به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی رویکرد لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در مبحث مالیات بر ارث اعلام کرد: نظام مالیات بر ارث ایرادات اساسی دارد. دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز با اشاره به اینکه در قانون مالیاتهای مستقیم بر مجموع ماترک متوفی مالیات وضع میشود و هر یک از وراث به نسبت سهم خود از ارث، مشمول مالیات میشوند، اعلام کرد: این نظام مالیاتی چند ایراد اساسی دارد که در نهایت سبب شده است تا درآمد حاصل از این مالیات در نهایت برابر با هزینه جمعآوری آن شود.
با این ملاحظه لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم رویکرد جدیدی را نسبت به مبحث ارث اتخاذ کرده و بنا دارد تا انتقال اموال و داراییهای متوفی به وراث را مشابه انتقال اختیاری مشمول مالیات کند.
هر چند مالیات بر ارث و مالیات بر نقل و انتقال هر دو از مصادیق مالیات بر ثروت هستند و به دلیل فقدان پشتوانه علمی و عدم موفقیت تجربی میتوانند حذف شوند، تغییر رویکرد پیشنهادی میتواند از بوروکراسی سنگین نظام موجود، برای سازمان امور مالیاتی و مودیان ارث بکاهد.
مهمترین اشکالی که در زمینه اصلاح مالیات بر ارث مطرح شده این است که بدهیها و سایر واجبات مالی را پیش از وضع مالیات از ماترک متوفی کسر نکرده است.
مرکز پژوهشها در گزارش خود با تأیید رویکرد پیشنهادی لایحه، دو سناریو را برای رفع مشکل بدهیهای متوفی مطرح و متناسب با آنها احکامی را به منظور اصلاح لایحه پیشنهاد کرده است.
پایان پیام/
نظر شما