به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور امروز (6 تیر) در همایش "پیشگیری و نجات (نقش مبلغان دینی در پیشگیری و ترک اعتیاد)" ضمن گرامیداشت این حرکت تصریح کرد: باید زمینه را برای حضور روحانیت در این عرصه فراهم کنیم.
رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: بنده که بیش از 50 سال سابقه طلبگی دارم و 40 سال است که آخوند مبلغم، اگر بگویند که برای چنین افرادی صحبت کنم، نمی دانم که از کجا شروع کنم چه رسد به طلبه هایی که هنوز اول راه هستند، برگزاری دوره های آموزشی در این خصوص بسیار ضروری است.
وی افزود: مشارکت در این موضوع بلدی می خواهد و اگر بلد نباشیم و وارد چنین کاری شویم، امکان دارد که نتوانیم در حد انتظارات عمل کنیم و باید دوره آموزشی کوتاه مدتی برای طلاب علاقمند به فعالیت در این عرصه برگزار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در خصوص موضوع شناسی نسبت به مسائل مختلف در جامعه امروز خاطرنشان کرد: موضوع شناسی که امروز در حوزه قم راه افتاده، حرکت بجا و مفیدی است.
طلبه برای حضور و هدایت افراد معتاد باید صبور باشد
حجت الاسلام قرائتی در ادامه با تاکید بر آثار مثبت همکاری طلاب در عرصه پیشگیری و درمان مبتلایان به مواد مخدر اضافه کرد: البته یکی از شرایط مهم برای طلبه علاقمند به فعالیت در این عرصه حوصله و صبر فراوان است چرا که یک معتاد ویژگی هایی دارد که باید با سعه صدر با آن مواجه شد.
وی تصریح کرد: البته داشتن صبر یک اولین شرط آخوندی است و اولین چیزی که حضرت موسی از خداوند طلب می کند نیز سعه صدر است.
رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: طلبه ای که وارد این عرصه می شود باید بداند که امکان جسارت به آنها نیز وجود دارد چرا که فعالیت آنها در بعد اول تبلیغی است و در بعد دوم انقاذ غریق است چرا که یک خانواده را نجات می دهد.
وی افزود: در این زمان که حتی بچه های خوب هم در معرض خطرند چه رسد به بچه هایی که در محیط هایی با پدر و مادر معاد بزرگ می شوند، باید به مسائل پیرامون این خانواده ها توجه کرد.
حجت الاسلام قرائتی با تاکید بر لزوم توجه فعالان رسانه ای به این مسئله و تهیه برنامه هایی از این افراد تصریح کرد: باید با این افراد در خصوص علت های گرایش به این مسئله صحبت کرده و از سناریوهایی که به دست می آید، برنامه هایی ساخته شود.
باید موقعیت شناس باشیم// نمی توان معتاد را با موعظه مستقیم متحول کرد
وی گفت: باید موقعیت شناس باشیم چرا که زمان هایی وجود دارد که تنها سخنرانی جواب نمی دهد، گاهی باید هزینه کرد تا راه برای تبلیغ باز شود.
رییس ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: سخنرانی و موعظه برای یک جمع از معتادان بسیار متفاوت از سخنرانی در بین مردم عادی است، نمی توان مستقیما به این افرد گفت که متحول شوید، گاهی اوقات باید با آنها همدردی کرد و حتی به بیان مشکلات خود پرداخت تا آنها بدانند که همه به نوعی با مشکلات خاصی درگیر هستند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم استفاده از برخی ظرفیت ها در شکل دادن به باورهای معتادان گفت: در این راه حتی گاهی می توان از افراد مورد علاقه آنها همچون ورزشکاران، هنرمندان و یا اندیشمندان استفاده کرد.
پایان پیام/
نظر شما