حمیدرضا ترقی، معاون بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص نقاط ضعف و قوت دولت نهم و دهم در سیاست خارجی به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: در دولت دهم متأسفانه برخی ماجراجوییهای جهانی، سفرها و اظهارنظرهای شتابزده موجب شد اشکالات اساسی به وجود آید.
وی ضعف دیگر این دولتها در سیاست خارجی را عدم استفاده از ظرفیتهای سیاسی موجود کشور در دیپلماسی عمومی و پیگیری اهداف بینالمللی ایران دانست و افزود: برنامههای سیاست خارجی در دولت نهم و دهم به وزارت خارجه و سفرهای خود رییسجمهور محدود میشود در حالی که اتحادیههای مختلفی مانند اتحادیه احزاب سیاسی آسیا یا آیپک در منطقه موجود هستند که مهمترین مسایل سیاسی و رویکردهای دیپلماسی را تصمیمگیری میکنند و با ایجاد ارتباط بین احزاب داخلی ایران با این اتحادیه اقدامات راهبردی بیشتری در حوزه سیاست خارجی صورت میگیرد.
ترقی همچنین ظرفیت جنبش عدم تعهد را یک ظرفیت بسیار بالا برای ایجاد ارتباط بیشتر خواند و خاطرنشان کرد: متأسفانه در دولت دهم سیاست خارجی و تعامل ایران با کشورهای عضو جنبش عدم تعهد تنها با سفر مقامات ما صورت میگرفت و اگر ظرفیتها برای ایجاد همگرایی با این کشورها بیشتر استفاده میشد ایران میتوانست به اهداف سیاسی خود نزدیکتر شود.
وی در خصوص نگرش کشورهای غربی نسبت به ایران اظهار داشت: غربیها قطع شبکههای انرژی، رادیویی و تلویزیونی را میخواهند و تلاش میکنند پیام ما به جهان نرسد و این در صورتی است که ما میتوانیم با یک دیپلماسی عمومی برگرفته از بخشهای خصوصی کشور پیام خودمان را راحتتر به گوش جهانیان برسانیم.
ترقی در این مورد چین را مثال زد و افزود: کشوری مانند چین بالغ بر 600 هیئت سیاسی را سالانه جابجا میکند و این دیپلماسی است که میتواند چنین قدرتی را به چین بدهد و او را به قدرت اول آسیا تبدیل کند.
معاون بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر این نکته که نگاه به خارج و منطقه باید به جهان اسلام، اروپا، غرب و شرق باشد، تصریح کرد: مهم این است که در این نگاه به دنبال تبدیل آسیا به قدرت اول جهان باشیم.
پایان پیام/
نظر شما