لزوم برخورداری از مدیریت قوی در مساجد

خبرگزاری شبستان: برای دستیابی به طراز اسلامی بودن مساجد نیازمند به زیرساخت های فرهنگی آن هستیم و این مهم با مدیریت مناسب توسط روحانیون حاصل می شود تا مساجد همچنان به عنوان کانون تحول باقی بمانند.

 خبرگزاری شبستان// فارس


رفتن به سوی مساجد و نشستن در آنها عبادت است، مساجد در روز قیامت از همسایگانی که در آنجا نماز نمی خوانند شکایت می کنند، هر کس مسجدی بسازد، خداوند برای او خانه ای در بهشت می سازد.


این جملات و صدها احادیث و روایات دیگر از قرآن، بزرگان دین و معصومین (ع) در مورد مساجد، نشان از اهمیت ویژه و جایگاه رفیع خانه های امن الهی دارد تا جایی که طبق فرموده معصومین (ع) نشستن در مسجد جزو عمر محسوب نمی شود.


با توجه به جایگاه رفیع مساجد در سخنان بزرگان، لزوم تبدیل شدن آن به مراکز بزرگ فرهنگی احساس می شود تا هر فرد، قشر، گروه و جنسیت بتواند به نوبه خود از ظرفیت های عظیم خانه های امن الهی برخوردار شود.


درست است که مساجد باید مردمی اداره شوند ولی نباید این امر موجب شود تا مسئولان از رسیدگی به این مراکز که جایگاه وحدت و یکپارچگی آحاد مختلف مردم است چشم پوشی کنند.


خوشبختانه نگاه مسئولان به مساجد یک نگاه منطقی و مناسب است ولی این نگاه نباید به صورت شعاری بوده بلکه نیاز است که در عمل نیز گوشه چشمی به حرف های خود داشته باشند.


برای رسیدن به شاخص فرهنگی نیازمند به تغییر نگرش در عملکرد مساجد هستیم


حجت الاسلام محمدرضا حسینی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی جهرم به خبرنگار شبستان گفت: برای اینکه مساجد به طراز اسلامی که مد نظر رهبری معظم انقلاب است برسند نیاز به اطلاع دقیق آماری از تعداد مساجد، داشته ها، نقطه قوت و ضعف های این پایگاه های بزرگ مذهبی داریم.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی جهرم ادامه داد: حوزه های علمیه مسئول تربیت روحانیون و فعالان تبلیغی هستند که هنوز به توانمندی لازم برای این کار نرسیده است.


حجت الاسلام حسینی با اشاره به اینکه ظرفیت های بالای مساجد باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: امروز نیز پیوند جوانان و مسجد، دانش آموزان و مسجد، دانشجویان و مسجد، هنر و مسجد نیز باید رقم بخورد.


وی ادامه داد: اجرایی شدن این امر در راستای استفاده صحیح و برنامه ریزی دقیق از این ظرفیت های بالای فرهنگی مساجد و کانون های فرهنگی و هنری امکان پذیر است.

 

حسینی با اشاره به اینکه برای رسیدن به شاخص فرهنگی نیازمند به تغییر نگرش در عملکرد مساجد هستیم، تصریح کرد: در مساجد باید به گونه ای نیازسنجی شود که وقتی فردی وارد آن می شود بتواند تمام نیازهای خود از مسجد و اطراف آن را برآورده شود.


وی با اشاره به اینکه باید دفترهای ازدواج کنار مساجد باشند، اظهارداشت: باید مراکز مشاوره قوی، مراکز اینترنتی، سوپرمارکت های کلان و تفریحگاه های جذاب در اطراف مساجد و به محوریت آن وجود داشته باشد.


مساجد باید به مجتمع های فرهنگی تبدیل شود


این مسئول با اشاره به اینکه مساجد باید به مجتمع های فرهنگی تبدیل شود نه اینکه فصلی باشد، افزود: در صورتیکه مساجد نیازهای روحی و جسمی مردم را تامین نکند از رونق می افتد.
 

وی با اشاره به اینکه شهرداری ها باید در کنار ساخت پارک ها به ساخت نمازخانه نیز بپردازند، باید به عنوان ملاک کارهای فرهنگی کشور قرار گرفته و مسئولان در کنار برنامه های کلان خود، مساجد را ببینند.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی جهرم با اشاره به اینکه مساجد موجب توسعه مسائل فرهنگی، اجتماعی، دینی و نیز رفع مشکلات خانوادگی در جوامع می شوند، تصریح کرد: مساجد باید همواره محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی در جامعه باشند و یکی از راه‌های توسعه فعالیت‌های فرهنگی مساجد وجود پایگاه بسیج هماهنگ و همراه با فعالیت‌ های ائمه جماعت و کانون‌های فرهنگی مساجد است.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی جهرم گفت: مکان‌های مقدس، ما را از خودبیگانگی نجات می‌دهند و در جهانی که در پی تاراج روح انسان و هویت انسانی او و تهی کردن زندگی‌اش از معنا هستند مساجد مهم‌ترین پناهگاه‌های روح انسان معاصر محسوب می‌شوند.


وی با اشاره به اینکه مساجد در پیشبرد اهداف دینی و فرهنگی نظام اسلامی و همچنین مقابله با هجمه فرهنگی دشمن، نقش بسیار موثری دارند، خاطرنشان کرد: بر مسلمانان عصر حاضر لازم است که با احیای فرهنگ مسجد در کشور، این مراکز روحانی، فرهنگی و عبادی را با همان منزلت واقعی و ماموریت اصلی و فلسفه حقیقی‌اش مطرح سازند.


پایان پیام/
 

کد خبر 268444

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha