به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، هجدهمین سالروز تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در استان اصفهان رنگ و بوی دیگری داشت؛ جایی که در اصفهان و 22 شهرستان آن، اعضای کانونهای مساجد گرد یکدیگر جمع شدند تا سالروز تاسیس مکانهای امنی برای جوانان را گرامی بدارند؛ مکانهایی که به محلی برای برنامهریزی فرهنگی، دینی و هنری برای جوانان تبدیل شده و در حال حاضر یکی از اساسیترین مراکز فعالیتهای فرهنگی به شمار میرود.
همزمان با دهه نکوداشت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، از 500 نفر از مدیران مسجد محور، ائمه جماعات، مدیران مسئول و مدیران مراکز شکوفه های بهشت، کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان تقدیر شد.
طرح تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد از سال 1371 و پس از اظهارات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد لزوم توجه به ناتوی فرهنگی دشمنان و جنگ نرم، در شورای انقلاب فرهنگی مطرح شد و به تصویب رسید تا از آن سال با افتتاح این کانونها، توطئهها و برنامههای دشمنان در مورد جوانان ایران به حداقل برسد؛ از آن سال و با همت دولتهای مختلف، تاسیس و تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد رنگ و بوی تازهای به خود گرفت و تا آغاز دولت نهم این کانونها به صورت پراکنده به فعالیت مشغول بودند.
با روی کار آمدن دولت نهم و رویکرد مسجد محوری این دولت، کانونهای مساجد مورد توجه بیشتر دولت قرار گرفت و نقش آنها در فعالیتهای فرهنگی مورد توجه بیشتر مسئولان قرار گرفت و باعث افزایش قابل توجه تعداد کانونهای مساجد و رشد نزدیک به 4 برابری تعداد این کانونها شد.
در سالهای گذشته و طی دوران حضور دولتهای نهم و دهم، تعداد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به میزان قابل توجهی افزایش یافته به طوری که تا پیش از دولتهای نهم و دهم تنها 2 هزار و 200 کانون در کشور وجود داشت و در سالهای دولتهای نهم و دهم این تعداد به 10 هزار کانون رسیده و میتوان گفت تعداد کانونهای مساجد در 5 سال اخیر 4 برابر رشد داشته است.
* کانونهای فرهنگی هنری مساجد اصفهان سرآمد کشور
در حال حاضر بیش از 10 درصد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در استان اصفهان وجود دارند و این استان با داشتن یک هزار و صد و هفت کانون فرهنگی هنری در سال 89، بیشترین تعداد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور را ازآن خود کرده است.
این استان همچنین از سال گذشته و با برگزاری 23 همایش گرامیداشت سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد در شهرستانهای استان اصفهان گام بزرگی برای آشنا ساختن اقشار مختلف جامعه با فعالیتهای این کانونها برداشته و در این زمینه نیز پیشگام بوده اشت.
حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، رئیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، فعالیت در این کانونها را انجام وظیفه شرعی برای مدیران مسئول کانون ها دانست و افزود: فعالیت در مساجد و کانونهای مساجد هیچ امتیاز مادی برای مسئولان کانون ندارد، اما تنها احساس به انجام وظیفه و بصیرت آنها باعث می شود تا در خط مقدم جنگ نرم فعالیت کنند.
وی وظیفه اصلی کانون های فرهنگی هنری مساجد را مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم برشمرد و گفت: امروز مهم ترین پایگاه مقابله با دشمن مساجد هستند؛ کانون های فرهنگی هنری مساجد بایستی اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و بصیرت را در مساجد مدیریت کنند.
وی فعالیت 30 کانون تخصصی در رشته هایی چون کتابخانه، آموزش، تبلیغات و انتشارات، شعر و ادبیات،سمعی و بصری، مهدویت، قرآن و نماز، 120 هسته پژوهشی و بیش از 2700 مسجد مجری طرح تلاوت نور را از دیگر اقدامات دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان برشمرد.
مشاور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان برنامه ریزی برای مخاطبان مختلف مساجد را از اولویت های برنامه ای دبیرخانه عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا برای نونهالان 4 تا 6 ساله 52 مرکز شکوفه های بهشت با محوریت آموزش های قرآنی تشکیل شده است.
* مساجد کانون ارتقای بصیرت و عقلانیت هستند
آیت الله حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان در بخشی از پیام خود به همایش کانون های فرهگی و هنری مساجد اصفهان اظهار داشت: جوانان پاک نهاد این مرز و بوم در کنار روحانیون آگاه و معلمان دلسوز و نخبگان فرهیخته این کشور، باید از مساجد به عنوان کانون معنویت و اندیشه و ارتقای بصیرت و عقلانیت، نهایت بهرهبرداری را کرده و اگر به آینده این کشور امید بستهاند ـ که حتماً چنین است ـ خود را برای حرکتی شتابنده در راه رشد علم و دانایی و ارتقای آگاهیهای دینی و تزکیه و تهذیب روحانی، همیشه و هر زمان، آماده نگاه دارند.
وی ادامه داد: بیگمان اگر همه متصدیان کانونهای فرهنگی هنری مساجد، از روحانیان عزیز و ائمه جماعات محترم گرفته تا جوانان تکاملطلب و فطرتگرا، این جهات با اهمیت را وجهه همت خود سازند، هم، اقبال سایرین به مساجد و کانونهای فرهنگی هنری آن، گسترش و توسعه خواهد یافت و هم، نتایج و برآیند واقعی این کانونها، به شکلی عظیم و چشمگیر در خدمت استمرار و ماندگاری انقلاب شکوهمند اسلامی قرار خواهد گرفت، انقلابی که خونهای مطهر صدها هزار شهید ایثارگر بر پای نهال آن ریخته شده است و ما امروز در سایهسار آن درخت ریشهدار و نعمتبار، قرار گرفتهایم.
* ارتقای سطح کیفی فعالیتهای کانونهای مساجد در دستور کار قرار میگیرد
با توجه به رشد گسترده تعداد کانونهای مساجد استان در سالهای گذشته و گذشتن تعداد این کانونها از مرز هزار کانون، در حال حاضر توجه به فعالیتهای مختلف برای کیفیسازی اقدامات این کانونها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و نیاز به این فعالیتها به شدت احساس میشود.
با توجه به اینکه اصفهان در سالهای گذشته ارتقای کمی کانونهای مساجد را بیش از فعالیتهای کیفی آن مورد توجه قرار داده و ایجاد ساختارهای فرهنگی را بر فعالیتهای کیفی مقدم میدانستند، با ایجاد این ساختارها، فعالیتهای کیفی کانونهای مساجد از سال آینده دچار انقلاب گستردهای خواهد شد.
علیرضا حسینی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در این زمینه اظهار داشت: با توجه به پیشرفت کمی تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان اصفهان با تلاش مستمر دست اندر کاران این دبیرخانه از 114 کانون به یک هزار و 107 کانون، نیاز به رشد کیفی نیز بسیار احساس می شود.
وی با اشاره به لزوم دقیق تر کردن برنامه ریزی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان تاکید کرد: بهترین فرمول برای تربیت اسلامی نسل نوجوان بهره مندی از کانون های فرهنگی و هنری مساجد است و باید برای نتیجه گیری بهتر، برش جغرافیایی هر کانون کاملا مشخص شود. باید به طور کامل مشخص شود که هر کانون تا چه منطقه جغرافیایی برش و پوشش دارد و چه تعداد از افراد محله را می تواند تحت پوشش قرار دهد؛: با وجود 4 هزار مسجد در استان اصفهان، باید برنامه ریزی صحیح و جامعی برای کانون های فرهنگی و هنری مساجد داشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه نوجوان عجین شده با مسجد ظاهری نورانی دارد، خاطر نشان کرد: باید با تمام قوا و با برنامه های دقیق، اصولی و اسلامی در درون نوجوانان نفوذ کرد تا حتی یک جوان هم در اثر تهاجم فرهنگی دشمن از راه اصلی منحرف نشود.
* مامنهای جوانان مسجدی تقویت میشوند
با وجود اینکه در سالهای گذشته و پس از افتتاح کانونهای مساجد، فعالیتهای گسترده این کانونها باعث ارتقای سطح فرهنگ دینی جامعه شده، در حال حاضر این کانونها از جایگاه مناسبی در قانون برخوردار نیستند و نیاز به تعیین جایگاه مناسبی برای این مکانها احساس میشود؛ مکانهایی که در صورت تقویت باعث از بین رفتن توطئههای دشمنان در مورد جوانان ایران و عملی شدن خواستههای مقام معظم رهبری در مورد ناتوی فرهنگی میشود.
سید مجتبی مکبری، مشاور حقوقی مجلس و ستاد عالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اهمیت تصویب این اساسنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به خبرنگار شبستان اصفهان گفت: اساسنامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به زودی از طریق ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای مساجد کشور برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیم میشود.
وی در مورد ویژگیهای این اساسنامه تصریح کرد: در این اساسنامه شرح وظایف کانونها، ارکان و منابع مالی آن، تعریف شخصیتهای حقوقی مستقل و غیر دولتی بودن کانونهای مساجد زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار گرفته که در صورت تصویب اقدامات بزرگی در کانونها انجام می شود.
مشاور حقوقی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بر لزوم تصویب این اساسنامه اشاره کرد و بیان داشت: به موجب این اساسنامه ارتباط کانونهای مساجد با بدنه نظام اجرایی و اداری دولت دارای تعریف قانونی مشخصی شده و جایگاه قانونی کانونها مشخص می شود؛ ضمن اینکه با تصویب این اساسنامه ساختار اداری و تشکیلاتی کانونهای مساجد چارچوب قانونی خود را پیدا کرده و هویت قانونی خود را نمایانتر از قبل میکند.
* جوانان مسجد منتظرند
توجه بیشتر به جوانان مسجد و حمایتهای مناسب از آنها میتواند باعث افزایش جذب جوانان به فعالیتهای فرهنگی و دینی در مسجد شده و زمینه بروز انحرافات در آنان را کاهش دهد؛ مردم شهرها و روستاهای کشور که در سالهای گذشته با توجه گستردهای از فعالیت کانونهای مساجد استقبال کردهاند، این روزها منتظر خبر خوشی از این کانونها و تعیین چارچوب مناسبی برای فعالیت آنها هستند؛ اقدامی که شاید میلیونها جوان را از به دام انحراف افتادن نجات میدهد.
پایان پیام/
نظر شما