شیرمادر از توصیه اسلام تا بی مهری قانون

ایه ۱۳۳سوره بقره مدت شیر دهی را دو سال تمام ذکر کرده است واکنون بعد ۱۴۰۰سال سازمان بهداشت جهانی مدت دو سال شیر مادر را تاکید کرده است سفارشی که این روزها گویا اهمال می شود...

به گزارش خبرنگار شبستان، امروزه اهمیت تغذیه با شیر مادر بر هیچکس پوشیده نیست ، در حالی که 1400سال پیش قران مدت شیردهی را دوسال تمام عنوان کرده امروز تحقیقات وسیع در دنیای توسعه تکنولوژی بر روی ان سهه گذاشته و بر ان تاکید دارد.از طرفی نیز روایات و احادیث بر روی این موضوع تاکید دارد و محققان هر روز به یافته های جدیدی در این خصوص می رسند.

شیرمادر در قرآن کریم

درآیاتی همچون آیه 233 سوره بقره – این آیه به اعتباری ، مهمترین آیه در خصوص شیرمادر است آیه 15 سوره احقاف،آیه 14 سوره لقمان، آیه 23 سوره نساء- این آیه ناظر به ارتباط خویشاوندی رضاعی است، آیه 6 سوره طلاق ،آیه 2 سوره حج، آیه 7 سوره قصص و آیه 12 سوره قصص مستقیما بحث شیرمادر مطرح شده است.

حضرت رسول اکرم (ص) که فرمود : « لیس للصبی لبن خیر من لبن امه » یعنی برای کودک هیچ شیری بهتر از شیر مادرش نیست.

این جمله مبارک امیر المؤمنین که کودک با هیچ شیری تغذیه نمی شود که به اندازه شیر مادر خودش مبارک و یا با برکت باشد نیز همانند کلام حضرت رسول اکرم (ص) بیانی کامل ، نغز و پر مغز و در عین کوتاهی در بردارنده دنیایی ازاطلاعات و همه سونگری است.

حق لبا یا حق تغذیه کودک با آغوز

جایگاه آغوز در تامین سلامت و بقاء کودک در حساس ترین ایام حیات نوزاد و تاکیدات مکرر روایات بر استفاده از شیر مادر از آغاز ولادت کودک منشاء صدور فتاوای وجوب بهره مند ساختن نوزاد از آغوز شده است .

شیر دادن کمتر از 21 ماه، ستم به کودک است

در روایات اسلامی با استناد به آیه 15 سوره احقاف حداقل زمان شیر دادن به کودک 21 ماه و حد مطلوب و کامل آن با استناد به آیه233 سوره بقره 24 ماه ذکر شده است . دادن غذای تکمیلی را نیز از زمان رویش اولین دندان های شیری پیشین فک تحتانی (6 ماهگی ) توصیه فرموده اند .

ترکیب شیر مادر از هنگام تولد تا پایان دوران شیرخواری به تناسب نیاز کودک تغییر می کند

دکتر سیدعلیرضا مرندی رییس هیات مدیره انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر با اشاره به اینکه جدیدترین بررسی های محققان نشان می دهد شیردهی مادر خطر ابتلا به دیابت و مشکلات قلبی و عروقی را در آن ها کاهش می دهد ، گفت : مطالعات جدید نشان می دهد شیر مادر نه تنها در تامین تندرستی دوران شیرخواری و کودکی نقش دارد بلکه در دوران سالمندی نیز تاثیر مثبت آن در سلامت انسان آشکار می شود.

 وی با بیان اینکه ترکیب شیر مادر از هنگام تولد تا پایان دوران شیرخواری به تناسب نیاز کودک تغییر می کند، اظهار کرد: این مسئله سبب می شود همواره کودک از مطمئن ترین و مناسب ترین تغذیه بهره مند باشد.

 وی با اشاره به اینکه شیر مادر رقیب و جایگزینی ندارد،گفت: شیردهی مادر خطر عفونت معده، عفونت تنفسی ، آسم، آلرژیهای پوستی و مرگ ناگهانی جنین را کاهش می دهد.

 این درحالی است که مرضیه وحید دستجردی در زمان تصدی گری وزارت بهداشت نسبت به کاهش تغذیه با شیر مادر طی سال های اخیر در کشور هشدار داده بود.


شاید اصلی ترین دلیل این موضوع افزایش حضور زنان در عرصه های اجتماعی و اشتغال باشد اما برای جبران این موضوع لایحه افزایش مرخصی زایمان زنان به مدت 9ماه برای زایمان‌های یک قلو و 12 ماه برای زایمان‌های دوقلو و بیشتر و مرخصی 10 روزه برای پدران به مجلس رفت.

 لایحه ای که پس از کش و قوس هایی بالاخره در اوایل امسال در مجلس مصوب شد؛مصوبه ای که بیشتر شبیه یک پیشنهاد به سازمانها ادارات و ارگان هاست نه یک الزام!

 

قانونی ابتر برای ادامه تغذیه شیرخواران

پروین هدایتی، معاون سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در این باره به شبستان می‌گوید: دولت برای رفع ایراد شورای نگهبان نسبت به تأمین نشدن منابع مالی ناشی از افزایش مرخصی زایمان زنان به 9 ماه در قانون تنظیم جمعیت و خانواده قید «مجاز بودن اعمال این قانون» را وارد و شورای نگهبان این لایحه را تصویب کرده است؛ بنابراین، هم‌اکنون ادارات دولتی تنها مجاز به افزایش مرخصی زایمان زنان به 9 ماه هستند و الزامی برای این کار نیست.

وی با اشاره به این که هنوز قانون مصوب به دولت ابلاغ نشده، می‌افزاید: مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در قالب لایحه «ترویج تغذیه با شیرمادر» منابع مالی ناشی از افزایش مرخصی زایمان را پیش‌بینی کرده بود، اما در نهایت با اعمال تغییراتی در «قانون تنظیم جمعیت و خانواده» این لایحه به شکل کنونی تصویب شد.

اما حضور زن در جامعه به یک روال عادی و جریان غیرقابل بازگشت تبدیل شده، زنان امروز در جامعه به عنوان یک وزنه تلقی می شوند که گاهی اوقات فعالیت اجتماعی بر روی وظایف انان در خانواده سایه می افکند، چنانچه کاهش تداوم تغذیه با شیر مادر در سال های اخیر براحتی مشهود است.


در چنین شرایطی وضع قوانین تشویقی برای زنان می تواند راه حلی مناسب برای مسایلی از این قبیل باشد که البته با بی مهری مجلس مواجه شده است.

 

کد خبر 268647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha