حجت الاسلام جمال یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به آیات قرآن کریم درباره کسب روزی حلال اظهار کرد: دستور الهی در مورد بهره برداری از نعمتهای الهی، بهرهگیری از نعمتهای حلال و طیب است.
وی اعلام کرد: رزق و روزی حلال، روزی است که فعال اقتصادی در امور و اعمال اقتصادی خود تضییع حقوق دیگران نداشته باشد، ربا خواری نکند، غش در معامله و قصب اموال دیگران نیز نداشته باشد.
این کارشناس مسائل اسلامی، با اشاره به نکوهش شدید احتکار در آیات و روایات اظهار کرد: بخشی از مایحتاج مردم باید از طریق بازار تامین شود و اگر کسی اقلام مورد نیاز مردم را احتکار کند تا کمیاب شود و به قیمت بالاتری بفروشد، فعل حرام و گناه بزرگی مرتکب شده است.
وی با بیان اینکه درست است هرکس اختیار مال خود را دارد اما سوء استفاده از نیاز مردم گناه است، اذعان کرد: در مسئله احتکار، فروشنده اقلام مورد نیاز عموم را احتکار کرده و بعد که مردم چارهای نداشتند به قیمت گران تر همان جنس را از او خریداری میکنند.
حجت الاسلام یاری اضافه کرد: احتکار و گران فروشی ضمن اینکه با امنیت اقتصادی مردم بازی میکند، امنیت روانی جامعه را نیز به خطر میاندازد.
وی همچنین گفت: در شرایطی که جامعه تحت تحریم و تهدید است عده کثیری از جامعه تحت تاثیر القائات دستهای داخلی و خارجی، دچار آشفتگی روحی و اقتصادی میشوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان تاکید کرد: هر نوع کسب روزی که با احتکار، تدارک بازار سیاه و فروش چند برابر قیمت باشد، حرام است.
وی احتکار و ربا را به روزی حرام مربوط دانست و گفت: حتی اگر شخصی جنسی را از شهری به شهر دیگر ببرد و به چند برابر قیمت عرف بفروشد، مورد مذمت آموزههای اسلامی است.
حجت الاسلام یاری، یکی از راههای کسب روزی حلال را شناخت راههای فعالیت اقتصادی حرام خواند و خاطرنشان کرد: فعالیت اقتصادی مورد نظر اسلام در کنار درآمدزا بودن، مطابق بودن با آموزههای اسلامی را مد نظر قرار میدهد.
وی ترویج آموزه های اسلامی در حوزه اقتصاد را در جامعه ضروری برشمرد و گفت: در زمانهای گذشته کاسبان پیش از آغاز کار و فعالیت اقتصادی دروس مربوط به کسب و کار اسلامی را از دانشمندان دینی فرا میگرفتند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان یاد آور شد: برخی از تجار سرشناس قدیم دروس اقتصاد اسلامی را به صورت روزانه از عالمان دین و حوزه فرا میگرفتند تا کسب و کارشان حلال بوده و مردم از فعالیت اقتصادی شان رضایت داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما