ایجاد مرکز رسانه تشکیلات قوه قضائیه در آینده نزدیک

خبرگزاری شبستان: معاون راهبردی قوه قضائیه از ایجاد مرکز رسانه در تشکیلات قوه قضائیه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: یکی از خلأهای کنونی این است که قوه قضائیه زبان گویایی برای اطلاع رسانی فعالیت های خودش ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، معاون راهبردی قوه قضائیه در همایش تشکیلات قضائی و نهادهای مرتبط در سخنانی با اشاره به ایام ولادت امام زمان(عج)با استناد به حدیث پیامبر اکرم(ص)مبنی بر اینکه "برترین اعمال امت من، انتظار فرج است" نکاتی در مورد زمینه سازی برای ظهور بیان کرد.


دکتر محمدباقر ذوالقدر گفت: در این حدیث، انتظار فرج یک عمل و نیز بهترین عمل قلمداد شده و از آنجا که عمل هم بعد فردی و هم اجتماعی را در بر می گیرد در این حدیث بیشتر بعد اجتماعی برجسته شده است.


وی با بیان اینکه انتظار فرج تنها یک آرزو و احساس درونی نیست بلکه باید در آن عمل دیده شود، ادامه داد: انتظار ما باید منبعث از عمل باشد و چنانچه این معنا را که انتظار فرج بعد جمعی و یک کنش جمعی است؛ بپذیریم یکی از مصادیق بارز انتظار فرج "تلاش های جمعی برای تحقق جامعه زمینه ساز ظهور" است.
 

ذوالقدر، تلاش در این زمینه را تلاشی ناظر به تحقق جامعه زمینه ساز ظهور دانست و گفت: جامعه زمینه ساز ظهور جزء با دولت زمینه ساز ظهور بوجود نمی آید زیرا احکام الهی بدون در اختیار گرفتن حکومت قابل پیاده شدن نیست.


وی با تصریح به اینکه امام(ره)برای ایجاد جامعه منتظر، دولت زمینه ساز ظهور را ایجاد کرد، گفت: تصرف ولی فقیه در امور به نیابت از امام زمان(عج)است و ایشان به عنوان فقیه عادل جامع الشرایط به نیابت از آن حضرت، تصرف در امور می کند.


معاون راهبردی قوه قضائیه با اشاره به ویژگی های جامعه مهدوی و حکومت امام عصر(عج)که سالیان متمادی برقرار خواهد بود؛ زمینه سازی برای تحقق آن جامعه را به استناد روایات بر دوش جامعه ایران دانست و افزود: جامعه ما باید الگوی اداره جوامع بشری که متکی به ارزش ها و مکتب اهل بیت باشد را ارائه دهد.


وی ادامه داد: برای این امر باید همه مسئولان ما در بخش خود، آن نظام الگو را ایجاد کنند و بر همین اساس راه تحقق رسیدن به نظام الگو در بخش قضاء هم ارتقا قوه قضائیه است.


ذوالقدر "برنامه محوری" در قوه قضائیه را نخستین کار برای کارآمدی این قوه ذکر کرد و با بیان اینکه قوه قضائیه با تنوع مسئولیت و پیچیدگی مأموریتش نمی تواند بدون برنامه منسجم اداره شود؛ ادامه داد: طبق یک برنامه 5 ساله، 19 راهبرد کلان با 80 هدف و بیش از 530 برنامه اجرایی تعریف شده است.


وی پس از اشاره به بخش های مختلف قوه قضائیه و فعالیت های مهم آنها، گفت: معاونت فرهنگی قوه قضائیه برای پاسخ به یک نیاز جدی، عاجل و اجتناب ناپذیر است زیرا این قوه در خط مقدم مواجهه با ظلم، فساد و کجروری است لذا باید خودش واکسینه شود و از تعرض این آسیب ها مصون بماند.


این مسئول از ایجاد مرکز رسانه در تشکیلات قوه قضائیه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: یکی از خلأهای کنونی این است که قوه قضائیه زبان گویایی برای اطلاع رسانی فعالیت های خودش ندارد زیرا جامعه از حجم عظیم کار دستگاه قضاء مطلع نیست.


وی گفت: به عنوان مثال سال گذشته 13 میلیون و 700 هزار مورد فقط در بخش قضائی رسیدگی شده است و قریب به 36 میلایون خدمت ثبتی انجام شده و 2 میلیون و 400 هزار خدمت پزشکی قانونی انجام شده که جامعه از آن مطلع نیست.


ذوالقدر، گسترش استفاده از فن آوری های نوین، ارتقاء بهره وری در قوه قضائیه با هدف کاهش پرونده های ورودی، ایجاد مرکز پژوهش های قوه قضائیه را از دیگر برنامه های این نهاد دانست و گفت: جذب قضات نیز با هدف کم کردن حجم مسئولیت آنان که در اتقان آراء و احکام نیز می تواند مؤثر باشد از دیگر برنامه های دستگاه قضا است.


وی در این رابطه از جذب یک هزار قاضی تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: بر اساس برنامه پنجم جذب سالانه 800 قاضی در دستور کار است.

 


پایان پیام/

کد خبر 267773

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha