانى، با چالش عظیم قدرتهاى مردمى و سیاسى در دنیا مواجه مىشود.
نفوذ امریکا رو به افول است. بعد از دوران جنگ سرد، بعد از افول و انحلال شوروى، آنها ادّعا کردند که ما باید رئیس امپراتورى بزرگ دنیا باشیم؛ اما دنیا حتّى به عنوان یک ابرقدرت نافذ الکلمة هم دیگر از آنها حرفشنوى ندارد. شرکت نفتىِ قرارداد بستهى با مناطق تولید گاز ایران را ممنوع کردند از اینکه به کارش ادامه بدهد؛ بلافاصله یک شرکت فرانسوى جاى آن را گرفت. قانون گذراندند، فریاد کردند و نوشتند؛ فایدهاى نکرد. مسئله اینگونه است. نفوذ سیاسى امریکا افول کرده است؛ این یکى از مظاهر عقبرفت قدرت امریکاست.
اینها آسیب پذیرند. نمونهى اخیرِ همین چند روزهى آن، مسئله «کمپدیوید 2» است. یاسر عرفات و رئیس رژیم صهیونیستى را پانزده روز تمام بردند در «کمپدیوید» نگه داشتند تا شاید بتوانند چیزى از آن در بیاورند که براى امریکا یک تحرّک سیاسى، یک تجدید حیات سیاسى و یک مظهر نفوذ سیاسى باشد. نتوانستند؛ اعتراف کردند که شکست خوردند. آمریکاییها در قضیهى «کمپدیوید» شکست فضاحتبارى خوردند؛ هیچ طرف تسلیم آنها نشد.
برای دریافت و مشاهده متن کامل بیانات رهبر فرزانه انقلاب درباره افول جایگاه آمریکا اینجا کلیک کنید.
پایان پیام/
نظر شما