فرهنگ حماسی و عاشورایی در مجسمه سازی ایران متجلی است

یک هنرمند مجسمه ساز معتقد است، با توجه به زمینه های حماسی، فرهنگ غنی عاشورا و همچنین تاثیر گذاری جنگ تحمیلی بر نگاه هنرمندان، تجلی مفهوم مقاومت در هنر مجسمه سازی ما به خوبی قابل مشاهده است.

قدرت الله معماریان، هنرمند مجسمه ساز با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در هر مقطعی از تاریخ احتمال ایجاد شرایطی خاص در هر کشوری وجود دارد، شرایطی که جلوه های ارزشمندی از مفاهیم عمیق انسانی را متجلی می کند قدمت مفاهیم شهادت و حماسه در کشور ما به علاوه جنگ تحمیلی بسیاری از این جلوه های ناب را در میان مردمان این مرز و بوم عیان کرد.

 

وی افزود: البته هنر مقاومت ویژه مجسمه سازی نیست و می توان ردپای آن را در سایر هنرها نیز مشاهده کرد. آنچه بسیار مهم است ثبت و ماندگاری این جلوه های ارزشمند انسانی است که هنوز هم پس از گذشت 30 سال از جنگ تحمیلی فرصت و شرایط ذهنی و احساسی فراوانی برای پرداخت به این موضوع در میان هنرمندان وجود دارد.

 

معماریان اظهار کرد: هنر مجسمه سازی پس از انقلاب با ویژگی های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شکل گرفت و ظرف این 3 دهه برابر با تاریخ هزارساله هنر کشور مجسمه سازی انجام شد.

 

این هنرمند بیشترین موضوعات ارایه شده در مجسمه سازی پس از انقلاب را جریان مقاومت، حماسه و شهادت دانست و گفت: از آنجا که هنر مجسمه سازی می تواند با فضاهای شهری تلفیق شود، پیامی ماندگارتر و وسیع تر خواهد داشت و ازاین جهت بسیار گویا است و  می تواند در خدمت بیان و درج معانی ارزشمند قرار گیرد.

 

وی تاکید کرد: آنچه در طول این سالها بیش از پیش موردنظر ما بوده است مساله فرهنگ ایرانی به ویژه اعتقادات دینی است برای همین نیز آنچه امروز در مجسمه سازی کشور مشاهده می کنیم دارای المان های هنر اصیل ایران در کنار فرهنگ دینی است. به خوبی می توان ردپای فرهنگ گذشته کشور را در شکل های تازه مجسمه سازی دنبال کرد در کنار آن مفاهیم عاشورایی، فرهنگ مجسمه سازی شیعی و ... نیز نمود خاص خود را داشته است و این آمیختگی بسیار ظریف و غیرقابل تفکیک است.

 

معماریان با اشاره به مغفول ماندن بخش های خاصی از مجسمه سازی در تاریخ هنر ایران گفت: متاسفانه ما در طول تاریخ هنر مجسمه سازی به بخشی از ارزشهای بصری توجه کمتری نشان داده ایم اما معتقدم که می توان در عین حفظ ویژگی های بومی و فرهنگی از دستاوردهای سایر کشورها نیز بهره گرفت، چرا که تنها فرهنگ ملتی زنده است که بتواند دستاوردهای او از جهان را لمس، استفاده و مصرف کند ولی در عین حال حرف خود را نیز با آن ارایه دهد.

 

این مجسمه ساز در پایان خاطرنشان کرد: به آن اندازه که ما در تاریخ خود، در ادبیات و شعر قدرتمند سابقه داریم، نتوانسته ایم که در مجسمه سازی رشد کنیم، اما این ویژگی تنها منحصر به ایران نیست هر کشوری عموماً در یک شاخه هنری قدرتمندتراست. به عنوان مثال در اتریش هنر غالب موسیقی است و یا در ایتالیا مجسمه سازی بسیار رایج است و این را نمی توان نقطه ضعفی مطرح کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 2681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha