آماراعتیاد، طلاق و جرم در ایران کمتر از میزان جهانی است

فرمانده ناجا با بیان اینکه 60 درصد قتل ها بدون نیت قبلی در نزاع ها و درگیری رخ می دهد گفت: عده ای می گویند در ایران سن اعتیاد، جرم و طلاق پایین آمده است در حالی که آمار ما کمتر از آمار جهانی می باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی امروز در همایش روسای پلیس های آگاهی سراسر کشور با بیان اینکه با ورود به ماه مبارک رمضان به مبارزه با جهاد نفس نزدیک می شویم گفت: ماه مبارک رمضان ماهی است که روزه داران باید در این ماه شهوات مشترک میان انسان و حیوان را مهار کنند تا زمینه برای ضیافت نورانی مهیا شود.

 

وی اظهار کرد: ماههای شمسی برای کار و خدمت و ماههای قمری برای عبادت در نظر گرفته شده اند که امیدواریم در این ماه نهایت استفاده معنوی را داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه خدمات پلیس تعطیل بردار نیست افزود: با وجود تمام سختی ها در ماه مبارک رمضان پلیس مقتدرانه به کار خود ادامه می دهد.

 

سردار احمدی مقدم با بیان اینکه ما باید یک نگرش کلی نسبت به جرم و جنایت داشته باشیم خاطرنشان کرد: اگر به ریشه توجه نکنیم و فقط به معلول توجه شود مسایل رفع  نمی شود بنابراین باید اعتدال را رعایت کنیم و پلیس اساساً سازمانی معلول گرا است. اگر به معلول و علت پرداخته شود هزینه ها کاهش پیدا می کند.

 

وی ادامه داد: برخی مواقع دچار افراط و تفریط در سخنان مان می شویم در صورتی که باید هم با معلول برخورد کرده و هم علت ریشه یابی شود ضمن اینکه برای حفظ وضعیت موجود باید اقدامات اضطراری نیز انجام شود. نگاه ما برخورد با مجرم و جرم است و فلسفه وجودی نیروی انتظامی از این موضوع نشات می گیرد.

 

وی با اشاره به پلیس پیشگیری و معاونت اجتماعی خاطر نشان کرد: نمی توان بخشها را از یکدیگر در پلیس تفکیک کرد. تمامی پلیس ها همپوشانی دارند اما باید توجه داشته باشیم که در پلیس آگاهی تحقیقات ، توسعه و تحقیقات کاربردی باید سرلوحه کار باشد و ما نیازی به تحقیقات صرف نداریم چرا که اینجا جایی برای تحقیق خالی نیست.
 

سردار احمدی مقدم با بیان اینکه ما باید از لحاظ تجهیزات به روز باشیم تصریح کرد: سازمانها مانند تغییر سلولهای انسان هستند که به طور اتوماتیک عوض می شوند بنابراین ما نه تنها فقط در تجهیزات بلکه در شیوه نوین شناسی جرم هم باید به روز باشیم.

 

وی تصریح کرد: توسعه و پیشرفت عوارضی دارد که این تفاوت را می‌توان با مقایسه شهرهای کوچک و بزرگتر مشاهده کرد در بسیاری از شهرستان‌های کشور از لحاظ جرم ما شاهد 20 الی 30 فقره سرقت خرد و یا در جرایم جنایی در سال شاهد 20 فقره جرم هستیم اما در کلانشهرها و شهر تهران شاهد حجم چشمگیری از جرایم خرد و جرایم جنایی هستیم که این تفاوت توسعه در جوامع است.

 

سردار احمدی‌مقدم اظهار کرد: در استان‌هایی مثل کردستان و سیستان و بلوچستان اگر از جرم‌هایی مثل قاچاق که از عوارض مرزی این استان‌ها است چشم‌پوشی کنیم می‌بینیم که جرم‌های دیگر به صورت خیلی محدود و اندک در آنها صورت می‌گیرد.

 

 فرمانده ناجا با بیان اینکه 60 درصد قتلهای صورت گرفته در نزاع های بدون نیت قبلی است تصریح کرد: : باید با فرهنگ‌سازی صحیح در جهت کاهش جرم اقداماتی انجام دهیم و توجه داشته باشید که برخی اوقات کار فرهنگی تأثیر منفی بر جامعه نگذارد و آموزش جرم ندهد. چون کارهای هنرمندانه تأثیر بسزایی در جامعه دارد
 

 سردار احمدی مقدم خاطرنشان کرد: دیگران اظهار می دارند که سن اعتیاد و طلاق در کشور پایین آمده است در صورتیکه این آمار فقط مختص به ایران نیست بلکه شامل همه کشورهای جهان می شود که این امر نیز ناشی از عوارض پیشرفت توسعه است که دولتها نیز در این راستا اقدامات زیادی انجام داده اند.

 

وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم عوارض ناشی از توسعه و پیشرفت در کشورمان را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم وضع ما بسیار مهار شده و بهتر از آنها است به گونه ای که آمار جرایم رایانه ای در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر بسیار پایین است.

 

وی با بیان اینکه 22 سال از متلاشی شدن کشور شوروی می گذرد افزود: این کشور دارای ده میلیون معتاد و کشور ما دارای 2 میلیون معتاد می باشد که در این زمینه نیز آنها در سطح بالاتری از ما قرار دارند.

 

وی با اشاره به مسائل اجتماعی فتنه 88 یادآور شد: در طول سال 88 یعنی از ابتدای تیرماه تا پایان سال به دلیل اینکه پلیس درگیر مسایل سیاسی بود شدت جرایم بسیار شتاب گرفت و مجرمان آزادی عمل بیشتری را برای جرم به دست آوردند.

 

وی به نقش آموزش در رسانه ها در زمینه پیشگیری و آگاه سازی مردم اشاره کرد و افزود: ظرفیت های تکنولوژی و ابزار جدید نقش مهمی در کاهش جرایم در جامعه دارند به گونه ای که ما در زمینه فتا، زیستی و غیرزیستی در منطقه حرف اول را می زنیم و جزو کشورهای پیشرفته به حساب می آییم.

 

وی با بیان اینکه ما در زمینه زیرساختها با مشکل روبرو هستیم افزود: کشورهایی مانند چین و ژاپن فقط در زمینه بانکها و زیرساختهای قوی از ما برتر هستند.

 

وی خاطر نشان کرد: باید در کنار بانک اثرانگشت، بانک DNA داشته باشیم تا بتوانیم از این ابزار برای کشف جرم به راحتی استفاده کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه تبادل اطلاعات، تسهیلات و معوقات بانکی راه را بر مجرمان می بندد خاطرنشان کرد: راه زنی از جمله جرایمی است که در آستانه رسیدن به صفر است و همچنین گروگانگیری و اخاذی نیز 70 درصد کاهش داشته است ولی این را باید بپذیریم که جرایم هیچ وقت به صفر نمی رسد.

 

شایان ذکر است همایش روسای پلیس های آگاهی سراسر کشور امروز 11 تیر در سالن فجر ستاد ناجا برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 269360

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha