به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد، رییس جمهور که در مسکو به سر می برد با تلویزیون روسیه به طور زنده مصاحبه کرد. مجری شبکه تلویزیونی راشاتودی قبل از آغاز این مصاحبه گفت: ایران از جمله کشورهای شرکت کننده در دومین مجمع کشورهای صادرکننده گاز است.
مجری راشاتودی با تشکر از احمدی نژاد به علت مصاحبه با این شبکه، پرسش از وی را با اشاره به وضع اقتصاد ایران آغاز کرد و گفت: دوره ریاست جمهوری شما رو به پایان است. با توجه به مشکلات اقتصادی که ایران با آن درگیر است شما مهمترین دستاورد ریاست جمهوری خود را چه می دانید؟
احمدی نژاد با یاد خدا و امام عصر (عج) و عرض ادب به بینندگان و آرزوی سلامت و موفقیت برای همه کشورهای جهان، صحبت های خود را شروع کرد و در ادامه این مقدمه گفت: شما دو نکته را مطرح کردید یکی درباره موقعیت ایران از نظر منطقه ای و جهانی و نیز درباره مشکلات اقتصادی. اجازه دهید توضیح بدهم. اول درباره مشکلات اقتصادی؛ این مشکلات، مشکلاتی است که امروز در کل جهان نیز وجود دارد. آیا روسیه مشکلات اقتصادی ندارد؟ درباره آمریکا چطور؟ و اروپا؟ جهان با رکود اقتصادی درگیر است و بحران اقتصادی کنونی یک بحران جهانی است. این بحران بر همه کشورها و از جمله ایران اثر می گذارد. فراموش نکنیم که ایران هدف تحریم های یک جانبه و ناعادلانه قرار داشته است و این تحریم ها از نظر شدت بی سابقه بوده است. به رغم این دو مشکل، ما پیشرفتهای اقتصادی زیادی داشته ایم. چیزی که بیشتر به معجزه شباهت داشته است. من می توانم بگویم که شاخص های اقتصادی رو به بهبود است و درآمد سرانه رو به افزایش است و همچنین شاخص توسعه انسانی رو به رشد است. توزیع ثروت و رفاه نیز بهبود یافته است.
وی افزود: توسعه های صنعتی زیادی نیز وجود داشته است که بسیار گسترده است. من به یاد دارم که ما زمانی فولاد کمی تولید می کردیم. اما ما امروز فولاد را به دنیا صادر می کنیم. همچنین سیمان صادر می کنیم. ما همچنین برق صادر می کنیم. به طور کلی ظرفیت تولید ما دو برابر شده است. صادرات ما -منظور من صادرات غیرنفتی است- هفت برابر شده است. اینها نشانه هایی از قدرت تولید و خلاقیت ما است. البته ما مشکلاتی داریم، همانطور که دیگر نقاط دنیا دارند. اما از نظر علمی، ایران از نظر پیشرفتهای علمی در رتبه سی و دوم بود اما امروز در رتبه چهاردهم قرار دارد. سرعت رشد علمی آن یازده برابر میانگین دنیا است. این بدان معنا است که ما بسیار سریع در حال طی کردن مسیر پیشرفت هستیم. ایران در هشت سال گذشته توانست به فضا راه بیابد و توانست ماهواره تولید کند و آن را در مدار زمین قرار دهد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه ایران به قدرتی هسته ای تبدیل شده است، گفت: در فناوری نانو و فناوری زیستی پیشرفتهای زیاد و مهمی وجود داشته است. از نظر بسیاری از حوزه های مرتبط با فناوری، ما در بین ده کشور برتر جهان هستیم. اینها همه پیشرفتهای قابل توجهی هستند که در کشور و در طول ریاست جمهوری من در هشت سال گذشته رخ داده است. البته همچون دیگر نقاط دنیا مشکلاتی وجود دارد. من فکر می کنم سطح رفاه اجتماعی افزایش یافته است. اجازه دهید درباره یک شاخص آن در هشت سال گذشته صحبت کنم. برای اولین بار در تاریخ ایران، تعداد واحدهای مسکونی، عملا بیش از تعداد خانواده ها شده است. پیشرفت های زیادی وجود داشته است. البته طبعا ما همچون دیگر کشورهای جهان مشکلاتی داریم. اما در خصوص موقعیت ژئوپلیتیکی ایران باید بگویم دولت های غربی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، مخالف ما بوده اند. آنها هیچ گاه به دنبال تعامل و همکاری با ما نبوده اند.آنها پس از سی و چهار سال همان سیاست را دنبال می کنند.
احمدی نژاد ادامه داد: ما پیروزی بزرگی داشتیم. پیش از انقلاب آنها بر معادن و نفت ما سلطه داشتند اما امروز دیگر امکان سلطه آنها وجود ندارد. به این دلیل آنها از ما عصبانی هستند. اما امروز ما یکی از قوی ترین روابط را با بقیه دنیا داریم. ما امروز هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا هستیم. اما پیش از ریاست جمهوری من، ما در رتبه بیست و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بودیم. ما در سه سال آینده به جایگاه پانزدهمین اقتصاد برتر جهان می رسیم. ما با بیش از صد و هشتاد و شش کشور جهان روابط اقتصادی داریم. روابط سیاسی هم همینطور. تبادل فرهنگی، علمی و فنی سطح تجارت -تجارت غیرنفتی- هفت برابر شده است. مهمتر از همه این است که ایران در عرصه بین المللی با نفوذتر شده است به همین دلیل آنها ما را تحت فشار گذاشته اند. ایران فرهنگ و تمدنی هفت هزار ساله دارد. هیچ کس نمی تواند ما را منزوی کند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه ایران خواهان دوستی و صلح دوستی و خیرخواهی برای همه انسانها است، تصریح کرد: ایران نامی محبوب در سراسر جهان و در بین کشورها است. البته چند کشور علیه ما هستند. آنها نمی خواهند حق مردم ایران را به رسمیت بشناسند. ما سیزده کشور همسایه داریم که روابط خوبی با همه آنها داریم. مبادلات فراوانی با آنها وجود دارد. هر سال دوازده میلیون ایرانی به خارج از کشور سفر می کنند. بنابراین این نشان دهنده ارتقاء سطح ارتباطات ما است. ما روابط علمی محکمی با بیش از یکصد کشور جهان داریم. البته دو سه تا دولت در جهان هستند که فکر می کنند کل دنیا در آنها خلاصه شده است. آنها خود را جامعه بین المللی می خوانند.
احمدی نژاد افزود: آنها تصور می کنند که اگر ایران با آنها رابطه نداشته باشد، ایران با کل دنیا هم ارتباط ندارد. این واقعیت ندارد. ما باور داریم که هفت میلیارد نفری که روی زمین زندگی می کنند، همگی برابر هستند و باید از حقوق برابر بهره مند باشند و مورد احترام باشند. بیش از دویست کشور در دنیا وجود دارد، همه باید مورد احترام باشند و ما با اکثر آنها ارتباط داریم. ما با آفریقا، با آمریکای لاتین، کشورهای آسیایی ارتباط داریم. بنابراین این ادبیاتی که آنها استفاده می کنند، بر کشورهای کمی اثر می گذارد. این بر روابط ما با دیگر کشورها اثر نمی گذارد. اما ما از نظر اصولی با روش آنها در نحوه اداره جهان مشکل داریم. ما روشی را که آنها سال گذشته داشتند، تایید نمی کنیم. اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران بیشترین استقبال را داشت که در تاریخ این جنبش بی سابقه بود. اسنادی که تدوین شد و دیدگاه هایی که درباره نحوه اداره جهان پیشنهاد شد، همگی از موفقیت تهران حکایت دارد.
پایان پیام/
نظر شما