به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمود احمدی نژاد با بیان اینکه قصد دارد عدالت مغفول مانده در جامعه را احیا کند بر مسند ریاست جمهوری ایران تکیه کرد. در گزارش زیر سخنان احمدی نژاد درباره عدالت های متفاوت در مکان متفاوت آورده شده است و امیدواریم درپایان قضاوتی با عدالت از دولتی که عدالت را راس کار داشت داشته باشیم.
وی عدالت را رویکرد اصلی و اساسی دولت جدید در همه برنامه ریزی ها دانست و گفت: رویکرد این دولت رویکرد عدالت محور است و بدون تردید این رویکرد همه جهتگیری ها و برنامهها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
عدالت مولفهای است که در طول برنامه ریزیهای کشور مغفول ماندهاست و بدون شک، بدون محوریت عدالت به نقطهای مطلوب در چشم انداز کشور نخواهیم رسید.
رییس جمهوری در بخشی دیگری از سخنانش خودباوری را به عنوان مبنا و اساس تعالی و رشد جامعه دانست و پیروزی انقلاب اسلامی را ثمره خودباوری ملت ایران بیان کرد.
احمدی نژاد با تاکید بر تلاش بر ضرورت سلامت سیستم اداری کشور، گفت : امروز متاسفانه بدلیل ناسلامتی در سیستم اداری بخش مهمی از منابع و امکانات کشور به هدر میرود. وی نقش و جایگاه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ایجاد سلامت در سیستم اداری کشور را حایز اهمیت دانست و بر لزوم توجه به بعد نظارتی این سازمان تاکید کرد.
رییس جمهوری گفت اگر برنامهها خوب مدیریت و نظارت نشود، این برنامه ها دچار انحراف میشود.
احمدی نژاد بازنگری و اصلاح روشهای برنامه ریزی و بودجه نویسی در کشور را ضروری دانست و اظهارداشت : باید همت کنیم با اصلاح روشها این مساله را برای همیشه اصلاح کنیم.
وی همگان را به یک نهضت عظیم فکری دعوت و تاکید کرد: ما باید مفاهیم و ارزشها و جهتگیری های خود را خود تبیین و تعریف کنیم .
رییس جمهوری همچنین بر لزوم اصلاح و تکمیل نظام فنی و اجرایی کشور تصریح کرد. احمدی نژاد از دکتر فرهاد رهبر رییس جدید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به عنوان انسانی متعهد و دلسوز یاد کرد و گفت : نگاه دکتر رهبر به مسایل مختلف نگاه عدالت محور است.
عدالت مدیر کارمندی
محمود احمدی نژاد رییس جمهوری از وجود تفاوتهای دهها برابری در دریافتی کارمندان و مدیران کشور انتقاد کرد و گفت: نباید شاهد این تفاوت ها باشیم و از سوی دیگر انتظار داشته باشیم که دستگاههای دولتی در جهت رشد و تعالی جامعه حرکت کنند.
احمدی نژادعدالت محوری را یکی از مهمترین ویژگیهای دولت شهیدان رجایی و باهنر نام برد و گفت : تعدیل در دریافتی بدنه کارمندان و مدیران ارشد از جمله اقدامات بسیارمهم شهیدان رجایی و باهنر بود.
وی حمایت از محرومان را ویژگی دیگر شهیدان رجایی و باهنر دانست و گفت : نگاه شهیدان رجایی و باهنر به امور کشور نگاهی عادلانه بود و آنان برای همه ملت حقوق یکسان قایل بودند.
احمدی نژاد گفت : حمایت از محرومان و مستضعفان جامعه نه تنها یک ارزش است ، بلکه وظیفه قطعی همه مدیران و دستگاه حاکمه است .
وی تصریح کرد: دولت موظف است حقوق محرومان و مستضعفان را که ضایع شده است ، ادا کند.
احمدی بر لزوم حفظ و رعایت بیت المال در دستگاههای دولتی تاکید کرد و گفت : ریال به ریال امکانات دولت متعلق به آحاد ملت است ، وقت کارکنان و تجهیزات ومنابع همگی از آن ملت است و حفظ بیت المال و جلوگیری از ریخت و پاشها و بد خرجیها و اسرافها یک اصل است .
احمدی نژادگفت: قطعا مردم نمیتوانند بپذیرند که میلیونها نفر تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند،اما دست برخی افراد در بیت المال رها باشد. رییس جمهوری هزینههای مصرفی در بودجه جاری دولت را بالا دانست و بر لزوم جلوگیری ازاین روند تاکید کرد. وی از "همراه مردم بودن" به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای شخصیتهای رجایی و باهنر نام برد وگفت :
گفت : امروز شمار بسیاری از کارکنان دولت به رغم دریافت حقوق کم با سیلی صورت خودرا سرخ نگه میدارند اما ذرهای از خدمات خود نمیکاهند و من به عنوان خادم ملت از همه کارکنان دلسوز نظام تشکر میکنم.
رییس جمهوری از واگذاری سهام کارخانهها و شرکتهای دولتی به مردم را ضروری دانست وافزود:طرحی برای واگذاری سهام کارخانجات و شرکتهای دولتی به مردم در دست تهیه است که اولویت این طرح اقشار محروم جامعه خواهند بود.
دولت تلاش خواهد کرد ضمن کاهش تصدی گریها حوزه فعالیت مردم را در اداره امور کشور گسترش دهد . وی گفت : کوچکسازی دولت به معنای فرصت را برای حضور مردم در عرصه های مختلف فراهم کردن است
رییس جمهوری با تاکید بر چهار محور عدالت گستری ،مهرورزی ، خدمات به بندگان خدا و پیشرفت و تعالی همه جانبه گفت : اینها از بیانات حضرت امام( ره) و مقام معظم رهبری و متن فرهنگ اسلامی است . وی افزود: این یک نوع بازگشت به ادبیات و آرمانهای خودی است.
رییس جمهوری از کم توجهی به عدالت بهعنوان مهمترین مشکلی که ملت ایران در طول سالهای گذشته با آن روبرو بوده است نام برد و گفت: مهمترین هدف انقلاب اسلامی ساختن جامعهای مبتنی بر عدالت ، عزت و کرامت انسان است، بدون شک جامعه مبتنی بر عدالت همواره در حال حرکت رو به کمال و تعالی است بنابراین اگر جهت گیرها درست باشد ، پیشرفت و تعالی نیز تحقق خواهد یافت.
وی از جامعه عدالت محور به عنوان جامعهای الگو نام برد و گفت: جامعه الگو ، محصور نیست ، تفکر و حاکمیت اسلام نیز به یک جغرافیا و مقطع زمان و مکان خاص محصور و محدود نمیشود. احمدی نژادگفت: اگر مسیر را درست انتخاب کنیم هر روز یک گام به اجرای کامل عدالت نزدیکتر شده و به جامعه الگوی الهی و اسلامی نزدیکتر خواهیم شد.
وی تلاش برای تحقق جامعه الگو و عدالت محور را در راستای رسیدن به عدالت مهدوی دانست و گفت : بعثت انبیا و امامت اولیای خداوند همگی، زمینه ساز و تمهیدکننده مقدمات عدل جهانی است .
رییس جمهوری گفت : عدالت موعود آخرین حلقه از زنجیره بعثت انبیا و امامت اولیاست.
جمهوری اسلامی ایران باید سمت و سوی عدالت ، گسترش و تعالی مادی و معنوی داشته باشد وباید تلاش کند خود را به جامعه مهدوی نزدیک کند ،تردیدی نیست که راهی که با هدایت و ولایت فقیه جامع الشرایط طی می شود، راه درستی است .
وی خاطرنشان کرد :گسترش عدالت نیازمند مقدماتی است . " اگر به اسم پیشرفت و توسعه ، عدالت را فراموش کردیم و یا به عدالت به عنوان عنصری دست دوم و سوم نگاه کردیم و آنگاه که توسعه باید منتج به محرومیت زدایی شود، اصل قرار گیرد ، ضد عدالت عمل کند طبیعی است که قله های ثروت شکل میگیرد و مناسبات تبدیل به مناسباتی میشود که میتواند بقاو گسترش چنین تجمع ثروتهایی را حفظ و تضمین کند.
وی از گسترش فقر و تربیت مدیرانی که فقط به منافع خود میاندیشند به عنوان برخی از هزینههای توسعه بدون عدالت نام برد و گفت:مدیرانی که فقط به منافع خود میاندیشند و برای حفظ بقای خود از مقررات تخلف میکنند و به بیت المال دست اندازی میکنند و قانون را دور میزنند و در مراکز تصمیم گیری نفوذ میکنند و بخشی از منابع کشور را با رانت خواری و زد و بند در اختیار میگیرند.
بیت المال و عدالت
رییس جمهوری دراین رابطه اظهار داشت : رسیدن به عدالت علوی آسان نیست و نباید در مقابل فساد و تبعیض سکوت کرد.
وی با اشاره به برخی از بیانضباطیهای مالی مدیران گفت که برخی از این افراد استفاده سهل و آسان از بیت المال را نه فقط حق خود میدانند بلکه تبریک هم میگویند.
احمدی نژاد گفت : وقتی حرمت بیتالمال شکسته شد ، همه گرفتار میشوند و بسیاری این گرفتاری را توجیه میکنند و حتی پای برخی از بزرگان را به میان میکشند و ما میگوییم که این مسائل همگی مانع از حرکت به سمت عدالت است . رییس جمهوری خاطر نشان کرد : همان مقدار که برای حفظ برخی از ارزشها مقاومت میکنیم باید به همان اندازه در برابر اقدامات عدالت شکن فریاد بزنیم .
فضایی که در آن خلاف رایج شود در آن فضا جایی برای اجرای حدود و احکام اسلامی باقی نمیماند . تئوریهای مادی که متعلق به ملت ما نیست در چنین فضایی به راحتی جا باز میکنند . تئوریهایی که برای نجات نوع بشر وضع نشده است و عمدتا برای تضمین منافع گروههای خاص احزاب و قدرتها و سرمایه داران وضع شده است .
وی گفت : بدون شک نمیتوان با اقتباس از تئوریهای مبتنی بر تفکر مادی جامعهاسلامی را اداره کرد و زمینه بسط و گسترش عدالت را در جامعه فراهم کرد . رییس جمهوری افزود: در فضای غیرمعنوی ، مناسبات غیراسلامی وغیرعادلانه حاکم میشود .
احمدی نژاد با بیان این مطلب که " تئوریهای پولی واقتصادی و سیستم های پولی و بانکی وارداتی ، ما را به مقصد نمیرساند و روز به روز از مقصد دور میکند" گفت : ما باید باور کنیم که رباخواری بد است و ریشه پیشرفت ، ایمان و اقتصاد کشور را میخشکاند.
رئیس جمهور بـا تـاکیـد بـر لـزوم کوتاه کـردن دستان نـاپـاک ازبیـت المـال مـسلـمیـن گفـت: برنامه هایی برای توزیـع عادلانه امکـانـات بر اساس اسـتعـدادهـا و ظرفیتها هـمچــنیــن بـرای کـوتـاه کـردن دستـان نـاپـاک از بیـت المـال مـسلـمیـن تدوین شده است که به مـرور اجرا می شود.
عدالت در توزیع امکانات عمرانی
احمدی نژاد افزود: گفته میشود اگر دولت از دین و دینداری حمایت کند این دین دولتی میشود و نمادهای دینی آنجا موفق هستند که ازدولت فاصله بگیرند.
وی با تاکید بر استقلال روحانیت شیعه گفت : استقلال روحانیت معظم شیعه ، یک افتخار بزرگ برای همه پیروان خط سرخ علوی است . رییس جمهوری به آثار و پیامدهای منفی این تفکر که دولت چه ارتباطی با ترویج دین و دیانت دارد ، اشاره کرد و گفت : چنین تفکری باعث میشود که بسیاری از مساجد ما حتی از داشتن امکانات اولیه محروم هستند.
احمدینژاد گفت : تاکید حمایت دولت از مساجد به این معنانیست که مساجد به عنوان پناهگاه مردم و پایگاه و کانون نشر اندیشه اسلامی توجیه گر دولت شوند .
وی افزود: وقتی برای همه چیز در این کشور بودجه تصویب میشود، آیا نباید برای عمران مساجد بودجه در نظر گرفته شود.؟ وی گفت : هزینه سنگین مدیریتهای غلط ، بیتجربگیها ، بدعمل کردنها ، تصمیم گیریهای نادرست و تورمهای ناشی از اسراف و تبذیرها را مردم مومن تحمل میکنند و بعد میخواهیم بار رسالت ترویج اندیشه اسلامی همه بر دوش مردم باشد.
احمدی نژاد با بیان این مطلب که " بدون نماز و توجه به معنویات نمی توان جامعه اسلامی برپا کرد"، گفت که دولت باید در عمران و آبادانی مساجد کشور نقش ایفا کند،اما طبیعی است که دولت نباید در اداره و محتوای مساجد دخالت کند.
وی گفت: دولت، وظیفه خود میداند که در خدمت فرهنگ اسلامی وبسط اندیشه انقلاب اسلامی باشد.
احمدی نژاد با تاکید بر لزوم بی تفــاوت نبودن در برابر بی عدالتی ها افزود:خـروج مردم از صحنـه اجتمـاعی به معنای کـاهــش سطح حساسیت ها, دلسـوزی هـا, مـراقبت هـا و نظارت های مردمی, تـنهــا راه پیــروزی مخالفان عدالت, معنویت و دین است.
رئیس جـمهـور مهـرورزی را عـامـل تقـویـت همبستگی ملی دانست و گفت: مهرورزی بسیاری از نابسامانی های اجتماعی را محو می کند. وی در ادامه سخنان خود خدمت بـه بنـدگـان خدا راسومین محور برنامه های دولت برشمرد و گفت:خدمت به بندگان بالاترین عبادت ها و عمل صالح در مکتب امیرالمومنین (ع) است.
جمهوری گفت : دولت در حمایت از ملت بزرگ ایران ، مقاومتها در برابر عدالت را در هم خواهد شکست. دکتر محمود احمدی نژاد عصر چهارشنبه درنخستین روز از سفر سه روزه خود به استان خراسان جنوبی در جمع هزاران تن از مردم شهر بیرجند افزود وی با بیان اینکه همواره در نهضتهای توحیدی در برابر عدالت، انسانهای زیاده خواه، فرصت طلب و ویژه خوار ایستادگی کردهاند. وی گفت : بیشترین مقاومتها در برابر اجرای عدالت در داخل و خارج از کشور، از انسانهای بدخواه، ویژه خوار و خودبرتربین در برابر عدالت ناشی میشود.احمدی نژاد گفت : مطمئن هستم اراده ملت انقلابی ایران در کنار خدمتگزاری دولت برخاسته از عزم ملت، همه مقاومتها در برابر اجرای عدالت را در هم خواهد شکست و پرچم عدالت اسلامی را در کشور بر پا خواهد کرد.
رییس جمهوری با تاکید بر این که منابع کشور متعلق به همه ملت است ، اظهار داشت : هر بخش از کشور باید عادلانه از این منابع برخوردار باشد.
وی افزود : تصیماتی که در این استان با نظر کارشناسان و نخبگان و بزرگان گرفته میشود، آغاز راه عدالت گستری است.
احمدی نژاد حرکت در جهت گسترش عدالت را یکی از محورهای اصلی حرکت دولت نهم دانست و گفت : امروز بدون عدالت امکان پیشرفت و دسترسی به قلههای ترقی وجود ندارد.
رییس جمهوری ادامه داد : عدالت روح انقلاب و محور خواستههای ملت ما در مبارزات چند ده ساله بوده است، عدالتی که در پرتو اسلام و به دست ملت بزرگ ایران در این سرزمین ایجاد خواهد شد.
احمدی نژاد عدالت را توزیع یکسان امکانات بین همه مردم دانست و گفت : عدالت یعنی همه مردم ، از روستاها گرفته تا مرکز، مردم در همه نقاط کشور باید حضور و خدمت دولت را احساس کنند. وی برپایی عدالت را مشکلترین و پیچیدهترین مرحله انقلاب و نقطه شکوفایی آن دانست و گفت : برپایی عدالت رسیدن به آرمانهای انقلاب در تعالی پیشرفت و مهرورزی است.
احمدی نژاد با تاکید بر این که همه باید با هم عدالت را برپا کنیم گفت : وظیفه دولت باز کردن راه و هدایت مسیر است تا عدالت به دست ملت ایران در این سرزمین برپا شود و دولت باید درکنار شما باشد تا دست به دست هم عدالت را بر پا کنیم.
عدالت در توزیع بودجه
محمود احمدی نژاد رییس جمهوری گفت: برای نخستین بار بودجه سراسری سال آینده کشور به نسبت عدم برخورداری و محرومیتها توزیع میشود.
رییس جمهوری تصریح کرد: سهم هراستان از منابع بانکی باید در اختیار همان استان قرار گیرد.
