به گزارش خبرگزاری شبستان، بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در مراسم امضاء تفاهم نامه همکاری میان ستادمبارزه با مواد مخدر و سازمان نهضت سوآموزی در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: پس از انجام طرح شیوعشناسی اعتیاد در سال 90 و انتشار نتایج آن، تحقیقات جامعی صورت گرفت که نشان دهنده رابطه مستقیم بیسوادی و اعتیاد بود.
وی افزود: براساس آمار منتشره از سوی سازمان سازمان نهضت سوادآموزی کشور حداقل نه میلیون و 700 هزار نفر بیسواد مطلق در کشور وجود دارد که این آمار شامل افراد کمسواد نمیشود که با احتساب آنها، جمعیت این قشر به مراتب بیشتر خواهد شد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد اظهار کرد: لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان نهضت سوادآموزی لازم دیدند که بهمنظور تقویت فرهنگ عمومی برای جلوگیری از گرایش افراد به مواد مخدر و انجام همکاری برای آموزش سواد به معتادان بیسواد 10 الی 49 سال و تحکیم آموختههای نوسوادان همکاریهای خوبی داشته باشند.
دینپرست با اشاره به طرحهای مشخصشده از سوی ستاد در این تفاهمنامه گفت: نیازسنجی، تعیین سرفصلها و تهیه محتوای کتب و بستههای آموزشی چند رسانهای شامل پوستر، فیلم و نشریه برای این دسته از مخاطبان از جمله طرحهای مورد نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر که میبایست انجام میشود.
وی همچنین افزود: سازمان نهضت سوادآموزی متعهد شده که کتابهای آموزشی و مطالب آموزشی و انگیزشی در خصوص ضرر ناشی از مصرف مواد مخدر را برای این دسته از مخاطبان با همکاری و هماهنگی ستاد تهیه و برنامهریزیهای لازم را برای تأمین مربی مورد نیاز با برپایی کلاسهای سوادآموزی در مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب برای معتادان ایجاد کند.
وی ادامه داد: در این تفاهمنامه قرار است کلاسهای سوادآموزی برای معتادان بیسواد در مراکز درمان ترک اعتیاد میان مدت و بلند مدت برگزار شود و پس از آن نیز، ادامه سواد آنان از طریق مربیان خارج از مراکز ادامه یابد.
این مقام مسوول در ستاد گفت: مفاد آموزشی کتابها براساس اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر چاپ میشود و اولویتهای آموزشی با توجه به حجم فعالیتها، زمانبندی، میزان اعتبار و شیوههای آموزشی مشخص خواهند شد.
دینپرست افزود: در این تفاهمنامه قرار است که کارگروه تخصصی مشترکی از نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان نهضت سوادآموزی تشکیل شود و از هفته آینده با تشکیل این کارگروه، اجرای مفاد این تفاهمنامه آغاز خواهد شد.
بنابرگزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ وی با بیان اینکه این طرح یا به صورت پایلوت یا به طور همزمان در استانها اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: اگر این طرح به صورت همزمان در استانها اجرایی شود، بعد از امضای این تفاهمنامه، مفاد آن به شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور و اداره کل آموزش و پرورش هر استان که از اعضای شورا محسوب میشود، ابلاغ خواهد شد.
به گفته وی، بر اساس طرح شیوعشناسی اعتیاد در سال 90 مشخص شد که 7 درصد از مجموع یک میلیون و 325 هزار معتاد، بیسواد هستند و اولویت اجرای این طرح نیز با 17 استانی است که دارای مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان هستند و شمار زیادی از معتادان در آنجا قرار دارند.
پایان پیام/
نظر شما