قنبر موسینژاد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان به خبرنگار شبستان گفت: پرداخت صدقات به صورت تلفنی از برنامههای این نهاد است که مراحل نخست کار انجام و در آینده نزدیک شاهد اجرای این طرح در استان خواهیم بود.
وی از نهادهای حمایتی به عنوان بهترین کانال برای رساندن کمکهای مردمی به دست نیازمندان نام برد و گفت: امنترین مکان برای کمک به نیازمندان و محرومان جامعه دستگاههای رسمی هستند که با ساز و کار تعریف شده نسبت به جمعآوری و هزینه کمکهای مردمی در راستای رفع مشکلات نیازمندان و توانمندسازی آنان تلاش میکنند.
مدیر کل کمیته امداد کردستان با اشاره به اینکه افرادی که به تکدیگری روی میآورند، نیازمند واقعی نیستند و تنها هدفشان سوءاستفاده از احساسات و عواطف مردم برای کسب منافع شخصی بیشتر است، اظهار داشت: هزینه کرد درست و مدیریت صحیح بر نحوه استفاده از کمکهای مردمی تنها با نظارت دقیق دستگاههای حمایتی امکانپذیر است و کمیته امداد امام خمینی و دیگر نهادهای حمایتی رسمی کشور بهترین گزینه برای تحقق این مهم است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تمام صنادیق صدقه بزرگ، متوسط و کوچک در این استان دارای شناسنامه هستند، گفت: صنادیق صدقه بزرگ به صورت ماهیانه و صندوقهای کوچک نیز هر 45 روز یک بار در استان خالی میشوند و میزان جمعآوری و نحوه هزینهکرد وجوهات صنادیق صدقه هر ماه در شناسنامههای آنها ثبت میشود.
به گفته موسینژاد، درآمد صدقات تنها در سرفصلهای خاصی مانند جهیزیه، مسکن، درمان، وام کارگشایی، هزینههای تحصیلی و خودکفایی هزینه میشود.
وی در مورد ساز و کارهای نظارتی کمیته امداد بر صنادیق صدقات نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه کمیته امداد برای تخلیه صنادیق صدقه از رابطین استفاده میکند، برای جلوگیری از هرگونه دخل و تصرف نظارتهای خاصی را اتخاذ و اجرا میکند به این صورت که صدور قبض بعد از تخلیه و شمارش وجه در منزل مشترک و با حضور وی انجام و به امضای رابط و مشتری میرسد و رابطین در آخر باید یک برگ از قبض را تحویل صاحب منزل بدهند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان از نظارت دقیق ناظرین امداد بر کار رابطین به صورت دورهای خبر داد و گفت: با توجه به اینکه نظام جامع مشارکتهای مردمی در استان تعریف شده به صورت سیستمی نیز نحوه هزینهکرد صدقات بررسی میشود.
موسینژاد خاطرنشان کرد: کمیته امداد استان کردستان آمادگی دارد به صورت حضوری فرایند جمعآوری و هزینهکرد صدقات صنادیق را برای علاقهمندان و شهروندان توضیح دهد.
وی خاطرنشان کرد: تنها هدف امداد از جمعآوری کمکهای مردمی رساندن این کمکها به دست نیازمندان واقعی بدون دست دادن حس حقارت به آنهاست و این در حقیقت جزو تکالیف نظام اسلامی است.
وی در مورد سرقت از صندوق صدقات اظهار کرد: معمولا چون این وجوهات به نوعی وجوهات شرعی است افراد سارق توفیقی به سرقت آن ندارند، اما دو سه مورد سرقت از صنادیق امداد در سطح معابر شده است که خوشبختانه با گزارش مردم و هماهنگی با نیروی انتظامی این افراد که اغلب معتاد بودند دستگیر شدند.
وی تعویض صنادیق موجود و نصب صندوقهای جدید را از دیگر سازوکارهای این نهاد برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از آنها عنوان کرد و گفت: پرداخت صدقات از طریق دستگاههای خودپرداز با هماهنگیهایی که با بانک مرکزی انجام شده و نصب صنادیق دیجیتالی با هماهنگی اتوبوسرانی و بانک انصار از دیگر اقدامات ما در سطح استان برای جمعآوری کمکهای مردمی است.
پایان پیام/
نظر شما