به گزارش خبرگزاری شبستان، دومین همایش ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیت های فرهنگی با حضور رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
عزت الله ضرغامی در جریان این همایش ارتقای کیفی محصولات فرهنگی را حلقه مفقوده ای دانست که یا اصلا به آن توجه نشده و یا به صورت پراکنده بین افراد و مدیران فرهنگی مورد توجه بوده است.
وی افزود: قاعدتا تولید فرهنگی در همه ابعاد نیازمند ارتقای کیفی است و ما نباید به تولیدات سطحی بسنده کنیم. این همایش موجب میشود تا به صورت علمی به ارتقای فرهنگی بیندیشیم و آثار ماندگاری در این زمینه تولید کنیم تا تجربهای برای اقدامات و تولیدات فرهنگی در آینده باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: در کنار تلاشهای انجام شده باید برای مدیران فرهنگی نیز تفهیم کنیم که منظور از کیفیت چیست. امروز در جمهوری اسلامی هماهنگ کردن همه دستاندرکاران و مدیرانی که امر تولید را هدایت میکنند و نظارت و قضاوت بر تولید فرهنگی را برعهده دارند یک ضرورت است. ایجاد این هارمونی و یکنواختی و فهم مشترک بین همه مدیران امری است که امروز فاقد آن هستیم.
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: تولیدات محصولات فرهنگی امروز یک تفاوت اساسی با گذشته دارد. در گذشته محصولات فرهنگی به صورت مجزا قابل بررسی و ارزشگذاری بود. امروز با پدیدهای به نام رسانه روبرو هستیم که تمامی معادلات فرهنگی را به نوعی تحت تاثیر خود قرار داده است. امروز دیپلماسی عمومی جز دیپلماسی رسانهای نیست. تحولاتی که در منطقه رخ داد نیز نشان دهنده نقش سرنوشتساز چند رسانه بود. بنابراین باید گفت امروز تولید فرهنگی در درون رسانه شکل میگیرد و هویت مییابد.
ضرغامی با بیان این مطلب که نگاه جامع در حوزه رسانه بسیار مهم است، گفت: در فعالیتهای فرهنگی و هنری کیفیت با خلاقیت و همچنین خلاقیت با آزادی نسبت مستقیم دارد. آزادی یعنی همان آزاداندیشی که مد نظر رهبری است. کیفیتی که با خلاقیت و آزادی هماهنگ است نقش مهمی در ارتقای آثار فرهنگی ایفا میکند. ناظران بر تولیدات فرهنگی نیز نقش کلیدی دارند. متاسفانه گاهی دیده میشود که این نقش کلیدی تبدیل به کلیدی برای قفل کردن کسانی است که میخواهند در عرصه فرهنگ فعالیت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش ارتقای کیفی تولیدات فرهنگی گفت: در فهم این سخن که «تولید یک اثر خوب و تأثیرگذار از تولید چند اثر سطحی و بیمایه بهتر است» باید توجه داشت. این مطلب یک تبصره دارد. تبصرهاش این است که ما نباید به سمتی برویم که از حجم تولیدات فرهنگی کاسته و تنها چند اثر فرهنگی سطح بالا تولید کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه حوزه صنعت و فرهنگ پرداخت و گفت: در حوزه صنعت کنترل کیفیت و شاخصهای تولید مشخص و شفاف است. اما در حوزه فرهنگ ما معیارها را در اختیار نداریم و افراد بر حسب سلیقه عمل میکنند. ما باید مدلهای تولید فرهنگی را تدوین کنیم تا دستگاههای زیر نظر مقام معظم رهبری و وزارت ارشاد با هم به تفاهم برسند. اینگونه همایشها نیز مدلهایی را برای نزدیک کردن دستگاههای فرهنگی به یکدیگر ایجاد میکنند.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه سخنان خود به جریان اختلاف نظر خود با غلامعلی حداد عادل در جریان نمایش یا ممنوعالنمایش شدن فیلم بانو اشاره کرد و گفت: فیلم بانو در دولت آقای خاتمی نیزممنوع شده بود اما من با اصرار آقای مهرجویی فیلم را دیدم و تشخیص دادم که این فیلم در مقابل انقلاب نکاتی را مطرح کرده که با چارچوبهای نظارتی جمهوری اسلامی قابل پخش نبود. اما به نظر آقای حداد این فیلم، فیلم ارزندهای بود. همین جریان برای فیلم کتاب قانون آقای مازیار میری رخ داد با این تفاوت که من موافق این فیلم بودم و آقای حداد مخالف و درباره آن در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث کردیم. اینها را گفتم تا نشان دهم که دیدگاهها و قضاوتهای مدیران فرهنگی ممکن است متفاوت باشد.
وی در ارتباط با مناظره های قبل از انتخابات گفت: اگر ما در جریان مناظره عکسی را نشان دادیم و سوالی را پرسیدیم هدفمند بود و میخواستیم نشان دهیم که دیدگاه هر کاندید نسبت به وضعیتهای مختلف چیست و البته از قبل هم به آنها گفته بودیم که میتوانند پاسخ ندهند. پس از مناظره اول که مخالفتهایی با شیوه انجام آن شد ما به نظرسنجی از مخاطبان عمومی جامعه پرداختیم که بیش از 50 درصد مردم معتقد بودند که شیوه پرسشها به هیچ وجه حرمت نامزدهای ریاست جمهوری را زیر سوال نبرد.
بر اساس این گزارش، امیر خوراکیان، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه این همایش اظهار داشت: همایش ملی ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیت های فرهنگی به دنبال بررسی اثر بخشی و تاثیر گذاری فعالیت ها و آثار تولید شده در این زمینه است. ممکن است برخی فعالیت ها از نظر شکل و قالب کیفیت خوبی داشته باشند اما با توجه به شرایط و مخاطبان هدف اثربخش نباشند.
وی در ادامه افزود: این همایش در شرایط بسیار خوبی در حال برگزاری است و بیش از 145 مقاله به دبیرخانه آن ارائه شده است که هر یک دارای دستاورد ارزشمند برای کسانی است که دغدغه ارتقای فرهنگی را دنبال میکنند. بحث آثار و محصولات فرهنگی که در قالب همایش و نمایشگاه در این همایش توجه قرار گرفته به جریانسازی این اقدام کمک می کند و گامی در راستای اثربخش کردن عزمی است که در جهت نیل به منویات مقام معظم رهبری برای فعالیتهای کیفیتر در حوزه فرهنگ صورت گرفته است.
وی به مشارکت برخی دستگاه ها و نهادهای فرهنگی در برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت : دبیرخانه این همایش پس از برگزاری نیز فعال است و آماده دریافت نظرات و پیشنهادات در حوزه ارتقا کیفیت محصولات فرهنگی و همایش است.
در ادامه همایش بخشی از مقالات برگزیده از سوی صاحبان مقالات ارائه شد. همچنین در حاشیه این همایش نمایشگاهی از آثار و محصولات فرهنگی سازمان ها و نهادهایی چون آستان قدس رضوی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مرکز رسیدگی به امور مساجد، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نهاد نمایندگی ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی برپا شد.
همچنین در پایان این همایش از آثار و محصولات فرهنگی برگزیده 19 دستگاه فرهنگی کشور تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما