عامه مردم با استفاده ازتکنیک تئاتر شورایی مشکلات شهری خود راحل می کند

خبرگزاری شبستان:مدرس کارگاه تکنیک تئاتر شورایی این شیوه تئاتر را روشی برای کاربردی کردن تئاتر در میان عامه مردم دانست که با دسترسی راحت‌تر به تئاتر گره از مشکلات شهری خود باز کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی‌ ظفرقهرمان‌نژاد کارگردان تئاتر و مدرس کارگاه تکنیک تئاتر شورایی پس از دومین جلسه این کارگاه آموزشی که با حضور جمعی از هنرمندان جوان تئاتر در حال برگزاری است، گفت: در این کارگاه تکنیک‌های تئاتر شورایی با هفت روش آگوستوبوال که آداپته و ایرانی شده، آموزش داده می‌شود. در این تکنیک عامه مردم از طریق کاربردی شدن تئاتر به این هنر علاقمند می‌شوند و با همفکری و یافتن راه‌های تازه معضلات و نگرانی‌های زندگی اجتماعی خود را حل و فصل می‌کنند.


قهرمان‌نژاد با بیان اینکه جشنواره تئاتر شهر جشنواره‌ای متفاوت از دیگر فستیوال‌های مرسوم تئاتر است، تاکید کرد: نباید این جشنواره را با تقلید از جشنواره‌های دیگر برگزار کرد. این جشنواره ظرفیت بسیار خوبی برای اجرای تئاتر کاربردی دارد که می‌توان آن را فعال کرد. هدف تئاتر کاربردی این است که عامه شهروندان به تئاتر دسترسی داشته باشند و به عنوان یک ابزار ارتباطی ، نمایشی را خلق کرده و موقعیت فکری و اجرایی جدید بوجود بیاورند تا کیفیت زندگی را بهبود ببخشند.


او تئاتر شورایی را روشی برای بیان مشکلات مردم و مطرح کردن اعتراض آنها نسبت به مسائل و معضلات پیرامون شان دانسته و تصریح کرد: مردم در این روش انتقادات خود را به گوش مسوولان می‌رسانند از سوی دیگر مسوولان هم درجریان مشکلات مردم قرار می‌گیرند و ناچار می‌شوند به انتقادات مردم توجه کنند.


قهرمان‌نژاد با تشریح چگونگی کار در این کارگاه گفت: در این کارگاه تمام افراد حاضر فرصت اجرای خلاقانه پیدا می‌کنند و همه در خلق یک اثر اجرایی مشارکت دارند. به این ترتیب توانایی‌های فردی و گروهی افراد از جمله اعتماد به نفس و اراده افزایش پیدا می‌کند و شرکت‌کنندگان با غلبه بر ترس‌ها، رابطه خود را با دیگران و حتی مسوولان را افزایش می‌دهند.


این کارگردان تئاتر افزود: به طور مثال در شیوه مجادله، تیم اجرایی با تحقیقاتی که در اجتماع هدف انجام می‌دهند اولویت‌های اجتماعی و معضلات ساکنان یک محله را از طریق ارتباط با شورایاری و معتمدین محل پیدا می‌کنند و بعد تیم اجرایی براساس این اولویت‌ها یک موقعیت اجرایی پدید می‌آورند و با به اجرا درآوردن آن ، حل مسئله را به تماشاگران می‌سپرند تا اگر تماشاگران ایده‌ای دارند آن را اظهار و اجرا کنند. درواقع این تماشاگران هستند که راه‌حل مشکلات را پیدا کرده و گره‌گشایی می‌کنند.


کارگاه های آموزشی دومین جشنواره تئاتر شهر در فرهنگسرای ارسباران و اندیشه تا پایان تیر ماه ادامه دارند و علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به واحد نمایش این دو فرهنگسرا مراجعه کنند.


گفتنی است، دومین جشنواره تئاتر شهر به همت معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با دبیری شهرام کرمی در مرداد ماه 92 برگزار می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 267361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha