81 درصد روستاهای گیلان از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار هستند

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان با اشاره به برخورداری 81 درصد روستاهای گیلان از آب شرب سالم و بهداشتی، گفت: بیش از890 هزار نفر در یک هزار و 658 روستای استان از آب شرب سالم برخوردارند.

محمدعلی فرامینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان با بیان اینکه 2 هزار و 700 روستا در گیلان وجود دارد به خبرنگار شبستان گفت: 47 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به دلیل پراکندگی روستاها، بحث آبرسانی به جمعیت روستایی گیلان از مشکلات خاصی برخوردار است.

 

وی با بیان اینکه 2 هزار و 50 روستای استان دارای جمعیت بالای 20 خانوار هستند، اظهار کرد: هم اکنون بالغ بر 890 هزار نفر در یک هزار و 658 روستای این استان از آب آشامیدنی مناسب و بهداشتی استفاده می‌کنند.

 

فرامینی افزود: میزان برخورداری روستاهای گیلان از آب شرب سالم 81 درصد است.

 

وی سرانه مصرف آب آشامیدنی در روستاهای استان در شرایط جوی مختلف را متغیر دانست و گفت: در فصول گرم سال شاهد مصرف بیشتر و در فصول سرد مصرف کمتری را از سوی روستاییان شاهد هستیم.

 

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان، سرانه مصرف آب برای هر فرد روستایی در گیلان را روزانه معادل 130 لیتر بر ثانیه اعلام و بیان کرد: آب شرب روستاییان این استان از چاه‌ها، سفره‌های زیرزمینی و چشمه‌ها تامین شده است.

 

وی ادامه داد: 65 درصد از منابع تامین آب روستاهای گیلان از طریق چاه‌ها و سفره‌های زیرزمینی و 35 درصد از چشمه‌هاست.

 

فرامینی با بیان اینکه با کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و نزولات جوی از جمله برف که تغذیه کننده چشمه هاست، میزان ذخایر آبی این استان با کمبود مواجه شده است، از مشترکان آب روستایی خواست تا با رعایت الگوی صحیح مصرف آب و پرهیز از اسراف و هدر دادن آن، از بروز هرگونه مشکل کم آبی جلوگیری کنند.

 

وی، صرفه جویی در مصرف آب را یک راهکار مهم برای مقابله با بحران کم آبی دانست و اظهار کرد: هزینه تولید یک مترمکعب( 1000 لیتر) آب شرب در روستاهای گیلان 7 هزار و 500 ریال است که مشترکان فقط 720 ریال از آن را پرداخت می‌کنند.

 

این مقام مسئول افزود: بالغ بر 235 هزار مشترک در یک هزار و 658 روستا زیر پوشش شبکه آبرسانی قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر گیلان از لحاظ آبرسانی به روستاها در رتبه‌های میانی کشور قرار دارد، تصریح کرد: در سال‌های اخیر دولتمردان توجه ویژه‌ای به بخش آبرسانی به روستاها و نقاط محروم داشته‌اند و براساس برنامه پنجم توسعه و با تخصیص منابع مالی امیدواریم سالانه حدود 6 الی 7 درصد به شاخص برخورداری روستاییان گیلانی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی افزوده شود تا عقب افتادگی‌های این استان در سال‌های گذشته جبران شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 268455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha