احمد حاج شریف، معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اعطای مجوز چاپ قرآن در سال 92 به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: خردادماه امسال 21 مجوز چاپ قرآن به تیراژ 82 هزار و 159 هزار جلد صادر شده است.همچنین تعداد مجوزهای صادر شده چاپ قرآن در خردادماه امسال، 21 مورد بوده که از این تعداد پنج مورد جزئی و 16 مورد هم کلی است.
معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به مجوز چاپ قرآن در سال 91 و تعداد مصحف چاپ شده در این سال اظهار کرد: در سال 91، 353 مجوز برای چاپ قرآنها داده شد که از این میان سه میلیون و 920 هزار جلد قران منتشر شد که نسبت به سال 90 و اعلام مجوز 411 قران و نشر 6669 جلد قران و مقایسه آمار سال 90 با سال 91 نزدیک به 50 درصد افت چاپ قران در کشور رخ داده است.
وی با اشاره به عوامل تقلید و افت چاپ قرآن در کشور تصریح کرد: گرانی کاغذ و نوسانات بیش از اندازه ارز در کشور جلوگیری از چاپ قرآن با رسم الخط فارسی به دلیل ابلاغیه ای مرکز طبع و نشر قران کریم از تاریخ 15 خرداد سال 91 و جلوگیری از چاپ این قرآنها از مهمترین عوامل افت چاپ قرآن کریم طی سالهای گذشته است.
حاج شریف با اشاره به لزوم چاپ قرآنهای فارسی خاطرنشان کرد: پس از ابلاغیه مرکز طبع و نشر قران کریم مبنی بر جلوگیری از چاپ قرانها با رسم الخط فارسی دیگر به ناشرینی که درخواست مجوز چاپ اول انها را دارند ابلاغ نمی شود و همچنین سایر ناشرینی که مجوز چاپ این قرآن ها را داشتند تا سال 92 فرصت دارند از این نوع قرآن ها منتشر نمایند و از سال 93 به هیچ وجه قران با رسم الخط فارسی اجازه چاپ در کشور نخواهند داشت.
وی افزود: متاسفانه حدود 60 درصد قرآن های چاپ شده در سال 91 به خط عثمان طه بوده و در سال 93 این رقم 100 درصد افزایش می یابد و با توجه به سخت و ثقیل بودن خواندن قران هایی به خط عثمان طه و جلوگیری از چاپ قران های به خط فارسی لزوم توجه مسئولین را در بردارد.
حاج شریف با اشاره به لزوم استفاده از قران هایی به رسم الخط فارسی برای مخاطبان عمومی قران تصریح کرد: اغلب مردم با خط عثمان طه آشنا نیستند و بنا به گزارشات واصله به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عموم مردم تقاضای استفاده از قران ها با رسم الخط فارسی دارند.
وی با اشاره به برخی از تفاوت های این خط با خط عربی تصریح کرد: در قرآنهای فارسی کلمه کتاب و اصحاب به صورت معمولی نوشته می شود حال که در قرانها به رسم الخط عثمان طه این کلمات به صورت کتب و اصحب نوشته می شود که برای قرائت کننده ای که تازه به امر خواندن قران مشغول شده این نوع نوشتن بسیار سنگین است.
همچنین با توجه به نظر جمیع مراجع عظام تقلید مبنی بر بلااشکال بودن شیوه متداول کتابت قران به رسم الخط فارسی و قدمت این خط نزدیک به 14 قرن و خواندن راحت ان برای عموم مردم نباید از چاپ و نشر این قرانها جلوگیری شود.
علت افت این مقدار چاپ قرآن نیز برای افزایش و گرانی قیمت کاعذ بوده که با توجه به نیاز حسینیه ها و مساجد و تعویض قرآن های مستعمل امیدوارم وزارت صنعت و معدن و تجارت اقدامات لازمم را در خصوص تعدیل گرانی قیمت کاغذ صورت دهد.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآنالکریم از صدور مجوز چاپ بیش از 159 هزار نسخه قرآن در خردادماه جاری خبر داد.
وی افزود: تعداد شمارگان قرآنهای چاپ شده در خردادماه امسال 159 هزار و 700 نسخه بود که از این تعداد، 82 هزار و 500 نسخه جزئی و 77 هزار و 200 نسخه هم قرآنهای کلی بوده است.
حاجیشریف، تعداد مجوزهای نشر صادر شده را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: در خردادماه امسال 12 مورد مجوز نشر قرآن با شمارگان 85 هزار و 500 نسخه صادر شده است که این رقم در فروردینماه، سه مورد با شمارگان 14 هزار نسخه و در اردیبهشتماه نیز هفت مورد با شمارگان 45 هزار و 500 نسخه بوده است.
وی در ادامه با اشاره به تعداد اجزای تصحیح شده گفت: تعداد اجزای تصحیح شده قرآن کریم در خردادماه 742 جزء بوده و در فروردینماه، 522 جزء و در اردیبهشتماه نیز 746 جزء توسط کارشناسان این حوزه تصحیح شده است.
پایان پیام/
نظر شما