سهام ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه افزایش می‌یابد

خبرگزاری شبستان: نمایندگان به دولت اجازه دادند سهام خود را در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 5 تیر با لایحه اجازه افزایش سهام جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه با 135 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 196 رأی موافقت کردند.

طبق ماده واحده این لایحه، به دولت اجازه داده می‌شود به منظور حفظ قدرت رأی و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه نسبت به افزایش سهام جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب برنامه تقویت صدای کشورهای در حال توسعه و گذار از طریق پذیره‌نویسی تعداد (434) سهم به صورت تعهدی اقدام کند و وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است اقدامات لازم را برای پذیره‌نویسی سهام مزبور و مشارکت در برنامه تقویت صدای کشورهای در حال توسعه و گذار را به مورد اجرا بگذارد.

محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان در مخالفت با این لایحه گفت: چرا دولت در دقیقه 90 چنین لایحه‌ای را به مجلس ارایه می‌دهد، آیا دولت نباید در ابتدا گزارشی از نحوه تعامل و عملکرد خود در این بانک به مجلس ارایه می‌داد و سپس چنین لایحه‌ای را مطرح کرد؟

وی بیان کرد: از سال 1324 جمهوری اسلامی ایران عضو این بانک است و افزایش سرمایه نیز داشته است، آیا توانسته‌ است به موفقیتی در این زمینه برسد؟

پورابراهیمی تصریح کرد: روز گذشته ما این لایحه را با قید دوفوریت تصویب کردیم و درست است ما حافظ منافع کشورمان هستیم اما این رویکرد دولت را نمی‌پذیریم.

وی تأکید کرد: میزان حق ما در این بانک 175 میلیارد دلار است که اگر این را ما به صورت قرض‌الحسنه به سایر موسسات می‌دادیم دو و نیم میلیارد دلار ارزش سرمایه‌مان بود.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران طی هشت سال گذشته کمترین تعامل را با بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه داشته است، بیان کرد: چه اقداماتی دولت انجام داده، مگر بانک جهانی نباید حافظ منابع تک‌تک اعضایش باشد، ما چه تخلفی انجام دادیم که بانک مرکزی ما را تحریم کرده‌اند ولی این بانک هیچ بانکی برای ما که عضو آن بودیم، انجام نداد.

وی با تأکید بر اینکه با افزایش سرمایه ایران در این بانک موافق هستیم، گفت: ما با شکل انجام این کار که از سوی دولت و در دقیقه 90 به مجلس ارایه شده است، مخالفیم.

نوذر شفیعی، نماینده ممسنی در موافقت با این لایحه گفت: اگر ما در این بانک حضور و نفوذ داشته باشیم بهتر می‌توانیم در سیاست‌گذاری این بانک تأثیرگذار باشیم. امروز هر کشوری که هزینه بیشتری در عرصه بین‌المللی کند، مقبولیت بیشتری دارد.

وی اضافه کرد: امروز خیلی از کشورها برای اینکه دارای پرستیژ بین‌المللی باشند سعی می‌کنند در نهادهای بین‌المللی نقش ایفا کنند چرا در شرایطی که همه سعی می‌کنند جمهوری اسلامی ایران را منزوی کنند ما چنین روزنه‌ای را از دست بدهیم؟

وی یادآور شد: ما می‌توانیم از این روزنه استفاده کنیم تا جایگاه خودمان را در عرصه بین‌المللی ارتقا دهیم، پس نباید جلوی نقش‌آفرینی کشورمان را در عرصه بین‌المللی بگیریم.

مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود به عنوان یکی از مخالفان این لایحه گفت: موافقان این لایحه می‌گویند افزایش سهام ما در این بانک هزینه‌ای برای ما ندارد این در حالی است که ما می‌خواهیم تعهد مالی دهیم پس قطعا باید هزینه دهیم.

وی با تاکید بر اینکه با اصل افزایش سهام جمهوری اسلامی ایران در این بانک مخالف نیستم، گفت: دولت دیروز و در تاریخ 4/4 یک دوفوریتی را به مجلس آورده است و می‌گوید اگر آن را تصویب نکنید در تاریخ 6/4 اعتبار ما در بانک جهانی تمام می‌شود و ارتباط ما با این بانک قطع می‌شود آیا واقعا این کار درستی است که دولت در دقیقه 90 این موضوع را مطرح کند؟

وی تأکید کرد: در قضایای تحریم کشور ما بانک جهانی چه بلایی سر ما آورد؟

همچنین، سیدمهدی موسوی‌نژاد، نماینده دشتستان به عنوان دیگر موافق این لایحه گفت: این لایحه نه‌تنها موضع اقتصادی ما را تقویت می‌کند بلکه موضع سیاسی ما را نیز تقویت می‌کند و تقویت مواضع محکم و بااقتدار جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین‌المللی یکی از مزایای این لایحه است.

وی تأکید کرد: ما در سال 1324 تا سال 1391، 175 میلیارد دلار به این بانک داده‌ایم و قریب 3 و نیم میلیارد دلار از تسهیلات این بانک استفاده کردیم که 9 میلیارد این تسهیلات فقط برای توسعه مناطق محروم بوده است، آیا اینها اثرات حضور ما در این بانک نبوده است، آیا اگر در این بانک حضور نداشتیم می‌توانستیم از این تسهیلات استفاده کنیم؟

پایان پیام/
 

کد خبر 267322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha