تقویت روحیه خودباروی مقدم بر گسترش زرق و برق فیزیکی مسجد باشد

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اینکه روح حاکم بر مسجد باید زمینه ساز تقویت ایمان باشد، گفت: روح مسجد نباید انسان ها را گرفتار زرق و برق فیزیکی یا دعواهای بی‌حاصل کند.

حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی از خطبای برجسته کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد خبرگزاری شبستان در رابطه با نقش مساجد در تقویت روحیه خودباوری که سومین روز دهه تکریم مساجد با این عنوان نامگذاری شده است، گفت: خودباوری یکی از ویژگی های مؤمنان و از شاخص های رشد آنها است که ریشه در عزت و کرامت انسان مؤمن دارد که خداوند متعال به انسان عطاء کرده است.  

 

وی افزود: همان‌طور که عوامل متعددی در ایجاد روحیه خودباختگی مؤثر است، عوامل متعدد دیگری می‌تواند در ارتقای روحیه خودباوری اثرگذار باشد که از جمله آنها مسجد است. با توجه به جایگاه مسجد در زندگی فردی و اجتماعی مؤمنان این نکته روشن می‌شود که در سخت‌ترین شرایط و بحرانی‌ترین حالات، انسان مؤمن به مسجد پناهنده می‌شود و در این میعادگاه با معبود خود خلوت می‌کند.
 

حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اینکه مسجد مکان ارتباط با خداست و توجه انسان را به باورهای خود و خدا و این مکان عبادت معطوف می‌کند، ادامه داد: مهمترین کارکرد مسجد در گسترش روحیه خودباوری، کمک به تقویت ایمان است. بنابراین همه برنامه‌های مسجد باید در راستای تقویت ایمان مؤمنان به خود باوری و ظرفیت‌های خود باشد. به ویژه آنکه تقویت ایمان مردم به دین و معارف ناب اسلامی مهم‌ترین سرمایه انسان است. از این رو فضای معنوی و ربانی مسجد نقش عمده‌ای در تقویت ایمان آدمی دارد.
 

وی با اشاره به اینکه تشریفات و زرق و برق‌ مساجد تاثیری در افزایش خودباوری و تقویت ایمان و سوق انسان ها به مسجد ندارد، بیان کرد: البته این به معنای زیبا نکردن مساجد نیست بلکه در کنار زیبایی مسجد باید به تقویت ایمان هم اهتمام داشت هرگز تجملاتی کردن مساجد نمی تواند در تقویت خود باوری تاثیرگذار باشد.

 

این خطیب برجسته با تاکید بر اینکه مساجد اگر مبنایشان خداگرایی، خودباوری، احکام و تعمیق اخلاق و معارف اسلامی باشد ثمره آن انسان های مومن می شود، تصریح کرد: گسترش فضا برای خودشناسی و خودباوری در مسجد، انسان را به خودشناسی وا میدارد بنابراین روح حاکم بر مسجد باید فضایی باشد که به جای آنکه انسان گرفتار زرق و برق فیزیکی یا دعواهای بی‌حاصل باشد، انسان را به تفکر پی بردن به حقیقت فرو ببرد. مسجدی می‌تواند روحیه خودباوری را در نمازگزاران خود به وجود آورد که فرصت تفکر در باب حقیقت خویش را به وجود آورد، چرا که مسجد بهترین جایی است که انسان نمازگزار می‌تواند در خلوت به تفکر و تعمق دست یابد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 268385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha