شیعه منتظر در زندگی فردی باید آیینه امام زمان(ع) باشد

پژوهشگر مهدوی بااشاره به اینکه شیعه منتظر در زندگی فردی باید آیینه امام زمان(ع) باشد، گفت: منتظر باید تلاش کند تا به بلوغ شخصیتی برسد و استعدادهای وجودی خود را در کنار ولی زمان در توسعه حق بکار گیرد.

حجت الاسلام محمد رضایی، پژوهشگر مهدوی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، بااشاره به سبک زندگی مهدوی و دو مفهوم "زندگی" و "مهدویت" گفت: باید جایگاه مفهوم مهدویت در زندگی انسانی را تعریف کرد؛ چراکه کنش و واکنش های پیرامون انسان زنده را زندگی انسانی گفته و مفهوم مهدویت را تجلی روزآمد امامت و ولایت شیعی می دانند.
وی با بیان اینکه امام مهدی(ع) بااشاره به شخص منجی دارد و مهدویت نیز مجموعه معارف مربوط به آموزه شخصی است، خاطرنشان کرد: حالا باید دید که آیا معارف نرم افزاری مهدویت که حول ولی معصوم می چرخد، می تواند زندگی کاربردی و سخت افزاری روزمره را مدیریت کند.
حجت الاسلام رضایی ادامه داد: زمانی که انسان به بلوغ عقلی می رسد، دریایی از استعدادهاست که اگر پرورش و مدیریت شود به فعلیت خواهد رسید. این درحالی است که انسان فطرتا کمال جوست و به سمت کمال نهایی در حرکت است.
این پژوهشگر مسائل مهدوی بااشاره به ارائه الگو و مدل در مسیر کمال انسانی و آرمان شهر در جامعه اظهارداشت: در این مسیر آموزه های مهدویت آدرس و الگوی کمال را می دهد؛ چراکه حضرت مهدی(ع) انسان کامل، بالفعل و روزآمد است و آخرین انسان کاملی است که در فعلیت کامل به آرمان شهر متصل شده است.
وی افزود: بنابراین انسان هایی که در جستجوی کمال فردی و جمعی هستند، بدون نگاه به این انسان کامل نمی توانند به کمال حقیقی برسند.
حجت الاسلام رضایی حداقل رسالت انسان منتظر را در حوزه زندگی فردی و اجتماعی تلاش در رسیدن به بلوغ نهایی استعدادها و توانمندی ها دانست و بیان داشت: مهدی موعود درحال حاضر بالفعل ترین انسان رشد یافته است.
این کارشناس مسائل مهدوی با بیان اینکه شیعه منتظر در زندگی فردی باید آیینه امام زمان(ع) باشد، تصریح کرد: انسان منتظر باید توانمندی های جسمانی و رفتاری و گفتاری که قابلیت رشد دارند را در مسیر تقویت حق و تضعیف باطل هزینه کند که در این صورت به سبک زندگی مهدوی رسیده است.
وی با ارائه تعریفی از تربیت نسل مهدوی، گفت: تربیت یعنی شکوفا کردن، برنامه ریزی و رهاسازی همه استعدادها به صورت موازی در زندگی که هدف ایده آلش امام زمان(عج) باشد. به این معنی که به آن میزان که ولی معصوم بالفعل است، تو هم می توانی بالفعل باشی.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه در تربیت نسل مهدوی استعدادها باید در تلاش حداکثری به بهره مندی حداکثری برسند، اظهارداشت: این درحالی است که بهره مندی فردی و خیررسانی اجتماعی حداکثری باید در مسیر تقویت حق و تضعیف باطل قرار گیرد.
این پژوهشگر مباحث مهدوی بااشاره به نسبت زندگی مهدوی با زندگی شیعی، گفت: تا زمانی که خیررسانی حداکثری و مخلصانه با الگوی ولی زمان نداشته باشی، درجا خواهی زد. درحالی که تلاش فراوان که با هدفمندی باشد بیشترین بهره وری را دارد.
وی ادامه داد: زندگی شیعی ولایت محور مهدوی باید بیشترین خیررسانی و یاوری ولی معصوم را داشته باشد، به طوری که انسان منتظر باید تلاش کند تا به بلوغ شخصیتی برسد تا استعدادهای وجودی خود را در کنار ولی زمان در توسعه حق بکار گیرد.


پایان پیام/

کد خبر 269172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha