مرجعیت شیعه، رهبر مبارزه با قانون ننگین کاپیتولاسیون بود

استان ها: مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور، مرجعیت شیعه را رهبر مبارزه با قانون ننگین کاپیتولاسیون عنوان کرد.

حجت الاسلام دکتر علی اکبر رحمانپرست، مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان که به مناسبت 4 آبان، روز اعتراض و افشاگری امام خمینی «ره» علیه پذیرش کاپیتولاسیون صورت گرفت؛ به تشریح نتایج سیاسی افشاگری امام در مورد این قانون ننگین پرداخت.

مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور با بیان اینکه در استعمار جدید غرب علیه ملل دیگر، کاپیتولاسیون بدترین و آخرین مرحله از سلطه افکنی بوده است، گفت: با اجرای این قانون آخرین رگه های استقلال یک کشور بریده می شود و تمامی مردم آن کشور به صورت رسمی برده و مطیع عوامل کشور خارجی می شود.

وی تصریح کرد: تنها تفاوت این نوع از استعمار با تصرف رسمی یک کشور و به اشغال در آوردن آن این است که در آن، کشور استعمارگر هیچ هزینه ای از بابت لشکر کشی و تامین نیرو نمی کند و از منابع انسانی همان کشور برای بقای نفوذ خود استفاده می کند.

حجت الاسلام اکبر رحمانپرست با اشاره به تاریخ قانون کاپیتولاسیون در ایران اضهار کرد: متاسفانه همزمان با قدرت یافتن دو قدرت شرق و غرب این موضوع نیز در ایران همانند سایر کشورهایی که دارای حکومت مرکزی ضعیف و فاسد بودند؛ اجرا شد.

وی با اشاره به مقاومت های صورت گرفته از سوی مردم در مقابله با این قوانین ننگین گفت: دولت های مرکزی با درک حقارت آمیز بودن این قوانین سعی در مخفی نمودن اصل این برنامه ها داشتند و یا با تغییر نام نوع تفاهم سعی درگمراه کردن افکار عمومی داشتند؛ چرا که مقاومت مردم در برابر این قوانین در ایران بسیار سخت بود.

حجت الاسلام اکبر رحمانپرست تاکید کرد: رهبری مخالفت با این قوانین که به صورت عمده دوبار در ایران تصویب و اجرا شد؛ به عهده روحانیت بوده است و در حقیقت این مراجع بودند که افشای توطئه های پشت پرده را بر عهده گرفتند.

مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور گفت: اعتراض امام به قانون کاپیتولاسیون نشانگر روح تشیع سازش ناپذیر با ظلم بود و اگر این افشاگری از سوی ایشان صورت نمی گرفت؛ مورد سوال و تعجب بود چرا که شیعه همواره نقش فریادگر خود را علیه ظلم و فساد ایفا کرده است.

پایان پیام/

کد خبر 267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha