به گزارش خبرگزاری شبستان، "محمد باقر خرمشاد"، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در راس هیاتی به منظور افتتاح هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پکن پایتخت چین حضوریافت و ملاقات های رسمی نیز با شخصیت های چینی داشت، در فرودگاه شانگهای مورد استقبال "سبحانی" سرکنسول کشورمان در شانگهای و نماینده دولت شانگهای قرار گرفت.
وی ابتدا با خانم "ون تیه خویی"، معاون دولت شانگهای دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار،خانم " خویی" ضمن خیرمقدم به هیات رسمی ایران ،برگزاری هفته فرهنگی کشورمان در پکن را به ایشان تبریک گفت.
وی ابتدا به تاریخچه روابط دو کشور پرداخت و تفاهم نامه های امضا شده بین دو ایران و چین را دلیل مثبتی بر روابط رو به گسترش دو کشور دانست.
خانم " خویی" گفت: شانگهای در حال حاضر یک شهر بزرگ فرهنگی است و تلاش کرده ایم با برگزاری جشنواره های بین المللی و برنامه های متنوع فرهنگی حضور فرهنگی دیگر کشورهای خارجی را در شانگهای گسترش دهیم و امسال شاهد حضور خوبی از ایران در جشنواره بین المللی تلویزیون و فیلم شانگهای هستیم .
وی تاکید کرد: بسیار خوشحالیم که مردم شانگهای علاقه زیادی به دیدن فیلم های ایرانی دارند و ما هم آمادگی داریم روند گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور چین و ایران را تقویت نمائیم.
سپس خرمشاد ضمن تشکر از فرصت ایجاد شده ، شاخص ترین سند محکم روابط دو کشور را جاده ابریشم برشمرد و گفت: روابط فرهنگی دو کشور با تمدن و فرهنگ کهن، ایران و چین به مانند پارچه ابریشم لطیف، ظریف، گران و با ارزش است و باید با تلاش های دو جانبه استمرار داشته باشد و قبل از سفر به چین در باره فرهنگ و تمدن چین بسیار شنیده و خوانده بودم ولی در این سفر به عمق آن بیشتر پی بردم.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقه دارد که در راستای روابط اقتصادی، روابط فرهنگی خود را نیز گسترش دهد و تلاش ایران پس از انقلاب اسلامی، گسترش روابط با کشورهای دارای تمدن و فرهنگ کهن بوده است.
خرمشاد همچنین با اشاره به اینکه رشد خوب اقتصادی ضرورت و حق هر کشوری است، گفت: این رشد اقتصادی باید در راستای سنتهای فرهنگی هر کشور باشد و اگر غیر از این باشد یقیناً آن کشور آسیب خواهد دید و به همین دلیل باید تمدن های کهن از تجارب یکدیگر در این عرصه بهره مند شوند.
در پایان این دیدار، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمادگی جمهوری اسلامی را در همکاریهای فرهنگی دو جانبه اعلام کرد .
خرمشاد ضمن حضور در اتاق ایرانشناسی از محل لابراتوار زبان فارسی بازدید کرد و گزارشی از فعالیت های اتاق ایرانشناسی توسط رئیس بخش زبان فارسی دانشگاه ارائه گردید.
وی ضمن تشکر و سپاس از فعالیت های انجام شده، مطالبی را در اهمیت زبان فارسی و جایگاه اتاق های ایرانشناسی بیان کرد.
همچنین خرمشاد با رئیس دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای دیدار و گفتگو کرد.
دراین دیدار، رئیس دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای توضیحاتی را در ارتباط با روند راه اندازی بخش زبان فارسی ارائه و از پشتیبانی و تلاش های وابستگی فرهنگی سرکنسولگری ایران در تاسیس اتاق ایرانشناسی و لابراتوار زبان فارسی تشکر کرد و آن را در جذب و توجه بیشتر دانشجوبان به بخش زبان فارسی موثر دانست.
خرمشاد هم ضمن تشکر از همکاریهای صمیمانه ریاست دانشگاه بویژه در ارتباط با راه اندازی اتاق ایرانشناسی، گفت: روابط دو کشور فراتر از یک رابطه دو جانبه است و تاریخ دو کشور می تواند برای نسل جوان مفید و امیدبخش باشد .
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: ما معتقد هستیم فرهنگ و آموزش پایه های مستحکم هر نوع فعالیتی است و یکی از این پایه های ارتباطی زبانی است و ما آمادگی داریم جهت گسترش زبان و ادبیات فارسی و در ترجمه متون تاریخی و فرهنگی دو کشور همکاری نمائیم.
برنامه بعدی هیات ایرانی بازدید از مسجد سونگ جیانگ با قدمت بیش از 600 سال بود که معماری این مسجد تلفیقی از معماری اسلامی و چینی است. همچنین بازدید از فضای اکسپوی 2010 شانگهای و غرفه چین که در حال حاضر موزه ملی هنر است بود. این موزه در حال حاضر با بیش از 28 گالری هنری جهت برگزاری نمایشگاه های تخصصی و دوسالانه بین المللی مورد بهره برداری قرار می گیرد و اهداف دولت شانگهای در اهدای این محل به موزه ملی هنر شانگهای به صورت رسمی در سال 2012 ، گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری و رقیبی جدی برای نمایشگاه های هنری و فرهنگی پاریس و نیویورک بوده است. در این بازدید هیات رسمی جمهوری اسلامی ایران با بخش های مختلف موزه ملی شانگهای و نوع فعالیت های آن آشنا شدند .
پایان پیام/
نظر شما