به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد انتظام، محقق و مولف در حوزه فقه و اصول فلسفه اسلامی صبح امروز(6تیر) در همایش نکوداشت مرحوم آیت الله العظمی زنجانی در مرکز همایشهای صدا و سیمای خراسانرضوی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از خصایص بارز آیت الله زنجانی اخلاقمداری، مردمداری و صمیمیت وی بود که مورد توجه اصحاب فرهنگ قرار گرفته است.
وی افزود: آیتالله زنجانی به حق عالمی قرآندوست بود و به معارف قرآنی اشراف کامل داشت، وی یکی از مفسران برجسته قرآن محسوب میشد که انتقال و تبیین سلوک علمی، اخلاقی و اجتماعی این شخصیتهایی ضروری است.
حجت الاسلام انتظام تصریح کرد: نگاه آیت الله زنجانی یک معنای واقعی در تاملات عقلانی است و ایشان همه حقایق دینی از دریچه فلسفی مورد بررسی قرار بگیرد را نگاهی افراطی می دانستند و معتقد بودند افراط در این زمینه اشتباه است.
محقق و مولف در حوزه فقه و اصول فلسفه اسلامی با بیان اینکه مطابق دیدگاه آیت لله زنجانی عقلانیت مترادف با فلسفی بودن نیست، افزود: مرحوم زنجانی در تاملات خود به تقسیم بندی قلمروها توجه ویژه داشت و در تمامی حوزه های علمی و فلسفی با منطق خاص خود عمل می کرد.
بنا به گزارش شبستان در ادامه حجت الاسلام حسن رمضانی از شاگردان مبرز و ارزشمند فقیه حکیم آیت الله زنجانی (ره) با بیان اینکه آیتالله زنجانی (ره) مصداق بارز یک عالم عامل، مجاهد، حکیم و متاله متعبد وشخصیت روشنفکر ومردم دارو الگوی تمام عیار و پویاراه علوم ومعارف اهل بیت (ع) بود، تصریح کرد: آیتالله زنجانی (ره) پس ازسالها تحصیل و تدریس در حوزه علمیه قم به نجف اشرف مهاجرت کرددر حالیکه خود از مجتهدان مطرح حوزه علمیه بود ماهها در مجلس درس آیات عظام سیدعبد الهادی شیرازی ره و سیدابوالقاسم خویی ره و سیدمحسن حکیم ره زانو شاگردی زد وخوشه چین خرمن علمی ایشان شد.
وی با تاکید بر اینکه جنبه ولایت در ایشان بسیار قوی بود و انس ویژه ای با دعاهای ماثور از اهل بیت (ع) و به خصوص صحیفه سجادیه داشت، گفت: ایشان بیشتر دعاهای ماثور را از حفظ بود و همیشه در سخنان خود به جنبه های معرفتی این دعاها اشاره می کرد و معتقد بود که بسیاری از ادعیه ماثور از اهل بیت (ع) مهجور واقع شده و کمتر به دقایق و ظرایف و محتوای عمیق آنها توجه شده است.
در ادامه همچنین حجت الاسلام رضایی تهرانی استاد حوزه علمیه خراسان اظهار داشت: آیت الله زنجانی مصداق بارز یک عامل، مجاهد، حکیم و متاله متعبد و شخصیت روشنفکر و مردم دار و الگوی تمام عیار ره پویان راه علوم و معارف اهل بیت (ع) بود.
این استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه نگاه این عالم ربانی یک مبنای واقعی در تاملات عقلانی است، گفت: اینکه تصور شود همه چیز با نگاه فلسفه مشاهده شود، اشتباه است و افرادی که در این زمینه افراط کردهاند خارج از تاملات عقلانی رفتار میکنند.
وی با اشاره به اینکه این عالم یک مجتهد و مبارز بود، افزود: نکته مهمی که وجود دارد این است که آیت الله زنجانی به فلسفه نگاه معتدلی داشت، به این معنا که دو نگاه افراطی و تفریطی را در فلسفه رد میکردند.
حجت الاسلام رضایی تهرانی نگاه آیت الله زنجانی را نگاهی معتدل دانست و افزود: ایشان نگاهی معتدل در فلسفه داشت و از نگاه افراطی و تفریطی به حوزه های گوناگون پرهیز می کرد.
در ادامه نیز عباس صالحی، پژوهشگر نویسنده و عضو هیات علمی و مدرس علوم سیاسی دانشگاه باقر العلوم با اشاره به خصویات آیت الله زنجانی گفت: یکی از خصوصیات علمی مرحوم آیت الله زنجانی تاملات در باب لغت کلام الهی و بهره گیری از ادبیات عرفانی و شعری است.
وی افزود: گفتار آیت الله زنجانی به واقع بر علم و افکار افراد میافزود و دیدار وی انسان را یاد خدا میانداخت و این را شما میتوانید در آثاری که از ایشان منتشر شده نیز ببینید.
این پژوهشگر نویسنده و عضو هیات علمی و مدرس علوم سیاسی دانشگاه باقر العلوم گفت: بهترین راه پاسداشت الگوها و اسوهها حفظ اصالتهایی است که منجر به باز تولید چنین بزرگانی میشود و در واقع ما برای پاسداشت جایگاه آنان نیاز به بازشناسی و بازتولید چنین شخصیتهایی داریم.
پایان پیام/
نظر شما