احمدی نژاد اضافه کرد: با این اقدام مردم در توزیع این منابع نظارت خواهند کرد تا در اختیار مردم همان استان قرار گیرد.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه باید منابع دولت که همان بودجه عمومی است عادلانه بین مردم توزیع شود گفت: سهم اعتبارات استانی افزایش خواهد یافت تا عدالت در توزیع منابع ایجاد شده و توزیع آن نیز به مدیران استانی اعطا شود.
وی توزیع سهام به عدالت را یکی دیگر از گامهای دولت درتحقق عدالت دانست و گفت: 45درصد سهام اختصاص در دست دولت است که همه صاحبنظران باآن مخالف هستند و به نظر ما اقتصادی موفق است که متن مردم در آن فعال باشد.
رییس جمهوری گفت: از سال 1370تا امسال سیاست عمومی دولت واگذاری کارها به عهده مردم بوده است اما متاسفانه در طول 10سال آمارها میگویند نسبت سرمایهگذاری های جدیدی که موسسات دولتی انجام دادهاند نسبت به آن مقدار که به مردم واگذار شده در سال 1370ده برابر و در سال 508 ،80برابر شده است.
وی تاسیس صندوق مهر امام رضا (ع) را یکی از تصمیمات دولت عنوان کرد و گفت: این صندوق در هر استان، شهرستان و بخش شعبه خواهد داشت و دولت به نسبت جوانان بیکار و فاقد مسکن و شغل، منابعی را به این صندوق تخصیص میدهد. وی افزود: در کنار این مسئله نیز پیش بینی شده از درآمد نفتی کشور سهمی برای هر استان به این صندوق وارد شود تا برای توسعه صنعت و کشاورزی و اشتغال مردم هزینه شود که این جلوهای از عدالت است. رییس جمهوری ادامه داد گامهای بلندی باید برداشته شود و تصمیمات فراوان بگیریم تا در سایه عدالت ایرانی آزاد، آباد و سربلند داشته باشیم.
وی بااشاره به اینکه وقتی دولت میگوید عدالت را برقرار میکند این تنها یک سخنرانی نیست گفت: دولت عدالت را در صحنه عمل دنبال خواهد کرد. باید منابع و امکانات عادلانه در تمام سرزمین توزیع شود و همه مناطق کشور در نگاه مسوولان کشور جایگاه خود را داشته باشد که این مفهوم عدالت است.
وی منابع بانکی را موتور محرکه اقتصاد کشور دانست و افزود: سالانه چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات مالی در اختیار مردم و دولت توسط بانکها قرار میگیرد که این تسهیلات امروز مناسب و عادلانه نمیشود و به برخی مناطق بخش خاصی اختصاص مییابد و بخشی از آن نیز در اختیار مقدار کمی از مردم قرار میگیرد.
محمود احمدی نژاد گفت :در سال 85گام بلندی در توزیع عادلانه بودجه کشور برداشته میشود.
ما خدمات ارزنده همه مدیران گذشته را ارج مینهیم و همه باید برای حل مشکل کسری بودجه امسال همکاری کنند.
نماز جمعه و عدالت
رییس جمهوری از نماز جمعه به عنوان یکی از اصلیترین کانونهای مهرورزی در جامعه یاد کرد و گفت: ائمه جمعه مهمترین پشتیبانان اجرای عدالت اجتماعی هستند.
"احمدی نژاد" گفت: نماز جمعه کانون جوشان هدایت، تقوی و همبستگی است که پیامبر اسلام به امر خداوند بنیان نهاد و در دوران حاضر به دستور امام خمینی شعله آن فروزان شد.
"احمدی نژاد" از نماز جمعه به عنوان رکن حاکمیت نظام یاد کرد و گفت: نماز جمعه یک مراسم صرف عبادی نیست و در متن نظام ما نقشی بیبدیل ایفا میکند. وی چنین سازماندهی اجتماعی را منحصر در مکتب اسلام توصیف کرد و از نمایندگان ولی فقیه که عاشقانه و دلسوزانه در پی تعالی کشور، هدایت مردم واحقاق حقوق اسلامی هستند، قدردانی کرد.
رییس جمهوری با تبیین برنامههای دولت برای عدالت گستری و توزیع فرصت ها و امکانات در سراسر کشور، از توزیع عادلانه بودجه، ارائه تسهیلات بانکی به منظور توسعه مناطق محروم، تمرکز زدایی، تاسیس صندوق مهر رضا(ع)، حمایت از صادرات، صرفه جویی در هزینههای جاری دولت، جلوگیری از مفاسد اداری، بازکردن حلقه مدیریتی و واگذاری امکانات به مردم به منظور رفع تبعیضها و ناکارآمدی و جهش اقتصادی کشور خبر داد.
"احمدی نژاد" با تاکید به اینکه اشرافیگری در این دولت جایی ندارد، افزود: اجازه نخواهیم داد که خودروهای زرهی 300تا 500میلیون تومانی وارد شود و برخی از مدیران همچان آن را در اختیار داشته باشند.
وی افزود: شخصی که در 15هیات مدیره عضویت دارد و از هر کدام دو میلیون تومان دریافت میکند، طبیعی است که علیه این دولت حرف بزند.
رییس جمهوری با تاکید به اینکه بانکها موتور اقتصاد کشور هستند، افزود: دولت باید بخشهای ضعیف اقتصادی را حمایت کند، تا روی پای خود بایستند.
"احمدی نژاد" گفت: در دولت مبتنی به عدالت نباید فقط سه درصد افراد 60درصد تسهیلات بانکی را د راختیار بگیرند. وی از حمایت جدی دولت از فعالیتهای اقتصادی مردم خبر داد و افزود: اقتصاد وقتی فعال است که متن مردم در این عرصه فعال باشند و دولت در این زمینه حامی و در خدمت مردم است.
وی در ادامه به اقدامات رفاهی دولت اشاره کرد و از گازکشی به 9هزار روستا در سراسر کشور و همچنین ارائه مصوبه جدید دولت به نام صندوق مهر رضا (ع) برای حمایت از اشتغال و امکان ازدواج جوانان خبر داد و افزود: امسال هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز برای ساخت خانههای روستایی اختصاص یافته است.
"احمدی نژاد" تصریح کرد: دولت دست رانت خواران را از اقتصاد کشور کوتاه میکند و مانع سوء استفادههای مالی خواهد شد. رییس جمهوری وجود رابطه محبت آمیز و پرعطوفت میان دولت و مردم را ضروری خواند و گفت: دولت دستان ناپاکی را که به دنبال ایجاد دودستگی و رواج کینه ورزی در جامعه هستند را کوتاه خواهد کرد.
مهرورزی و عدالت از اصول اساسی دولت
"محمود احمدی نژاد" دولت را متعلق به همه ایرانیان دانست و افزود: همه مناطق ایران برای دولت یکسان هستند، بویژه مناطق و استانهای محروم از امتیاز بالایی برخور دارند.
وی در همین راستا به تقدیم لایحهای از سوی دولت به مجلس اشاره کرد که بر اساس این لایحه هر استان و شهرستان کشور سهم مشخصی از درآمد نفت خواهد داشت و میتواند با استفاده از این درآمد اختصاص یافته برای توسعه و پیشرفت خود اقدام کند.
احمدینژاد با اشاره به برخی سنگاندازیها و مانعتراشیها در مقابل اجرای عدالت در کشور گفت: من از شما مردم عزیز میخواهم علیه بیعدالتیها و تبعیضها فریاد بزنید و هر جا بیعدالتی دیدید عدالت را مطالبه کنید.
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود به ویژگیهای منحصر به فرد کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه کشور ما از مواهب بیشمار الهی برخوردار است و امکانات مادی و معنوی و منابع و معادن طبیعی سرشاری در اختیار داریم.
سهام عدالت
تصویب مقررات "توزیع سهام عدالت" کار بزرگی است که باید صورت گیرد .
رییس جمهوری تصریح کرد: این سهام با اولویت قشرهای کم درآمد و طبقه پایین جامعه، به همه مردم واگذار خواهد شد و بازپرداخت آن نیز از محل سودسالانه این سهام خواهد بود .
رییس جمهوری به ساماندهی تسهیلات بانکی کشور اشاره کرد و گفت: دولت برای 40هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برنامهریزی کرده است که تا پایان امسال 20درصد آن را در اختیار چند وزارتخانه قرار میدهد که برای بخش تولید و صادرات در اختیار مردم قرار گیرد والباقی این تسهیلات در اختیار بانکها میباشد تا به تعهدات خود عمل کنند.
وی تصریح کرد: تاپایان سال آینده میزان این تسهیلات 35درصد خواهد بود و امیدوارم در سالهای بعد به 50درصد برد.
عدالت در عرصه بین الملل
احمدی نژاد در با اشاره به اینکه مسوولیت مسلمانان در هدایت بشریت سنگین است گفت: مسلمانان باید تاثیری روشن و کارآمد از اسلام در دنیا ارایه دهند و ما وظیفه داریم بیشتر از کذشته به مساله وحدت توجه کنیم.
وی افزود: همدلی میان گروههای اسلامی از اهم ضروریات جوامع اسلامی بشمار میرود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه مارکسیسم و لیبرالیسم نتوانستند اقدام مثبتی برای بشریت انجام دهند و مکاتب بشری پاسخگوی نیاز بشری نیست اظهار داشت: چالشهای دنیای امروز نیازمند یک راه حل اساسی و ماندگار است و تنها اسلام است که میتواند به بشریت کمک کند. وی گفت: آنچه بشریت بدنبال آن است، عدالت و حفظ کرامت انسانها است.
احمدی نژاد ادامه داد: مردم دنیا بدنبال صلح پایدار هستند و لیبرال دموکراسی پاسخ مناسبی به این نیازها نیست.
احمدی نژاد افزود: دنیاامروز هم منتظر و هم تشنه عدالت است و تنها پاسخ مناسب به نیاز بشری، اسلام است.
رییس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: اندونزی به عنوان بزرگترین کشور اسلامی و ایران به عنوان خط مقدم مقابله با تهاجمهای
. رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: عدهای از قدرتمندان از اطاعت و بندگی خدا سرپیچی میکنند و کسانی که از بندگی خدا سرپیچی میکنند منشأ درگیری و جنگ هستند. در این انسانها هیچ عشقی به دیگر انسانها وجود ندارد و آنها علاقهای به بشریت ندارند ولی جوامعی که خود را بندهی خدا میدانند به یکدیگر عشق میورزند و احترام میگذارند. متاسفانه در زمانهی ما بندگی خداوند چندان رونق ندارد و اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز که وجود آنها شر است ظلم، تهدید و تجاوز میکنند؛ آنها حتی با مردم خودشان نیز مهربان نیستند و مردم خود را نیز با وعدههای واهی فریب میدهند. ما به آنها میگوییم که ظلم و تجاوز را متوقف کنند و به بندگی خداوند برگردند. چشمهایشان را پاک و مقداری محبت و احترام را در وجودشان ایجاد کنند.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: شورای امنیت فقط برای امنیت رژیم اشغالگر قدس و حمایت از متجاوزان ایجاد شده نه دفاع از مظلومان.
دکتر احمدی نژاد گفت: آمریکا و انگلیس در جنایتهای رژیم صهیونیستی دخیل بوده و باید خسارتهایی را در این ارتباط در جهت بازسازی لبنان به این کشور بدهند. خیال نکنند که میتوانند بزنند، بکشند و جنایت انجام دهند و کسی در مقابل آنها نخواهد ایستاد. من به آقای دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کردهام که این مساله را پیگیری کنید و باید توسط جنایتکاران به مردم لبنان خسارت پرداخت شود و این خواست تمام دنیاست.
قانون و عدالت
رییس جمهوری اسلامی ایران بااشاره به اینکه امروز مجلس و دولت پرچمدار عدالت هستند، گفت: دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند، تا عدالت را در کشور برقرار کنند.
وی گفت: ما باید دست به دست هم دهیم و به سمت عدالت حرکت کنیم و عدالت یعنی اینکه مجلس و دولت با وضع قوانین جلو ویژه خواریها و عدم تعادلهای اجتماعی را بگیرند. احمدی نژاد باتاکیدبراینکه معیار قانونگذاری عدالت است، گفت: ما برابری افراد در برابر قانون را عدالت میدانیم .اما از ارزیابی قانون با ملاک عدالت غافل هستیم. رییس جمهوری افزود: تحمیل نظامات غیر عادلانه و برابری همگان در برابر آن ، ظلم بالسویه است و تفکر اسلامی ظلم بالسویه را عدل نمیداند.
رییس جمهوری با تاکید برا اینکه مجلس باید پس از وضع قوانین عادلانه بر اجرای آن نیز عادلانه نظارت داشته باشد،گفت: وقتی قانونگذاری عادلانه شد در نظارت بر اجرای آن نیز عدالت اجرا شد، چنین مجلسی عصاره فصائل ملت خواهد شد .
پایان پیام/
نظر شما