به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجتالاسلام سیدمحمود حسینی، در نشستی با مسئولان هیئات مذهبی شهرستان سمنان به مناسبت سالروز میلاد حضرت مهدی(عج) با اشاره به اینکه پیش از پرداختن به هر بحثی برای ایجاد انگیزه باید به ضرورت و بایستگی آن توجه کرد گفت: موضوع موعود یا مصلح کل، نظریه و اندیشه ای نیست که در طول زمان در اذهان پدید آمده و برای تسکین دردها و ایدهای برای دلداری مظلومان باشد، بلکه هویت شیعه است که با توجه به آیات و روایات میتوان به ضرورت آن پی برد.
وی، موضوع موعود و انتظار را هویت شیعه عنوان کرد و افزود: با توجه به آیات و روایات می توان به ضرورت بحث انتظار و موعود پی برد.
وی تصریح کرد: مهدویت، فکر و اندیشه ای است که آثار اجتماعی فراوانی از جمله از بین بردن یاس و ناامیدی از پیکره اجتماع، امیدواری به آینده ای روشن و دادن پیام رهایی بخش به بشر سرخورده و ستم دیده و اینکه مردی الهی خواهد آمد و آنچه مردم بدان امید دارند، تحقق خواهد بخشید را در بر دارد.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانونهای مساجد استان سمنان با بیان اینکه یک مسلمان، باور قطعی دارد که تنها نظام اجتماعی که میتواند به خواستههای مشروع او به طور کامل پاسخ و نظامی بر اساس حق و عدالت شکل دهد، حکومت اسلامی است متذکر شد: شکل کامل نظام اجتماعی در عصر ظهور ولی عصر(عج) تحقق خواهد یافت.
حسینی با اشاره به اینکه اعتقاد به وجود مقدس مهدی موعود(عج) امید را در دلها زنده میکند، اظهار کرد: انسانی که معتقد به این اصل است، نا امید نمیشود، چون میداند پایان روشن حتمی وجود دارد و سعی میکند خودش را به آن برساند. وی با تأکید بر اینکه فرد معتقد از حرکت نمیایستد بلکه سعی در تحقق بخشیدن آن دارد، گفت: از این رو در برابر سختیها و ناملایمات تن به شکست نداده و این بزرگ ترین ره آورد اجتماعی برای بشر در پرتوی اعتقاد به مهدویت است.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان یکی از وظایف مسلمانان را زمینه سازی و گسترش فرهنگ مهدویت و جلوگیری از تأخیر در ظهور آن حضرت برشمرد و افزود: ضرورت کار فرهنگی در عرصه مهدویت به چند محور از جمله تبیین استراتژی انتظار، آسیب شناسی و دشمن شناسی تقسیم میشود.
به گفته وی استفاده از همه ظرفیت های موجود فرهنگی و تبلیغی برای اشاعه معارف اهل بیت(ع) و گسترش و تعمیق فرهنگ مهدویت در جامعه از وظایف مهم موسسات دینی است که در این راستا شناخت حجت خدا و امام زمان(ع) تهذیب نفس و کسب فضایل اخلاقى (خودسازى فردى)، تلاش براى اصلاح جامعه، کسب آمادگى هاى فکرى و فرهنگى و نظامى براى یارى امام زمان(ع)، توبه از گناهان، دعا براى سلامتى و دعا برای تعجیل فرج و صدقه دادن براى سلامتى ایشان، انجام اعمال عبادى مانند خواندن نماز و قرآن و زیارت کردن از جمله وظایف منتظران موعود است.
مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان یاداور شد: مسئله مهدویت و انتظار، جنبه های مختلف اجتماعی، روان شناختی، تاریخی، فلسفی، تربیتی و اعتقادی دارد و از دیدگاه ها و زوایای مختلف بررسی شده است.
حسینی یکی از اهداف جامعه مهدویت را تحقق عدالت فردی و اجتماعی دانست و افزود: عدالت یکی از واژههایی بوده که بشر با آن انس داشته و در آرزوی تحقق آن است و به همین دلیل، ادیان بزرگ و مکاتب مختلف شعار برقراری عدالت اجتماعی را می دهند.
وی با بیان اینکه به هر میزانی که میشود باید برای معرفی امام زمان(عج) به جهانیان تلاش کرد افزود: اگر در راستای معرفی امام عصر(عج) کوتاهی کنیم زمینه برای منحرفین و جریانات انحرافی و عرفانهای دروغین و کاذب فراهم میشود.
مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان گفت: رسانهها بخصوص رسانه ملی، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد، هنرمندان و نویسندگان همگی باید در راستای ترویج مهدویت تلاش و مهمترین فیلمها باید در زمینه مهدویت ساخته شود.
حسینی با بیان اینکه غربیان در طراحی بازی های رایانه ای برای بچه ها به دنبال مبارزه با فرهنگ مهدویت هستند، اظهار کرد: برای نهادینه کردن بحثهای فرهنگی باید در سنین پنج و شش سالگی روی بچهها کار کرد.
وی با اشاره بر وظایف علما و روحانیان در مبارزه با انحرافات فرهنگ مهدویت تاکید کرد: پژوهشگران و علمای حوزه مهدویت باید روایات مربوط به مهدویت را با استدلال های منطقی، مستند و مستدل مطالعه و از گفته های ضعیف و استدلال های بی بنیان پرهیز کنند.
پایان پیام/
نظر شما