هر تمدنی که کتاب نداشته به آینده نرسیده است

کریم مجتهدی به عنوان برگزیده فلسفه پانزدهمین دوره جایزه کتاب فصل ویژه پاییز با تاکید بر مطالعه همه فرهنگ ها و آشنایی با افکار فلاسفه جهان گفت:هر تمدنی که کتاب نداشته به آینده نرسیده است.

به گزارش خبرگزار شبستان، پانزدهمین دوره جایزه کتاب فصل ویژه پاییز 89 ،عصر امروز، 21 اسفند در سالن همایش سرای اهل قلم برگزار شد.در ابتدای این همایش شجاعی ساعین، مدیرعامل خانه کتاب گفت: یک بار به بهانه کتاب فصل این افتخار نصیب ما شد که ضمن میزبانی از فرهیختگان بتوانیم آثار این بزرگان را در سراسر کشور معرفی کنیم.

 

وی افزود: سطح کیفی و کمی آثار این دوره نسبت به دوره های پیشین از رشد چشمگیرتری برخوردار بود که باعث افتخار همه دست اندرکاران این جایزه است.

 

ساعین در ادامه تصریح کرد: جا دارد از تلاشهای هیئت علمی و هیئت داوران این جایزه قدردانی کنم زیرا همه کسانی که در این عرصه حضور داشتند شاهد تلاشهای این عزیزان بودند.

 

بر اساس این گزارش، در ادامه این همایش، محمد علی سلطانی، برگزیده حوزه علوم قرآنی این دوره گفت: کتاب من که برگزیده این دوره شده ترجمه ای در علوم قرآنی است که در بخش نخست این کتاب یک سری بحث های قرانی مطرح شده است که اصل آن در گفتار و آثار مطلوب امام خمینی (ره) و استفاده از قرآن در این دو مبحث است.

 

سلطانی در ادامه تصریح کرد: بحث تفسیر به رای که یکی از بحثهای مهم در علوم قرآنی است، در این کتاب مورد توجه ویژه قرار گرفته است  تا هر برداشت شخصی و سوءاستفاده گرایانه را از اصل تفسیر به رای جدا کند.

 

وی در ادامه گفت: عرفا برای استدلال گفته های خود از قرآن استناد می کنند. فیلسوفان اسلامی، متکلمین و فقها نیز همین کار را می کنند. در این کتاب سعی می شود که یک آشتی بین جریان های مختلف معرفتی پدید آید که بر همین اساس به نظریه امام خمینی(ره( توجه ویژه ای شده است.

 

مجید عمیق، برگزیده ویژه کودک و نوجوان در این همایش گفت: خیلی از چیزهایی که ما در زندگی انجام می دهیم الهام گرفته از طبیعت است، به همین خاطر تحقیقی صورت گرفت که موجب نشر این کتاب شد. این کتاب در مدت 6 ماه و با تهیه حدود 1200 عکس مرتبط با موضوع پدافند غیرعامل نوشته شده است.

 

عمیق تصریح کرد: کتاب من فقط مخصوص کودکان و نوجوانان نیست این یک کتاب فراسنی و در آن تلاش می شود تا همه رفتارهای ما که  از طبیعت نشات گرفته است، مطرح شود و تمامی شیوه های استفاده و برخورد با طبیعت تا در آن آموزش داده شود.

 

بر اساس این گزارش،دکتر کریم مجتهدی، برگزیده بخش فلسفه این دوره گفت: من 50 سال تدریس کرده ام و هیچ وقت سخنران نشده ام اما چند نکته از ضروری می دانم. من فلسفه غرب را در غرب تحصیل کرده ام اما این به معنای ترجیح دادن فلسفه غرب بر فلسفه ایرانی و اسلامی نیست و برعکس نباید هیچگاه مرعوب فرهنگ دیگران شد.

 

وی تصریح کرد: ما باید با نظریات علمی به صورت دقیق آشنا شویم و افکار فلاسفه دیگر و فرهنگ ها را چه آنهایی که مورد تایید هستند و چه آنهاییی که را قبول نداریم، مطالعه کنیم تا بتوانیم صاحب یک شخصیت علمی و دانشی شویم و این یکی از شیوه های برتر شدن است و ما را از سطحی بودن دور می کند.

 

مجتهدی اظهار داشت: کسی که کتاب ندارد، آینده ندارد. حیوانات آینده ندارند، چون کتاب ندارند و هر تمدنی که کتاب نداشته به آینده نرسیده است. فلسفه برای فهم بسیار مفید و مهم است.

 

وی در پایان گفت: به نظر من وزارت ارشاد باید به ناشران تذکر بدهد اما این کافی نیست باید جلوی استفاده از واژه های خارجی در زبان فارسی را بگیریم .به نظر من استفاده از واژه خارجی در زبان یک ننگ و خفت است و این را با نهایت صداقت عرض می کنم و معتقدم آنقدر باید از این موضوع صحبت کرد تا تبدیل به یک جهاد عمومی در سطح جامعه شود.

 

دکتر حمیدزاده، دبیر علمی جایزه کتاب فصل در پایان این همایش با بیان این مطلب گفت: ما در پانزدهمین دوره از این جایزه بیش از هزار عنوان کتاب را مورد ارزیابی قرار دادیم که در 66 گروه طبقه بندی شده اند.

 

حمیدزاده افزود: در مرحله اول داوری 191 اثر به مرحله دوم رفت و در نتیجه 41 اثر انتخاب و از میان آن 15 اثر برگزیده شد که 8 تای آنها ترجمه و 7 عدد تالیفی بودند و باقی شایسته تقدیر قرار گرفتند.

 

وی در ادامه عنوان کرد: درباره داوری و شیوه انتخاب آثار باید بگویم که برخی از کتابها فقط با نیم نمره فاصله از گردونه رقابت خارج شده اند و این عدم انتخاب دلیلی بر نقص آثار نیست. در کل ما آثاری کمتر از 70 امتیاز نداشته ایم که این خود نشان دهنده رشد کیفی در این دوره از جایزه بوده است.

 

گفتنی است، هاجر ستوده، کریم زمانی، محمدعلی سلطانی، عبدالهادی فقهی زاده، محمدجواد ارسطا، علیرضا طیب، محمدرضا مهرگان، محمدرضا اخوان انوری، غلامرضا شاه علی، مرتضی مواسات، پرویز هورشتی، مهدی وجگانی، فرامرز قره گوزلو، محمود بلورچی، حمیدرضا حسن زاده، محمد باقر، مجتبی فاضلی، فاطمه فیروزآبادی و مجید عمیق، از برگزیدگان جایزه این دوره از کتاب فصل هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 26747

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha