به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمدحسین فلاح زاده امروز( 6 تیر) در همایش توجیحی تخصصی مبلغان که در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزارشد، با اشاره به این که اهمیّت بیان احکام بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: اولین توقع مردم به عنوان مبلغ دین بیان احکام و پاسخ به سوالات شرعی است.
وی با بیان این که تبیین درست احکام دین نیازمند رعایت اصول خاصی است تصریح کرد: توفیق در تبلیغ و بیان احکام مبتنی بر این است که چه مطلبی را بگوییم و چگونه آن را بیان کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده خاطرنشان کرد: از احکام باید مسائل را انتخاب شده بیان کنیم، عالمانه حرف بزنیم و از گفتن آنچه نمی دانیم پرهیز کنیم.
وی با اشاره به این که عالمانه حرف زدن نیازمند مطالعه و انس با مسائل فقهی است گفت: باید دقت داشته باشیم هر چه می دانیم را نگوییم، یادگیری احکامی که معمولا انسان به آن احتیاج دارد برای همه واجب است و یاد دادن آن نیز برای مبلغان واجب می باشد.
حجت الاسلام فلاح زاده تاکید کرد: مبلغان نباید کلی گویی کنند و باید بر اساس نیاز مخاطب، قدرت فهم مخاطب و زمان بیان مطالب احکام را بیان کنند.
وی با اشاره به لزوم توجه به وقت و نظم از سوی مبلغان، تصریح کرد: توجه به سن افراد، جنس مخاطب و موقعیت شغلی و اجتماعی تاثیر بسزایی در امر تبلیغ دارد و احکام باید بر اساس فهم مخاطب بیان شود.
حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده با بیان این که تبلیغ باید بر اساس زمان و مکان و موضوع جلسه باشد افزود: به عنوان مثال احکام چت کردن و تلفن همراه یکی از احکام جاری و روز است که بسیاری از مردم با آن سرو کار دارند.
وی عنوان کرد: ساده گویی مهمترین اصل تبلیغ است، در قرآن کریم نیز به این موضوع که با زبان قوم خود با آن ها سخن بگویید و با مردم جامعه مانند خودشان حرف بزنید تاکید شده است.
فلاح زاده اظهار داشت: باید در تبلیغ از به کار بردن زبان علی و اصطلاحات سخت خودداری کرد، مبلغ باید احکام یاد بدهد نه این که عربی حرف بزند، لذا باید از لغات غیر مانوس و غیر ضروری پرهیز کند.
پایان پیام/
نظر شما