صدور فتواهایی که مردم را به جان هم می اندازد، جرم است

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به تاثیر برخی فتواهای غیرعقلانی و ایجاد تنش در منطقه گفت: مفتی های صادر کننده چنین فتواهایی مجرم بوده و باید در مجامع بین المللی تحت تعقیب قرار بگیرند.

حجت السلام عباس علی براتی، حقوقدان و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در خصوص اتفاق اخیر در مصر و تعرض خصمانه به شیخ شحاته با اشاره به علت های وقوع چنین اتفاق های ظالمانه ای به خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم گفت: این مسائل پیامدهای تلاش های زورگویان امروز دنیا برای تغییر جهت انقلاب های واقع شده در منطقه است که رسانه های غربی تلاش می کنند تا از آن تحت عنوان انقلاب های عربی نام ببرند.


دستانی از داخل و خارج منطقه حرکت منطقه به سوی بیداری اسلامی را منحرف می کند
وی ادامه داد: کسانی که پشت صحنه این اتفاقات حضور دارند، نیات خوبی برای این منطقه از جهان (خاورمیانه و غرب آسیا) نداشته و قصد ندارند که راه پیشرفت، آزادی و احترام به انسان ها را برای این مناطق باز بگذارند.


این مدرس رشته حقوق تصریح کرد: البته برخی از افراد در داخل منطقه هم هستند که ظرفیت پذیرش این اتفاق (انقلاب ها و بیداری اسلامی در منطقه) را ندارند و این حوادث را به سمت نامطلوب سوق می دهند.


وی با بیان اینکه این مسائل از جمله آفت ها و آسیب های چنین حرکت های انقلابی است، خاطرنشان کرد: بدخواهان در تلاش هستند تا این انقلاب ها را منحرف کنند، همچنان که در ابتدا تلاش داشتند تا در ایران و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز چنین ترفندها و توطئه هایی را اجرا کنند.


جریان سینما رکس نمونه ای از تلاش های دشمنان برای ایجاد تفرقه در ایران پس از پیروزی انقلاب
وی گفت: مثلا در جریان آتش زدن سینما رکس آبادان و کشتن افراد بی گناه، قتل عام مردمی که در تظاهرات شرکت می کردند و ایجاد تنش بین اقوام، فرهنگ ها و مذاهب کشور برای از هم جدا کردن ملت ایران، دشمنان تلاش می کردند تا این انقلاب را خدشه دار کرده و در آخر نیز بگویند که بفرمایید این هم از عاقبت انقلاب شما!


حجت الاسلام براتی با اشاره به منافع کشورهای حامی چنین حرکت های تروریستی در کشورهای مسلمان منطقه اضافه کرد: رژیم صهیونیستی و برخی قدرت های امپریالیست غربی برای حرکت های انقلابی در منطقه نقشه های شومی دارند و تلاش دارند با حمایت از گروه های خرابکار و تکفیری به این اهداف خود برسند و این گروه ها از این مسئله غافلند که بخاطر منافع چه کسانی برادران و خواهران خود را می کشند.


نیازمند اقدام قانونی در برابر قاتلان مسلمانان در منطقه هستیم
وی در ادامه با تاکید بر لزوم پیگیری مجازات مرتکبان به چنین اعمال وحشیانه ای از طریق مجاری قانونی افزود: این افراد به خودشان اجازه می دهند بر خلاف قوانین اسلام و قوانین حاکم در کشور خودشان و حتی قوانین بین المللی و حقوق بشر افراد بی گناه را ترور کرده و یا بکشند و باید نسبت به این فجایع که ضد اندیشه اسلامی و آزادی اندیشه جهانی است، اقدامات قانونی صورت گیرد.


این مدرس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: در خصوص کشتن شیخ شحاته در مصر و آن اتفاقات غیرانسانی که اتفاق افتاده برطبق آنچه که بیان می شود، حتی نیروی پلیس این کشور هم با وجود حضور در زمان حادثه حرکت خاصی انجام نداده و این در حالی است که حداقل نیروی انتظامی کشور مذکور باید موضع قاطعی در این خصوص داشته باشد.


وی ادامه داد: دولت کشور مصر هم باید این مسئله را از لحاظ قانونی پیگیری کند چرا که این موضوع در محاکم بین المللی و حقوق بشری قابل پیگیری و مجازات عاملان است.


مفتی ها با فتواهای غیر عقلانی خود فاجعه می آفرینند؛ چنین مفتی هایی باید مجازات شوند
حجت الاسلام براتی در ادامه نقش مفتیانی که بدون فکر فتواهایی می دهند و پیروان خود را چنین به بازی می گیرند را در این خصوص غیرقابل انکار دانسته و خاطرنشان کرد: این مفتی ها هم باید مجازات شوند چرا که در اعلامیه حقوق مدنی نیز تاکید شده چنین افرادی که باعث تحریک نفرت قومی و مذهبی می شوند و در ادامه باعث کشته شدن افراد بی گناه طی عملیات های خصمانه می شوند، مجرم بوده و جرم آنها قابل پیگیری است.


وی در پاسخ به این سوال که چنین جرم هایی را از طریق کدام مجاری قانونی بین المللی می توان، پیگیری کرد، گفت: مراکز مختلفی هست که البته برای به نتیجه رسیدن چنین اقداماتی اگر هماهنگ تر باشیم و در ابعاد حقوقی، سیاسی و رسانه ای کشورهای مسلمان با هم اقدام کنند، بهتر به نتیجه می رسیم.


حجت السلام براتی در خصوص این اتفاق در مصر افزود: این مسئله در تمام جهاتی که ذکر شد در این کشور قابل پیگیری است که البته مثل اینکه رییس جمهور این کشور هم در خصوص پیگیری قانونی و برخورد با مصببین این اتفاق دستوری داده اند ولی نباید این مسئله را سرسری گرفت.


وی با اشاره به لیستی از اسامی سازمان های حقوقی موثر در این خصوص خاطرنشان کرد: این مسائل از لحاظ حقوقی در سازمان آیسیسکو، کنفرانس کشورهای اسلامی، شورای حقوق بشر سازمان ملل قابل پیگیری است و افرادی که محرک و عامل چنین اتفاقاتی هستند باید توسط پلیس بین الملل تحت تعقیب باشند.


عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در ادامه گفت: حتی آنهایی که فتوا می دهند و افراد را تحریک کرده و به جان یکدیگر می اندازند نیز باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند تا شاهد تکرار چنین اعمال وحشیانه و تروریستی نباشیم و برای رسیدن به نتیجه در این خصوص باید کشورهای مسلمان به صورت هماهنگ عمل کرده و این گروه ها را تحت فشار قرار دهند.


پایان پیام/
 

کد خبر 267638

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha