به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ، سیدجواد ساداتینژاد، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در نشست خبری صبح امروز که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد با بیان اینکه وقف در فرهنگ ایران جایگاه ویژهای دارد، گفت: در سالهای گذشته حضور خیرین در آموزش عالی و علم و فناوری خیلی کمرنگ بوده است.
وی افزود: از سال 90 حضور خیرین در آموزش عالی پررنگ شد و خیرین علاقهمند شدند تا در ساخت دانشگاه و بحث علم و فناوری هزینه کنند.
وی با بیان اینکه در طول دو سال گذشته در بحث خیرین در حوزه عمرانی پیشرفتهای خوبی داشتهایم، اظهار کرد: سامانه خیرین آموزش عالی و علم و فناوری را راهاندازی کردهایم که از طریق این سامانه در حال جمعآوری اطلاعات از خیرینی که در آموزش عالی حضور دارند، هستیم.
به گفته وی، وجود تعداد 220 خیر در کل آموزش عالی، تعداد 25 واقف، تعداد 125 پروژه خیرینساز، تعداد 45 موقوفه از اطلاعاتی است که در سامانه خیرین آموزش عالی ثبت شده است.
وی با بیان اینکه زیربنای 392 هزار و 690 مترمربع توسط خیرین اهدا شده است، خاطرنشان کرد: 36 پروژه خیرینساز با زیربنای 123 هزار و 120 مترمربع، 15 پروژه رفاهی، 4 پروژه کمکآموزشی و 17 پروژه آموزشی با کمک 200 میلیارد تومان توسط خیرین در عرصه علم و فناوری صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه کمیته خیرین در 27 دانشگاه کشور تشکیل شده است، اظهار کرد: در سال 92 حضور خیرین در عرصه پژوهش را داشتهایم که یک بنیاد نخبگان به نام سعیدی در عرصه پژوهش برای اولین بار برای حمایت از نخبگان در دانشگاه کاشان راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه اگر خیری 50 درصد پروژههای آموزش عالی را حمایت کند 50 درصد دیگر را وزارت علوم حمایت میکند، خاطرنشان کرد: در دانشگاهها زیرساختهایی همانند نیاز به تامین تجهیزات و مواد پژوهشی وجود دارد که با انعقاد تفاهمنامه بین خیرین و وزارت علوم این مشکلات بر طرف می شود.
وی با بیان اینکه در حوزه رفاهی صندوقهای قرضالحسنه در دانشگاهها توسط خیرین راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: وامهای ازدواج و وامهای گوناگونی همانند وام شرافتی که بدون ضمانت است به دانشجویان داده میشود.
ساداتینژاد ادامه داد:در بخش آموزش خیری بنیاد کمک مطهر را راهاندازی کرده است که کتابهایی را که قیمت و تیراژ آنها بالا است را تأمین میکند و به دانشگاهها میدهد.
پایان پیام/
نظر شما