احمدی‌نژاد تهران را به مقصد مسکو ترک کرد

خبرگزاری شبستان: رییس‌جمهور به منظور شرکت در دومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز دقایقی پیش با بدرقه رسمی محمدرضا رحیمی عازم مسکو شد.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی‌نژاد صبح امروز (دوشنبه) با بدرقه رسمی معاون اول رییس‌جمهور و به همراه وزرای امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی و مهندس اسفندیار رحیم مشایی و حمیدرضا بقایی تهران را به مقصد مسکو ترک کرد.

شرکت و سخنرانی در دومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، دیدار با سران و برخی مقامات کشورهای شرکت‌کننده در این نشست، دیدار و گفتگو با ایرانیان مقیم روسیه و شرکت در یک گفتگوی تلویزیونی از جمله برنامه‌های رییس‌جمهور در سفر به مسکو است. احمدی‌نژاد در حاشیه این نشست با دعوت از مسئولان سفارت ونزوئلا در روسیه در مراسم یادبود هوگوچاوز رئیس‌جمهور فقید این کشور آمریکای لاتین حضور خواهد یافت. وی طبق برنامه‌های مدون خود دیدارهایی با نخبگان و خانواده‌های ایرانی مقیم روسیه خواهد داشت. رییس‌جمهور در حاشیه این نشست دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با نوری المالکی نخست وزیر عراق و اوو مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی خواهد داشت.

این گزارش می افزاید: پنجاه و یکمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) در روزهای اول و دوم ژوئیه (١٠ و ١١ تیرماه) در مسکو پایتخت روسیه برگزار می شود. در این نشست، اوضاع کنونی صنعت گاز، شرایط اقتصاد جهانی و نقش رو به رشد گاز طبیعی در موازنه انرژی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز امسال به ریاست رستم قاسمی، وزیر نفت ایران برگزار می‌شود.
یادآور می شود: نخستین نشست مجمع کشورهای صادر کننده گاز 15 نوامبر سال 2011 در دوحه پایتخت قطر برگزار شد. الجزایر، بولیوی، ونزوئلا، مصر، ایران، قطر، لیبی، نیجریه، روسیه، ترینیداد و توباگو، گینه استوایی، عمان و امارات متحده عربی اعضای اصلی و قزاقستان، عراق، هلند و نروژ نیز کشورهای ناظر مجمع هستند.
پیشنهاد تشکیل سازمان کشورهای صادر کننده گاز (اوپک گازی) نخستین بار سال 1385 توسط حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی وقت روسیه با معظم له مطرح شد.
کشورهای صادرکننده گاز بیش از 73 درصد ذخایر گازی جهان را در اختیار دارند و بیش از 60 درصد صادرات گاز در جهان توسط این کشورها از طریق خطوط لوله و نیز گاز مایع شده انجام می شود که در این میان ایران و روسیه بیش از 40 درصد ذخایر گازی در جهان را در اختیار دارند.
پایان پیام/

 

کد خبر 268686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha