3میلیون و 945هزار پرونده وارده و مختومه در سال 91 در شوراهای حل اختلاف

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز امور شوراهای حل اختلاف در مورد آمار پرونده های سال 91 این شورا گفت: 3 میلیون و 945 هزار پرونده در سال 91 وارد و مختومه شده اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد مهدی احمدی میانجی، رییس مرکز امور شوراهای حل اختلاف در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضاییه با اشاره به ریشه شوراهای حل اختلاف در احکام دینی گفت: در حال حاضر 11 سال از تشکیل شوراهای حل اختلاف می گذرد که این شوراها به دلیل ماهیت افتخاری با انگیزه خدایی و الهی ادامه می یابد.

معاون رییس قوه قضاییه افزود: شوراهای حل اختلاف با دستور تشکیل رقم 31 هزار شعبه کار خود را آغاز کرده اند و این رقم امروز در حدود 25 هزار شعبه شورای حل اختلاف است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 8 هزار شعبه حل اختلاف در سراسر کشور فعالیت می کنند اظهار کرد: 4 هزار شعبه شهری و بقیه روستایی هستند عملکرد شورای حل اختلاف در سال 89، 4 میلیون و 200 هزار پرونده وارده و مختومه است در سال 90 سه میلیون و 950 هزار پرونده وارده و مختومه در سال 91، 3 میلیون و 945 هزار پرونده وارده و مختومه اعلام شده است.

حجت الاسلام احمدی میانجی اظهار کرد: در سال 89 شوراهای حل اختلاف 7 هزار زندانی را در موضوعات مسایل مالی واسطه شده اند و با رضایت طرفین از زندان آزاد شده اند در سال 90 نیز ده هزار و 700 نفر زندانی توسط شورای حل اختلاف با میانجی گری در مسایل مالی از زندان آزاد شده اند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 40 هزار نیرو در سراسر کشور در شوراهای حل اختلاف فعالیت می کنند که از این تعداد بخشی از اعضای اصلی هستند که رای می دهند و امور اداری و مقدماتی را انجام می دهند.

حجت الاسلام احمدی میانجی اظهار کرد: تعدادی از کارمندان در شوراهای حل اختلاف از دستگاههای دولتی هستند که بعدازظهرها در شورا فعالیت می کنند و تعدادی نیز لیسانسه هستند که بعد از دانشگاه با توجه به وضعیت کار در جامعه به شکل افتخاری در شوراها فعالیت می کنند.

وی گفت: 9 هزار و 831 نفر از نیروی انسانی شورا خانم و 30 هزار و 542 نفر آقا هستند اعضای شورای حل اختلاف همه دارای مذهب شیعه نیستند و 2 هزار و 448 نفر از کارخانه ها از برادران اهل تسنن و تعدادی نیز از مسیحیان هستند که در شوراهای اختصاصی مسیحیان مشغول کارند البته شورای اختصاصی برای زرتشتی ها و کلیمیان نیز فعالیت می کنند.

وی اظهار کرد: 8 هزار و 132 نفر از کارمندان از ادارات دیگر، 4 هزار و 591 نفر بازنشسته، 14 هزار و 312 نفر به شکل اعضای افتخاری در شورا فعالیت می کنند.

حجت الاسلام احمدی میانجی اظهار کرد: 27 هزار نفر از اعضای شورا دارای بیمه و 1 هزار و 320 نفر فاقد بیمه هستند از 40 هزار نیروی شورا 21 هزار و 723 نفر لیسانس و بالاتر و 18 هزار و 649 نفر کمتر از لیسانس هستند.

وی با بیان اینکه شوراها نمی توانند در مساله حبس و مصادره اموال حکم بدهند افزود: شوراها در مورد قتل هایی که مربوط به اشخاص است نیز با گذشت شاکی می توانند ورود پیدا کنند.

وی اظهار کرد: در سال 81 وقت رسیدگی در دادگستری ها به پرونده ها 18 ماه گزارش شده است اما بعد از تشکیل شوراهای حل اختلاف وقت رسیدگی در بخش های حقوقی به 120 روز و در بخش کیفری کمتر از این زمان بوده است.

وی با بیان اینکه امکان مجهز کردن ساختمان های استیجاری شورا به فناوری وجود ندارد افزود: به دلیل هزینه های بالای فناوری این موضوع در ساختمانهای استیجاری انجام نمی شود اما در حال حاضر در 25 استان سراسر کشور شوراها به سی ام اس متصل هستند و در تهران تنها 24 شعبه به اسمانه سی ام اس متصل است و تا آخر امسال 260 ساختمان ملکی دیگر به این سامانه متصل می شوند.

وی در مورد نحوه عضویت در شوراهای حل اختلاف گفت: در ابتدای تشکیل این موضوع در آیین نامه عنوان شده است که در آن یکی از دادگستری و دیگری امام جمعه و یا شورای شهر در معرفی اعضای شورا پیش قدم بوده اند اما بعد از تغییر این قانون تمامی اختیارات در اختیار قوه قضاییه قرار گرفت در مواردی افرادی خود مراجعه می کنند و بعد از گزینش در شورا فعالیت می کنند و در مواردی نیز شورا خود به افرادی که می داند مراجعه می کند و از آنها برای دعوت به همکاری تقاضا می کند.

وی گفت: در سال 91، 400 نفر داوطلب متقاضی در قوه قضاییه که مراحل گزینش را گذرانده اند به عنوان قاضی به شورا معرفی می شوند.

وی از حل مساله بیمه اعضای شورا از نظر قانونی و بودجه در مجلس در بودجه 92 خبر داد و افزود: از مهرماه بیمه کارکنان شورای حل اختلاف و اعضای آن اجرایی می شود.

حجت الاسلام احمدی میانجی گفت: در سال های قبل متاسفانه میزان پرونده های صلح و سازش 33 درصد گزارش شده است که امیدواریم با ریاست جدید این میزان افزایش یابد.

وی در مورد بدهی حقوقی به کارکنان گفت: تاکنون هیچ بدهی به استانها بابت حقوق نداریم غیر از خرداد که امیدواریم تا 25 تیرماه نیز ان را بپردازیم.

وی در مورد جذب قاضی زن گفت: ریاست قوه قضاییه مجوز جذب 500 نفر را به عنوان اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف صادر کرده است که 154 نفر بعد از قبولی در آزمون و گذراندن مراحل گزینش وارد شورا می شوند.

وی با بیان اینکه شورای حل اختلاف توانسته است برای صد پرونده قتل عمد رضایت بگیرد گفت: برای مصالحه قتل عمل در استان کرمانشاه به 1000 نفر اطعام داده شد تا مصالحه انجام بگیرد این موضوع نشاندهنده اهمیت کار شوراها و گستردگی کار شورا در پرونده های قضایی است.

پایان پیام/


 

کد خبر 268453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha