به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد راستانی، از داوران بخش عکس نخستین جشنواره پرچم با بیان اینکه برای رسیدن به حد مطلوب و ایدهآل در عکاسی آموزش لازم است، گفت: نکته اول این است که عکاسان ما با مبانی عکاسی بیشتر آشنا شوند؛ چراکه به ما کمک میکند موضوع را، چه پرچم باشد چه هر موضوع دیگری، به خوبی ثبت کنیم و ارائه دهیم. خیلی از عکاسان به این دلیل که مبانی ساختار عکاسی را نمیدانند و نمیشناسند، صرفا حادثهای را میبینند و از آن عکاسی میکنند، در حالی که آن حادثه باید عکاسانه عکاسی شود.
راستانی افزود: مساله دیگر، بررسی خود موضوع است. پرچم باید فارغ از حضور در جشنها و مراسم، خودش را نشان دهد. اکنون در بیشتر عکسها، پرچم تنها در جشنها و مراسم حضور دارد. به نظر میرسد هنوز پرچم به فضاهای داخلی راه پیدا نکرده و علایق شخصی نتوانسته به پرچم نزدیک شود که این مساله نیازمند بسترسازی است.
وی با تاکید بر اینکه پرچم نمادی از رضایتهاست، تصریح کرد: موضوع پرچم در ایران نیاز به بسترسازی اجتماعی دارد و فکر میکنم دولت و متولیان امر میتوانند بیشترین نقش را در این مقوله داشته باشند. باید کاری کنیم که مردم همواره به کشورشان بیش از پیش علاقهمند باشند و به پرچمشان افتخار کنند.
عکاس برجسته کشورمان با اشاره به اینکه برای بهبود سطح کیفی جشنواره باید دورهای سپری شود، یادآور شد: موضوع پرچم در سالهای آینده خود را بیشتر نشان خواهد داد؛ چراکه به عقیده من، هر چقدر هم پرچم در جاهای مختلف نصب شود، مثل گلدانی است که وجود دارد اما باید تماشاگری هم باشد که آن را نگاه کند. موضوع پرچم چیزی است که خودجوش پیش میرود. ما فقط باید اصول را رعایت کنیم و پرچم باید اقتدار عاطفه را نشان دهد. قرار نیست پرچم فقط در اتاق مسئولان دیده شود، وقتی وارد جشنها، عروسیها و عواطف مردم شود، آن وقت است که در کارمان موفق بودهایم.
راستانی با قدردانی از برنامهریزی دقیق و برگزاری منظم نخستین جشنواره پرچم گفت: به نظرم، مجموعه برگزارکننده این جشنواره منظم عمل کرده است. این جشنواره یکی از نمونههای برتر در میان جشنوارههاست که همهچیز آن، از گرافیک کاتالوگ جشنواره گرفته تا قوانین آن، مشخص و تفکیک شده است.
نخستین جشنواره پرچم در سه رشته عکس، پوستر و نقاشی کودک و نوجوان، به ریاست ناصر امینزاده و دبیری محسن یونسی، به همت مدیریت فرهنگی- هنری منطقه 5 و با محوریت فرهنگسرای فردوس برگزار میشود.
نظر شما