به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی دادستان عمومی و انقلاب قزوین ظهر امروز (8 تیر) در نخستین همایش وکلای نیکوکار با محوریت حمایت حقوقی و قضایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین که در سالن جلسات کمیته امداد قزوین برگزار شد، بیان کرد: به برکت اقدام امام خمینی (ره)، امروز کمیته امداد امام خمینی (ره) شکل گرفته است و به افراد نیازمند مساعدت هایی می شود که شاید این مساعدت ها، کفایت همه مایحتاج آنها را نکند، ولی قدم بزرگی است.
وی ادامه داد: به نقطه ای برسیم که فقر در جامعه نباشد و رفع اختلاف طبقاتی و فقر را در حکومت اسلامی شاهد باشیم.
دادستان قزوین اضافه کرد: فقر برای جامعه زیانبار است و اگر بتوانیم کمک کنیم که حلقه واسط بین فقرا و اغنیا را داشته باشیم و اغنیا بخشی از مال خود را برای فقرا صرف کنند، تساوی در برخورداری از مسائل دنیوی برای همه فراهم می شود و اینگونه بزهکاری کاهش می یابد و این اقدامات در واقع پیشگیری از وقوع جرم را به دنبال دارد.
وی عنوان کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) درصدد است تا موضوع وکیل خانواده را نهادیه کند و الگویی برای اقشار مختلف جامعه شود و باید توجه داشته باشیم، کار حقوقی فقط در تجارت خانه نیست بلکه خرید یک شی کوچک از خواربارفروشی نیز یک رابطه حقوقی است و هر کسی در طول روز با بسیاری از این موارد مواجه است و اگر آگاهی لازم را نداشته باشد، ممکن است خطا رفته و زیان ببیند.
حجت الاسلام صادقی افزود: اگر موضوع وکیل خانواده نهادینه شود، دعوای کم می شود و اطلاعات و سطح آگاهی حقوقی مردم افزایش می یابد.
وی تأکید کرد: هرچه بتوانیم روابط عمومی حقوقی مردم را سالم کرده و کمتر گذر افراد به دادگستری افتد، آن جامعه، جامعه سالمی خواهد بود و اینکه کمیته امداد در این مسیر حرکت می کند، گام خوبی است و ما آمادگی داریم در این حوزه کمک کنیم.
در ادامه رئیس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: رویکرد جدیدی را در مجموعه کمیته امداد امام خمینی (ره) شاهد هستیم که دایره توانمندسازی افراد آسیب پذیر را از صرف مسائل مالی توسعه داده و به دنبال ارتقا سطح توانمندی حقوقی جامعه زیرپوشش هستند.
جمال انصاری خاطر نشان کرد: بیشترین منفعت را از رهاورد این خدمت جدید، دستگاه قضایی می برد و باید توجه داشت که شاید ناتوانی مالی و کم توان مالی در استان کم داشته باشیم، ولی کم توان و ناتوان حقوقی بسیار داریم و ما هم عمده برنامه های دادگستری استان را به این سمت و سو گذاشته ایم که دانش حقوقی مردم را مستقیم و غیر مستقیم ارتقا دهیم.
وی اعلام کرد: ما معتقد هستیم هرچه در راستای توانمندی امور حقوقی مردم و ارتقا سطح دانش مردم در روابط اجتماعی تلاش کنیم، توفیقات خوبی در حاکمیت خواهیم داشت و این امر موجب خوشبینی به حاکمیت می شود و افراد نیز هزینه پرداخت نمی کنند.
رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به حضور اعضای کانون وکلا و مرکز مشاوران در جلسه گفت: ما تلاش جدی داریم که گستره پیکره صنفی مردم را در استان و کشور را ارتقا دهیم و شاید جاهایی نیز نقدهایی بر افزایش حجمی و کمی این امر باشد ولی ما معتقد هستیم هرچه در راستای افزایش کمی سامانه های پیرامونی حقوقی مردم یعنی وکلا و کارشناسان و مشاوران حقوقی تلاش کنیم، می توانیم فرهنگ عمومی تری را در جامعه در راستای استفاده از امور حقوقی و مشورت های حقوقی تعمیم داده و هزینه ها را نیز کاهش دهیم و ما باید به جایی برسیم که جامعه با کمترین هزینه از فرصت های مشورت حقوقی بهره مند شود.
وی یادآور شد: کمیته امداد از سال گذشته با استفاده از کانون وکلا و مرکز مشاوران در این راستا قدم برداشته است و حتی برای کمک به اقشار آسیب پذیر به صورت مصداقی وارد شدند و ما نیز آماده هستیم در راستای این خدمت بزرگ و برای توانمندسازی حقوقی مردم و کمک به مشکلات مردم کمک کنیم.
پایان پیام/
نظر شما