سند احیا مساجد در حال تدوین است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: در حال حاضر پیش نویس سند احیا مساجد براساس منظومه گفته های رهبری در حال تدوین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدرضا فرقانی، مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور عصر روز گذشته (10 تیر) در جلسه هم اندیشی فعالان قرآنی و مدیرمسئولان کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قزوین که در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در سندی که شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان سند سازمان مساجد یا شورای عالی مساجد در دست تدوین دارد، تلاش شده است تا مساجد از حالت چند هویتی خارج شوند.
 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اقدام خوب و مناسبی در این راستا صورت گرفته است، اما اصل سند ضعف های جدی دارد و یکی از ضعف های جدی این سند این بود که وظایف دستگاه ها در حوزه مساجد ثبت نمی شد که در حال حاضر پیش نویس سند احیا مساجد انقلاب اسلامی براساس منظومه گفته های رهبری در حال تدوین است.
 

مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: یکی از اهداف برگزاری این جلسه مسئله دوره آموزشی اندیشه های آسمانی است که نظیر سنوات گذشته در مشهد مقدس برگزار می شود، البته این دوره آموزشی در سال جاری با سبک، سیاق و رویکرد متفاوتی با سال های گذشته برگزار خواهد شد و مقرر شده است تا مخاطبان این دوره آموزشی از همین جلسات انتخاب شوند.
 

وی عنوان کرد: یکی دیگر از دلایل برگزاری این جلسه ضبط و بررسی فعالیت های پژوهشی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد است، ما برای اینکه در مسیر صحیح انقلاب اسلامی ادامه مسیر دهیم، نیاز به نقشه راه داریم که در این راستا راه و نقشه ای برای این کار تدوین شده است.
 

فرقانی توضیح داد: مطالعه کتاب دغدغه های فرهنگی مقام معظم رهبری برای افرادی که می خواهند کار فرهنگی انجام دهند، لازم و بسیار راهگشا است، آغاز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مبنای فرهنگی داشته و همان گونه که رهبری فرموده اند، دشمن نیز فرهنگ انقلابی حاکم بر جامعه را مورد هدف قرار داده است.
 

وی اضافه کرد: رهبری برای در امان ماندن از حمله های دشمن که همان جنگ نرم است، تشکیلاتی کار کردن را عنوان کرده اند، کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز باید با تشکیلات منظم به فعالیت خود بپردازند.
 

مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: تشکیلات به معنای تقسیم وظایف، ارتباط، اتصال و زنجیره ای عمل کردن است، مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده اند، تشکیلات یکی از فرائض هر گروه مردمی است، چنانچه ما در کانون های فرهنگی و هنری مساجد این موضوع را لحاظ کنیم، قطع یقین به نتیجه خواهیم رسید.
 

وی تأکید کرد: برای داشتن تشکیلات منظم ابتدا باید یک نقشه تدوین شود تا مسیر فعالیت، هدف از فعالیت و غیره برای رسیدن به وضعیت مطلوب در آن مشخص شود به طوری که باید ابتدا وضع موجود را بررسی کرده، وضیت مطلوب ترسیم شده و چگونگی رسیدن به این وضعیت مطلوب نیز در آن بیان شود، در صورتی که این نقشه را نداشته باشیم در فعالیت های خود به بن بست خواهیم رسید.
 

فرقانی افزود: نگاه رهبری در تمامی فعالیت ها، انسان محوری است، البته معنای انسان در فعالیت های ایشان، انسانی نیست که غرب تعریف کرده است بلکه کمال انسانی در نگاه ایشان در قرب الهی محقق می شود و تحقق انسان کامل در پیشرفت مداوم است که بستر آن نیز جامعه اسلامی است.
 

وی یادآور شد: اگر مسجد و نماز به طراز اسلامی خود برسد، فرد و جامعه نیز به تراز اسلامی خواهد رسید و در این صورت احیا نماز با کیفیت مطلوب نیز در مساجد امکان پذیر است.
 

مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اضافه کرد: چنانچه تعالی و توسعه باهم در مسجد وجود نداشته باشد، آن مسجد به مسجد ضرار و سکولار تبدیل می شود، مسجد تراز اسلامی به معنای وضعیت آرمانی و مطلوب ما است و فکر، علم، زندگی و معنویت عرصه فعالیت در مساجد است تا مسجد به تراز اسلامی تبدیل شود.
 

وی تأکید کرد: برای رسیدن مسجد به تراز اسلامی باید برای فکر امام جماعت نیز برنامه ریزی صورت گیرد تا امام جماعت به امامت جامعه تبدیل شود و تمامی این موارد در سند سازمان مساجد تبیین و تدوین شده است و در این صورت است که حوزه های فعال و مغفول در مسجد مشخص خواهد شد.
 

فرقانی تصریح کرد: در حال حاضر برخی از جنبه های مسجد فعال بوده و برخی مغفول مانده است، برای نمونه جنبه های معنوی مسجد توسط بسیاری از ارگان ها نظیر ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، اوقاف، بسیج و غیره پرداخته می شود و ما دچار حرکت های موازی، بدکاری و پرکاری در این حوزه هستیم.
 

وی توضیح داد: برخی دیگر از حوزه ها نظیر اینکه چه کنیم تا مسجد محور حیات جامعه شود نیز مغفول مانده است، در برخی از مساجد امام جماعت و برخی از مأموم ها به این حوزه می پردازند اما هیچ نهاد و ارگانی خود را مسئول این کار نمی داند.
 

مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور عنوان کرد: سند سازمان مساجد یک سند فراقوایی است به این معنا که سه قوه مکلف به رعایت آن هستند و این مصوبات الزام آور است ولی متاسفانه پیگیری نمی شود.
 

وی توضیح داد: در سند مذکور به طور دقیق مشخص می شود هر دستگاه و ارگان در قبال مسجد چه وظایفی برعهده دارد و هر مجموعه باید در آن نقش خود را نسبت به مسجد انجام دهد و محوریت آن نیز با امام جماعت است و در این صورت است که دِین متقابل انقلاب و مسجد ادا خواهد شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 269095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha