فعالیت های مرکز عالی تربیت مدرس قرآن مورد بازبینی و ارزیابی قرارگیرد

خبرگزاری شبستان: آیت الله علم الهدی، خواستار ارزیابی فعالیت های مرکز عالی تربیت مدرس قرآن شد و گفت: در صورت نیاز فعالیت های این مراکز مورد تجدید نظر قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان  از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، ظهر امروز(9 تیر) در مراسم جشن فارغ التحصیلی دانش آموختگان مرکز عالی تربیت مدرس و استاد قرآن کریم با اشاره به اوج گیری فعالیت های قرآنی در بستر فرهنگی نظام اسلامی، اظهار داشت: از برکات ارزنده دولت نهم و دهم ظهور معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


وی با بیان اینکه افراد نباید براساس علوم دیگر وارد قرآن شده و قرآن را براساس دانسته های خود تعبیر و تفسیر کنند، اظهار داشت: همه گروه ها و اقشار علمی باید جدای از پیش ذهن ها به علوم قرآن ورود پیدا کرده و قرآن شناسی به عنوان حرکت فکری مستقل در زندگی ما وجود داشته باشد.

 

امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه خداوند حق تدبیر به معنای اندیشیدن درباره آیات قرآن را به انسان ها نداده است، گفت: در ایات قرآن واژه تدبر به معنای اندیشه پذیری آمده است و فهم قرآن به عنوان دانشی مستقل و جدای از تمام اندیشه های غیرقرآنی لازم است.


آیت الله علم الهدی افزود: باید از قرآن اندیشه پذیری داشته باشیم و این اندیشه را به عنوان جریانی مستقل مورد تفکر و بررسی قرار دهیم.


وی اقتضا وجود نهادها و موسسات قرانی در سطح جامعه را درک ایات قرآن و اندیشه پذیری آن برشمرد و تاکید کرد: شناخت معنای نسخ، عام و خاصف تاریخ کتابت قرآن و مباحث تجویدی و غیره به عنوان شناخت معارف قرآن نیست بلکه باید در مراکز و نهادهای قرآنی به دانش آموختگان شیوه استخراج مطالب را اموزش داد و افراد را در این جهت خبره و زبده کرد.


امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه در اقدامات آموزشی بعد از گذشت چند دوره از آن، برخی ایرادات و مشکلات مشخص می شود که باید در آنچه صورت گرفته است تجدید نظر شود، گفت:ارزیابی فعالیت های مرکز عالی تربیت مدرس قرآن کریم مورد بازبینی و در صورت نیاز فعالیت های این مراکز مورد تجدید نظر قرار گیرد.


وی پیشنهادی برای متصدیان مرکز عالی تربیت مدرس و استاد قرآن کریم داشت و افزود: شما به عنوان متولیان قرآن در استان و کشور تلاش کنید که برنامه های تکراری دیگر نهادهای قرانی کشور را تکرار نکنید و افرادی ورزیده در امر استخراج معانی قرآن تربیت کنید.

عضو مجلس خبرگان رهبری، پیشاهنگ حرکت ارتقا فعالیت های قرآنی در جهان اسلام را ایران اسلامی دانست و بیان داشت: امروزه در عرصه هنر مساله هنر قرآنی چه در حوزه کتابت و ارتسام و چه در حوزه قرائت و آهنگ به عنوان یک حوزه ابتکاری و نوآورانه هنر در دنیا مطرح شده است.


آیت الله علم الهدی با بیان اینکه ارتقاء علمی قرآن درکنار ارتقاء هنری آن از برکات معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، خاطر نشان ساخت: جامعه قاریان قرآن مشهد نهادی ارزشی است و به برکت مساعدت ها و فعالیت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز عالی تربیت مدرس و قرآن کریم راه اندازی شد.

 

وی یکی از برکات پیروزی انقلاب اسلامی ونظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را توسعه فعالیت های قرآنی دانست و افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما یک کشور لائیک و جدای از قرآن بود و سطح فعالیت های قرآنی در جامعه دینی ما که مظهر جامعه ولایی بود باعث بدنامی و اتهام به شیعه شده بود.


آیت الله علم الهدی ادامه داد: شیعه به عنوان گرایشی ولایی در سطح جهان شناخته می شد اما به دلیل عدم توسعه فعالیت های قرآنی در سطح کشور پیش از انقلاب، اتهام اعراض از کتاب خدا را به شیعیان ایران نسبت می دادند.


وی تاکید کرد: پیروزی انقلاب اسلامی ایران باعث اوج گیری فعالیت های قرآنی در کشور در حد و مرزی قرار گرفت که امروزه ایران اسلامی در عرصه هنر، علم و آموزش قرآن با هیچ جای دنیا و دیگر بلاد اسلامی قابل مقایسه نیست.


وی با اشاره به خصوصیات افرادی که در قرآن تدبر نمی کنند، بیان کرد: با توجه به آیه 24 سوره محمد مفسدین فی الارض، قاطعان رحم، کران و کوران ویژگی های افرادی است که در آیات قرآن تدبر نمی کنند.


پایان پیام/

کد خبر 268565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha