رویای ایستادن بر فراز قله های تئاتر دفاع مقدس با دستانی سرشار از خالی

یک نویسنده و کارگردان تئاتر با اشاره به ضعف محتوای اکثر نمایش های دفاع مقدس، گفت: مسئولانی که از دفاع مقدس و حفظ آثار و ارزشهای آن دم می زنند باید با فاصله گرفتن از شعار وارد میدان عمل شوند.

سید علی موسویان، نویسنده و کارگردان تئاتر که سابقه کار در حوزه دفاع مقدس را دارد در مورد مشکلات هنر به خصوص تئاتر در زمینه دفاع مقدس به خبرنگار شبستان گفت: عدم اطلاعات کافی در مورد دفاع مقدس یکی از عمده ترین مشکلات در زمینه تئاتر دفاع مقدس است. اکثر قصه هایی که جوانان در این حوزه به رشته تحریر درمی آورند، پیشینه و صبغه تاریخی ندارد زیرا این جوانان در جبهه های جنگ حضور نداشتند و به خاطر شرایط سنی درکی شخصی از این مقوله ندارند.

 

موسویان اکثر تخیل های موجود در داستان های دفاع مقدس نوشته شده به دست جوانان را ناسازگار با جنگ تحمیلی و موقعیت آن زمان دانست و افزود: جنگ مقوله روزمره زندگی نیست که جایی برای این جور تخیل ها داشته باشد. نویسنده چون جنگ را درک نکرده و مطالعه درستی ندارد، مسایل باورناپذیر و دور از واقعیت را می نویسد.

 

وی تحقیق و مطالعه در زمینه جنگ تحمیلی لازمه خلق یک تئاتر خوب در مورد دفاع مقدس ذکر کرد و ادامه داد: نویسنده و کارگردان تئاتر در صورت تمایل به کار در مورد جنگ تحمیلی باید در این زمینه مطالعه کند و تنها با احساس به این مساله نگاه نکند. اگر با این مقوله صرفاً به طور احساسی برخورد شود ماحصل کار جالب، تاثیرگذار و باورپذیر نخواهد بود.

 

موسویان که در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نویسندگی تئاتری با موضوع دفاع مقدس با عنوان" ایستادن بر فراز یک اتفاق" را بر عهده داشت، خواستار توجه مسئولان به تئاتر دفاع مقدس شد و تصریح کرد: مسئولانی که از دفاع مقدس و حفظ آثار و ارزشهای آن دم می زنند باید با فاصله گرفتن از شعار وارد میدان عمل شوند.

 

این نویسنده و کارگردان تئاتر بها دادن مسئولان به تئاتر دفاع مقدس را موجب افزایش رغبت نویسندگان و کارگردان تئاتر به ساخت اینگونه نمایشها دانست و افزود: متاسفانه مسئولان برای فیلم های تلویزیونی و سینما خیلی خوب هزینه می کنند اما به تئاتر که می رسد با کمبود بودجه مواجه می شوند، در صورتی که تئاتر تاثیرگذاری ویژه ای در اذهان دارد. وقتی مسئولان به تئاتر دفاع مقدس بها ندهند، تمایل ساخت این نمایشها کم می شود و یا اجرای عمومی آن با مبالغ ناچیز صورت می گیرد.

 

وی با اشاره به آموزه ها و درس های فراوان دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: امید است که در آینده با حمایت مسئولان شاهد رشد و افزایش کمی و کیفی تئاتر در زمینه دفاع مقدس به منظور ترویج اخلاقیاتی همچون ایثار، فداکاری و شجاعت در جامعه باشیم.

 

گفتنی است، علی موسویان با نمایش" اینجا چراغی روشن بود" به عنوان نویسنده و کارگردان در بیست و نهمین جشنواره تئاتر فجر برای سومین سال حضور داشت و در نمایش" ایستادن بر فراز یک اتفاق" که برگزیده جشنواره مقاومت خرمشهر بود و در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز شرکت داشت، قصه دختر خرمشهری را حکایت می کند که عاشق یک مرد عراقی می شود و زندگی آنها پس از جنگ تحمیلی و هجرت مرد عراقی به سرزمین خود دستخوش تغییرات زیادی می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 26855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha